Doniczkowe i ogrodowe joli1313 cz.3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
magda41
500p
500p
Od: 24 lip 2011, o 09:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Doniczkowe i ogrodowe joli1313 cz.3

Post »

A mnie przy młóceniu kazali snopki odnosić a one były ciężkie o matko ;:219 ;:219 ;:219
Moje roślineczki :) :)

Zapraszam! Magda :)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

kubasia pisze:apiszę tylko, że 30 lat mieszkałam w stolicy ;:174 a od 10 lat w dwie osoby w domu z ogrodem na przedmieściach ;:138 Za żadne skarby nie wprowadzę się z powrotem do bloku....

nie pogniewaj się :wink: ja po pomieszkaniu 30 lat w stolicy też bym pędziła do lasu ;:202
jola1313 pisze:Tu-M.mnie wkurzy-zabieram się i idę w las ;:224 .Albo w ogródek.A w mieście-co?

do Warki na piwo ;:306
a tak serio - w ten las to i ja bym poszła... ;:108
Dziewczyny, punkt widzenia zmienia się od punktu siedzenia - moje życie nie jest stabilne ;:222 nigdy nie wiem co mnie spotka, miesiąc temu ledwo wybroniłam się przed przeprowadzką do... Szczytna ;:oj i myślę zwyczajnie kategoriami czysto materialnymi - mieszkanie jeszcze się zwróci, dom niestety nie, a wiem co mówię, bo pracowałam w nieruchomościach i jak budować dom to taki na całe życie, a moje całe życie obecnie od 4,5 roku w Suwałkach, sukcesem jest, żeśmy kupili mieszkanie a nie na wynajętym ciagle...

Jola, Ty do kolejnej części się szykuj ;:224

p.s. w ten piękny śnieżek co dziś leci Ty też chętnie w las...?
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Miodkowa, a za co mam się gniewać :;230 dlatego uciekłam jak tylko się dało :;230
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Też się włączę w temat ;:108
Ja od urodzenia na wsi ...ale miasto mi nie obce ;:306 jednak jak widzę albo słyszę u znajomych: ciszej bo sąsiedzi, z dziećmi na spacer...na ulicę, własny ogródek...to nieliczny luksus....to za nic bym się nie zamieniała. Autko mam i jak potrzebuję to do miasta smignę...o np. w czwartek będę w Krakowie :heja
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

mniodkowa pisze:ha! ja nawet koleżanek na takich wsiach nie mam, to i nie mam kiedy się "zarazić bakcylem" ;:222 [/color]
oj Aga, no co ty? Przecież na FO masz sporo koleżanek ze wsi i właśnie próbują zarazić cię bakcykem ;:306

też mam domek z ogródkiem, a i zamek Chojnik z okna widzę, tras turystycznych też sporo dookoła, ale koszty utrzymania w mieście na pewno niewspółmierne do tych na wsi ;:198
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To i ja się wpiszę, po przeczytaniu interesującej dyskusji.
40 lat mieszkania w mieście, ostatnie 7 lat szczęśliwych na wsi. Z własnym ogrodem, kilkunastoma metrami parapetów i fajnym mężem. Niestety też z codzienną koniecznością dojazdu do pracy
Nie chciałabym, aby życie zmusiło mnie do powrotu do bloku w mieście. Ale różnie bywa...
Mam wiele koleżanek, które nie wyobrażają sobie życia na wsi. I rozumiem je.
Awatar użytkownika
magda41
500p
500p

Post »

o Matko kochana jak ja Wam zazdroszczę ;:164 ;:164 ;:164 gdybym chciała kupić domek to musiałabym sprzedać mieszkanie swoje i po mamie i jeszcze by zabrakło duuużżooo ;:133

Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

No śliczną zimę mamy tej wiosny :wink:
Witajcie kochani ;:7

szarotka66 pisze:Jolka ja przy młóceniu najbardziej nie lubiłam "być na słomie" już wolałam podawać snopki, ale tu od razu odciski jak balony były. Mamy co wspominać i muszę Ci powiedzieć, że młodszy syn to nawet lubi tych moich wspomnień słuchać.
Ja zwykle podawałam snopki.Też nie lubiłam uciskać :lol:

Wspomnień czar....

Obrazek

Dziewczyny,dzięki,że mnie odwiedzacie ....i na dodatek chce się Wam pisać ;:oj :tan

Zmieniam temat ;:224
Kupiłam sporo nasionek niedawno.Jak już fotosik zadziała lepiej,to Wam pokażę.Na razie powiem,że takie z kończącym się terminem,były po 0,50zł ;:oj .Zaryzykowałam ;:224
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Jola ;:oj jaka wiosna ;:124 jeszcze do 20 marca zima :;230 dobrze, że śnieg pada w lutym, a nie w kwietniu ;:224 Ja już też marzę o ciepełku ;:224 Najbardziej chce mi się już ziemią ubrudzić i zmęczyć kopaniem lub pieleniem :;230
Hortensja humorek poprawia ;:303 czekam na więcej fotek.
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Mnie w zimie to najbardziej nie przeszkadza śnieg czy mróz, tylko ciągły brak SŁONKA ;:3 Żeby tak świeciło chociaż ze trzy dni w tygodniu, nie byłoby tak źle. A tak przy pochmurnej pogodzie, to człowieka deprecha bierze i nic się nie chce ;:222
Ciekawe co tam ciekawego kupiłaś Jolu ? Od dawna wiadomo, że z okazji trzeba korzystać, zanim nie znikną ;:215
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

No mnie też zima w końcu dotarła i nie wiem cieszyć się czy płakać ;:306
Hortensja piękna...też mam taką :wit
Awatar użytkownika
magda41
500p
500p

Post »

Jolunia gdzie jesteś :(

Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem kochani ;:7
Przepraszam,że ciągle Was tak opuszczam ;:224 .

