Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Post »

Bardzo mnie zainteresowała ta wysoka tawuła. Z początku pomyślałam, że to budleja, bo właśnie ona ma takie wydłużone kwiatostany.
Ilonko, ja mam także dzwonek Pink Octopus, ale powiem ci, że jestem przerażona jego ekspansywnością. Rozrasta się wzdłuż i wszerz i chyba mi zarośnie róże, jak w porę nie zainterweniuję. Też tak z nim masz?
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Podziwiam Twoje róże i ich ilość,urzekła mnie Pashminka i ta ostatnia "do sprawdzenia".Cieszę się ,że lilia pokazała kolor,od Ciebie również zakwitła ;:196
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Majeczko, to nie Gosia przywiezie mi róże, tylko ja dla Niej zamawiałam Easy Does It, no i wzięłam sobie przy tej okazji nadplanowo ;:306 dwie takie do cięcia, czyli do wazonu Barkarole i Carris, już przyszły :tan

Miłeczko, z tą burzą następnego dnia była u mnie dosłownie powtórka z rozrywki, dziś również czarne chmury, grzmoty, ściana deszczu i słońce, a Pashminkę naprawdę warto mieć, każdy się nią zachwyca, ona nieustannie kwitnie, jak tylko zaczęła, to jeszcze ani jeden kwiat nie przekwitł, gdy innym w tym czasie już kilka, moja synowa też na nią zachorowała, więc prawdopodobnie będę zamawiać jeszcze jedną.

Agnieszko, dziękuję bardzo się cieszę, że Ci się podoba ;:196

Iwonko, dzięki ;:196, co do burzy, to ona mi nie przeszkadza, ale wolę jednak jak jest troszkę dalej niż ostatnio ;:306

Martuś, u mnie dwa dni z rzędu było dosłownie to samo, wczoraj troszkę lepiej i dziś znowu ;:223 , chociaż znacznie lepiej popadało, więc podlewać nie trzeba będzie, tylko, że te porywy wiatru są wkurzające, większość zagrożonych wniosłam do domu, ale wielka kamionka spadła na schody, aż wierzyć mi się nie chce, że i ona i kwiaty są całe, poniżej zdjęcie już po wypadku, malwy są cudowne, jednak w tym roku zdecydowanie za dużo zostawiłam siewek przez co inne rośliny troszkę ucierpiały, bo te żarłoki wszystko im zabrały.
Obrazek

Wandziu, powiem tak, ta tawuła jest fajna, ale jak się ma małą działkę, to troszkę szkoda miejsca na nią, bo zajmuje go dość sporo, poza tym kwitnie krótko po czym kwiatostany należy ściąć, potem powtarza, ale dużo słabiej, mój dzwonek też tak się rozrasta, na szczęście jest w miejscu, gdzie może i mam nad nim kontrolę, bo ograniczyłam mu miejsce rozrostu, mam nadzieję, że wystarczająco
Obrazek

Zuziu, dziękuję ;:196 ta druga to Pastella, ja również się cieszę, ze zakwitła ta od Ciebie nawet namierzyłam jej nazwę, ciekawa jestem, jaka jest ta ode mnie, muszę koniecznie zajrzeć ;:108

kilka nowych zdjęć, z góry przepraszam za ich jakość, wczoraj robiłam je w pełnym słońcu, a dziś jak się ściemniało

tego jegomościa dobrze już znacie, ale nie mogę przejść koło niego by nie zrobić mu fotki, jest fantastyczny, to oczywiście clematis Rooguchi
Obrazek

fuksja Pink Marshmallow, nowe sadzonki, które porobiłam wiosną z mamusi zimującej w domu i które są dużo ładniejsze od rodzicielki
Obrazek

Obrazek

lilia La Caledonia
Obrazek

lilia Elodie
Obrazek

Obrazek

lilia Susan Forever
Obrazek

lilia White Tiger
Obrazek

Obrazek

lilia Apeldoorn
Obrazek

lilia Nettys Pride
Obrazek

wielosił
Obrazek

jeżówki zaczynają
Obrazek

Świecznica
Obrazek

czyżby miała zamiar zakwitnąć?
Obrazek

Cleome chyba też zobaczę :tan
Obrazek

troszkę różyczek

Candlelight
Obrazek

Flora Danica
Obrazek

Summer Song
Obrazek

Pomponella szaleje
Obrazek

Mariatheresia
Obrazek

cudowna Edenka
Obrazek

Chandos Beauty
Obrazek

Bremer Stadtmusikanten
Obrazek

Peny Lane
Obrazek

Casanova
Obrazek

Kronprinsesse Mary
Obrazek

Easy Does It
Obrazek

Chopin pierwszy nabrzmiały pączek, a ma ich dość sporo
Obrazek

Heidi Klum za chwileczkę powtórzy kwitnienie i w ogóle nie choruje
Obrazek

i takie tam
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ilonko,cudo jednym słowem.Ja bedę miała kleome białe,moze zrobimy wymiane nasion?
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Witaj Ilonka
Śliczny Twój Rooguchi :tan , a co sądzisz o Pamiat Serdtsa???
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ilonko :wit
Lilie ,róze same piękności ;:333
Śliczny Rooguchi ,ja jeszcze nie mam takiego żadnego dzwonkowatego powojnika ;:14
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Cudne, wszystko cudne, wszystko, a co do burzy to i ja się nie boję, ale te zdjęcia takie ;:oj a raczej te chmury ;:oj
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

