Magda, pisałam już, że
Erecty bardzo szybko rosną - niedługo będziesz miała piękny szpaler, zobaczysz
Iwonko, Pani Kordus obejrzała zdjęcia mojej sosny i potwierdziła, że to typowy widok sosny o tej porze roku. Poradziła też, by skracać przyrosty na początku maja , wówczas "opadzina" igieł będzie występować na krótszym pędzie. Spokojnie, to tylko starość
Tereniu, dziękuję za odwiedziny... Co do ogrodu i roślin w nim występujących, to u nas występuje wzajemny szacunek w tym względzie; np. M. akceptuje moją miłość do róż, a ja szanuję jego upodobania do innych roślin, czy też małą tolerancję dla bylin. W ten sposób łagodzimy spory na tym tle ;-) Mamy też wspólne upodobania do iglastych, rh i liściaków, więc w sumie o kompromis nie trudno

Wolę tego rodzaju dyskusje, niż obojętność dla pasji jednego z partnerów (ja podzielam jego zamiłowanie do AV). O sosence już pisałam Teresko, wszystko jest ok!

Czego życzę i Twoim

(Pani Kordus powiedziała mi też, że i świerki teraz częściowo gubią igły).
Marzenko, nie ma problemu - postaram się zebrać dla Ciebie szyszki sosenek. W końcu jak sama nazwa Twojego nicka wskazuje, powinnaś mieć siedlisko sosen

Sosna z krótkimi igłami to np. moja drobnokwiatowa
Glauca - popatrz czy Ci się podoba.
Miejsce na żylistki szykuj, bo to będą spore krzaczyska
Jula, doberek

Bo to właśnie tak jest, że do pewnych czynności najtrudniej jest się zebrać... jak już się zbierzesz, to pójdzie samo ;-)) Buziaki i jak najlepszych wyników endokr.
Isiu(lek), dowiedziałam się, że bezpieczniej nawozów jesiennych nie stosować, zwłaszcza do roślin, które są pierwszy sezon w naszych ogrodach... nawozy te zwykle mają śladową dawkę azotu i lepiej nie ryzykować pobudzania do nowych przyrostów rośliny przed zimą... Zaskoczyłaś mnie, ogromnie i miło. Buziaki, A.