Chciałam Wam to wynagrodzić zdjęciami.Ofotografowałam nasionka....
Ale fotosik znowu nawala :evil: ;:223 .Ja nie wiem,co się dzieje.Czy to tak tylko u mnie?
Nie będę wypisywać Wam co kupiłam,bo to bez sensu....komu się będzie chciało sprawdzać,jak te roślinki wyglądają :?: ;:224 .Mnie by się nie chciało ;:306
Pokażę innym razem :uszy

Byłam dziś u rodziców i przywiozłam szczepki tej różowej trzykrotki,co kiedyś sprzedawałam.Przycinałam u babci,no i szkoda było wyrzucać...Moczą się.Może znajdą się chętni.Ta mamusia,co u babci rośnie to gigant-normalnie kula roślinek.Kiedyś Wam pokarzę,bo zdjęcia zrobiłam...
Przywiozłam też 'falka' do reanimacji :? .Nie wiem,czy coś z niego będzie.Liście pomarszczone,a te korzenie co były w ziemi-zgniłe ;:224 .Przesadziłam ,troszkę podlałam z nawozami i wsadziłam do woreczka.W nadziei ,że zwiększy to wilgotność dla liści.Zobaczymy.Jak nie zabiję,to pacjent przeżyje ;:198

Jednak trochę zdjęć wrzuciło ;:oj
To te z przeceny.Nie mam siły reszty wrzucać.Będzie innym razem.

Obrazek Obrazek Obrazek

Kubasiu-ja się kłócić nie będę,kiedy się wiosna zaczyna....
Ptaszki już wiosennie ćwierkają...
Nolinka pisze:Mnie w zimie to najbardziej nie przeszkadza śnieg czy mróz, tylko ciągły brak SŁONKA .Żeby tak świeciło chociaż ze trzy dni w tygodniu, nie byłoby tak źle. A tak przy pochmurnej pogodzie, to człowieka deprecha bierze i nic się nie chce.
Ja mam tak samo.Może być mróz-bo wtedy zwykle słonko świeci.Inny zapał do pracy.
katharos pisze: Hortensja piękna...też mam taką :wit
Taaaa....i na 8,czy 9 lat-jak jest u mnie....ten 1 raz zakwitła :evil: .Dobrze,że uwieczniłam,to chociaż sobie mogę czasem przypomnieć...po co ją mam ;:306
magda41 pisze:Jolunia gdzie jesteś
Magduniu-jestem,jestem.
Dziecię jedno moje zachciało do dziadków w gości...
A ,że dziś mieli ze szkołą iść do kościoła(biskup miał być ,kontrolnie w parafii)..to nie puściłam :oops:
Pani kazała na galowo-czyli w spódniczce i cienkich rajstopkach.By się wymarzła,wynudziła...a do tego ja też bym musiała jechać-w kościele przypilnować ;:224 .Bo to 6-latek...
Monika to nawet,jak jest ze mną w kościele(mały kościółek,u nas),to idzie ze mną do komunii,bo w ławce nie zaczeka ;:223

Mam nadzieję,że mnie nie zlinczujecie....nie chcę wywoływać dyskusji w tym temacie.
Jak coś,to nie skomentuję ;:224

A teraz zmykam ,popatrzeć co Wy cały dzionek -nagadałyście ;:133
Awatar użytkownika
magda41
500p
500p

Post »

Jolu no mróz jak u mnie to -9 to sporo a kościółek pewnie nieogrzewany to zimno i jeszcze w rajstopkach to by dziecko przemarzło

Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie.A póki co zdrowa.
Wiesz,to taka wizytacja była biskupa.Ale jakoś ksiądz nie zapraszał bardzo ,na mszę :shock: .Wspomniał,że będą dzieci ze szkoły i biskup pójdzie po mszy,do szkoły(szk.ma nadane im.Ks.S.Chmieleckiego-pewnie temu).I ksiądz wspomniał,że dobrze by było,gdyby na mszy byli rodzice maluchów(kl.0-1...).A o innych parafianach nie wspomnął.Ja do kościoła i szkoły mam z 5km.I M. by musiał kilka razy jeżdzić ;:224 .Najpierw małą do szkoły,później mnie do kościoła .A później,to nie wiadomo,czy miałabym iść do szkoły-za biskupem.Czy wracać do domu.I odebrać Małą.
No i do tego-na galowo.A pani każe-dziewczynkom w spódniczkach :shock: .Co innego do szkoły(ogrzewana),a co innego do kościoła-iść z wycieczką ;:224
Ale przyznam,że sumienie mnie gryzie ;:131 ;:224
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”