;:oj Cześć jak zwykle kolorowa i pełno ciekawostek widzę u ciebie lilia Susan Forever piękna, świecznica, powojnik itd nic dodać nic ujać przeniosła bym roślinki do siebie z twojego ogródka ;:215 muszę je jakoś teleportować :;230 hihi
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ilonko, cudowny ogród, fantastyczne kwitnienie roślin... po prostu napasłam oczy Twoim zielonym, ale też jakże kolorowym zakątkiem - dziękuję ;:173
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Małgosiu, bardzo chętnie, powiem Ci, że cleome kompletnie mnie zaskoczyło, na pokazywanych zdjęciach wydawało się takie lekkie i zwiewne, a to dość spora i wielgachna roślina, w przyszłym roku na pewno nie posadzę jej w różach, bo jedno drugie troszkę "zagłusza"

Ewuniu, nie mam Pamiat Serdtsa, ale wygląda dość ciekawie, z dzwonkowatych mam jeszcze Alionuszkę i Lemon Bells, ale póki co Rooguchi nad nimi króluje

Aniu, naprawdę warto go mieć, jest uroczy i cały czas kwitnie
Iwonko, ja burzy zazwyczaj też się nie boję, ale jak jest w bezpiecznej odległości ;:306, ale kiedy "wali" dosłownie obok i słyszysz bez przerwy sygnały straży czy karetek to już gorsza sprawa.

Aniu, dobrze, że teleportacja w rzeczywistości jest mało realna, bo pewnego dnia obudziłabym się pewnie z pustym ogródkiem ;:306 ;:306 ;:306

Agnieszko, to ja Tobie dziękuje za tak miłe słowa ;:196

A teraz tak ogólnie jak, zwykle bardzo Was przepraszam, że dużo mniej tu bywam i piszę, ale ten cudowny czas i piękną pogodę wolę jak zapewne większość z Was wykorzystać na łonie natury niż przed komputerem, oczywiście zaglądać zaglądam, bo nie wyobrażam sobie mimo wszystko dnia bez Was, ale najczęściej poczytam, pooglądam i wracam do swoich zajęć, po 18 lipca będę miała znacznie więcej czasu, wtedy na pewno nadrobię wszystkie zaległości ;:108

Ten weekend był bardzo udany, choć zaczął się zwariowanie, bo w piątek po powrocie z pracy, kiedy leciałam prędziutko do kuchni coś upichcić, bo w sobotę goście, po 17.00 zadzwonił do mnie facet, że właśnie jadą z meblami, normalnie masakra, musiałam ściągnąć M, bo stare do rozkręcenia i wynoszenia, tak więc latałam między kuchnią a salonem z wywalonym językiem ;:306, ale jakoś się udało pogodzić jedno z drugim, a w sobotę przyjechała Gosia z M i dziećmi, było super, pogoda dopisała, więc troszeczkę zabalowaliśmy, oczywiście w tym wszystkim zapomniałam o aparacie, a jak mi się przypomniało, to było już za późno na ciekawe fotki, troszkę zrobiłam, ale najlepiej wyszły jak to zazwyczaj bywa nasze "szalejące" dzieci, to znaczy dzieci Gosi, która mnie odwiedziła i moje wnuki, dzieci również Gosi i mojego starszego syna Krzysztofa, które pomimo bariery językowej, świetnie się dogadywały.

tu wszystkie razem
Obrazek

Obrazek

Klara i Alusia
Obrazek

Robin i Kubuś
Obrazek

a to już następnego dnia moja mała modelka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i troszkę kolorków

prezencik od dzieci ładnie rośnie
Obrazek

Obrazek

begonia również
Obrazek

pysznogłówka i czosnek główkowaty
Obrazek

malwa
Obrazek

lilia Donato
Obrazek

liliowce zaczynają
Obrazek

Obrazek

brzoskwinki dojrzewają
Obrazek

Bernstein Rose
Obrazek

Chopin
Obrazek

Obrazek

Kronenburg
Obrazek

Cleome
Obrazek

żeniszek meksykański
Obrazek

zawilec
Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Widzisz! Dzieciaczki nie będą pamiętać jakie w Twoim ogrodzie rosną rośliny, ale to, że było pięknie, kolorowo i wesoło. A wokół kwitły kwiaty i było ładnie! Ale to wszystko jest efektem dbałości o szczegóły ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ja z jednym pytankiem jaka jest wysoka twoja cleome i co z nią póżniej na zime zrobić ja mam wsadzone 2 do ziemi a reszta w doniczce
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Wszystko pięknie kwitnie,nawet cleome ;:oj ,ja się przybierałam do wysiewu i niestety nie zdążyłam,ale jutro sieję bratki.. :;230
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Ilonko czy Twojej świecznicy pomylił się kalendarz ... one dużo później kwitną ... Takie wakacje zostaną w pamięci na długie lata , czy po takich zabawach nie ma zbyt dużo szkód ?
Lewkonie od Ciebie prawie zakwitły ale kwiatów nie zobaczyłam bo przez 2 dni cos dopadło ją ,
ma pogryzione listki i paki kwiatowe a obok inne rośliny nie ruszone... szkoda mi.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Ilonko, :wit
wspaniale rosną różyczki ;:215 i w ogóle cały busz taki jak lubię ;:138
obiecałam fotkę LO i Cardinała ale nie wyszła, bo kwitły akurat w czasie burz i kwiaty były lekko zmasakrowane ;:306
Ale wstawię osobno każdą to będzie jakieś porównanie. chyba kształtem kwiatów pasują idealnie :
Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”