Siedlisko z sosnami

Zdjęcia naszych ogrodów.
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami

Post »

Witaj Marzenko! Przybywa kwiatów w Twoim ogrodzie, przeczytałam o wielkich liliowych zakupach..!
Lilie będą dobrze czuły się u Ciebie. Ciekawa jestem, jak spiszą się te LA. Dziękuję za propozycję odłożenia młodej cebulki tej białej ! Jesteś bardzo miła, przecież Tobie potrzeba nowych roślin. Jak będziesz miała dużo tych młodych - wtedy pamiętaj o mnie.
Oglądałam zdjęcia z Twoich spacerów - zupełnie jakbym widziała łąkę , na którą chodzę z moim psem, takie same rośliny. Też się zachwycałam niektórymi dziko rosnącymi trawami i zastanawiałam się nad przeniesienim ich do ogrodu. Ale nie wiem , jak one się rozmnażają, czy nie rozniosą sie wszędzie.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Marzenko , miałam 26 powiadomień w poczcie ale żadne nie dotyczyło Twojego wątku - nie wiem dlaczego przedtem było inaczej. Ale nadrobiłam te brakujące strony i od razu proszę o dopisanie mnie do nasion tytoniu. Moja kocanka chyba uschła zrobię zdjęcie. Jest w dwóch miejscach, ale u Ciebie jest śliczna, może w innym terminie trzeba ją przesadzać. Jestem zakręcona, bo chcę skończyć poremontowe porządki, a jeszcze do tego doszły różne inne zajęcia i miotam się. Ale jeszcze parę dni i będzie ok. Nawet kotkę w tych dniach sterylizowaliśmy i też wymagała opieki. Dobrego wieczoru trzymaj się ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Marzenko, to, co nazywasz kostrzewą siną, jest nią! Wydmuchrzyca wygląda zupełnie inaczej.
Pozostałe trawy u mnie niestety tez rosną. Próbuję je wyplenić, ale to bardzo trudne. Nie wprowadzaj ich do ogrodu, bo nie nadążysz z pieleniem! Na łące mogą ładnie wyglądać, ale w ogrodzie są najgorszym chwastem. Sieją się i zarastają inne rosliny w zastraszającym tempie.
Za to kocanki i wrzosy to wyjątkowo wdzięczne rosliny :D
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Myślałam ,że w domu masz szlaban na komputer bo Ciebie nie widziałam ,a Ty szalejesz kobieto ze zdjęciami ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marzenko, czy o kawałek tego wrzosa mogę prosić? Te leśne są podobno wytrzymałe i nie wymarzają.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Ewa05
500p
500p
Od: 13 lut 2011, o 14:25

Post »

I ja też poproszę.
Marzenko nie piszesz, czy doszły nasionka.
Może jeszcze coś chcesz?
Zbiorę nasionka odętki różowej (białą masz).
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No to Marzenko szykuj kartony przyszedł czas wrzosów, co prawda ja raz przeniosłam z lasu i niestety nie przyjął się, ale spróbować warto. Miłego świętowania, :heja czy dopiero po długim weekendzie Cię zobaczymy? :wit
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Witaj Marzenko.Jakby się kto pytał, to zaglądam do Ciebie cały czas.Rzadko się wpisuję, ale jestem.Narobiłaś Mi tymi zdjeciami ochoty na spacer po lesie. ;:138
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Marzenko, fajna ta odętka wirgilijska - nie znałam tej roślinki, ciekawa jak duża rośnie i czy nada się do róż..?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marzenko masz mnóstwo różnych trawek , są śliczne :D Zachwycają mnie też begonie, ja niestety nie mam miejsca na te wielkie, sadzę wcisnę tylko kilka maluszków. Ale bardzo podobają mi się wysokie odmiany i ogromne kwiaciory :D
Ewa05
500p
500p
Od: 13 lut 2011, o 14:25

Post »

Marzenka kopie, a przecież dzisiaj jest święto.
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenko, slicznie u Ciebie, będę Cię częściej odwiedzać. Masz dużo tytoniu ozdobnego- ja się go musiałam pozbyć, bo całą rabatę mi zapchał ;:224 On jest jednak najlepszy na przydroża ;:124

Pozdrawiam
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Halinko - nasionka będę oczywiście zbierać. Sama też rób listę tego co mam Ci wysłać, proszę.
Tamaryszku - dziękuję za odwiedziny, oczywiście, że będę pamiętać o Tobie z przybyszowymi tej białej lilii. Z zakupami lilii trochę przegięłam, ale raz się żyje. Myślę, że te trawy u mnie nie mają szans na ekspansję, nie na piasku. Może jednak posadzić je w donicach i przez kłącza nie pójdą, a kłosy można ścinać
Marysiu, razem z kocanką dla Ciebie sobie też trochę posadziłam koło domku synka i też padła. Może zbiorę nasionka? Nie wiem czemu nie miałaś powiadomień, u siebie nic nie zmieniałam. Wrzosu trochę Ci wyślę, choć podobnie jak Ty mam za sobą nieudaną próbę przesadzenia dzikiego wrzosu do ogrodu. Rok temu sadziłam takie kupne i też nic z tego mi nie wyszło
Izuniu- dziękuję za tak dobre wieści o kostrzewie. Mam kostrzewę !!! Ilości wręcz hurtowe, choć tej zimy sporo jej wymarzło :-(.
Może te trawy w donice i się nie rozlezą po rabatach? Kocanka rzeczywiście ładna, ale przesadzona nie chce rosnąć, a te moje kępki rosną byle gdzie, bez ładu i składu
Elu, najwięcej szaleję na FO w pracy. W domu miałam szlaban jak M był w domu, ale już pojechał do pracy. Zresztą w domui tak nie mam zbyt dużo czasu na pisanie , bo ciągle mam coś do zrobienia.
Lidziu, nie ma najmniejszego problemu i wyślę Ci wrzos z pola, tym bardziej chętnie, że Ty mnie przecież zasypujesz swoimi nadwyżkami :-))
Halinko z nasionek dostałam w liście nasionka krwawnika i nic więcej, żadnych innych nasionek nie mam. Bardzo chętnie nabędę różową odętkę :-)
Marysiu,po niedzieli wrzos podeślę, ale już więcej wrzosa nie wysyłam, bo sama mało znalazłam. Poza tym skoro przesadzony nie bardzo się przyjmuje to szkoda go zabierać naturze.
Jurku, ten spacer był po polach-nieużytkach. Na spacerze w lesie dziś byliśmy, tak świątecznie ;-)
Basiu, takie już to nasze FO, że jak ktoś znika bez usprawiedliwienia, to my się tu martwimy. Ogród wcale bujniejszy nie jest, tylko na rabatkach przybywa sporo podarunków. Pewnie robię sobie robotę, bo potem będę przesadzać, ale przynajmniej rośliny poznają moje warunki i jak się nie dostosują to... będę musiała z nich zrezygnować :-( Jednak mam słabą ziemię i tylko do dołków mogę dawać lepszej ziemi, całej nie wymienię
Kasiu, odętka ok.40cm. Nie wiem czy by do róż pasowała. Jak dostałam jej kawałek, tonie wiedziałam co to i posadziłam koło marcinków, bo ma podobne liście. Mam 3 kwitnące badylki. Jak się rozrośnie to Ci podeślę i sama się przekonasz czy z różami będzie jej do twarzy
Aga, trawki rosną w naturze, już mam ostrzeżenie, żeby ich na rabaty nie zapraszać. Begoni mam 6szt, 5 białych i jedną z B. Teraz myślę jak je przechowam zimą, bo z parapetami krucho. Może jednak zasuszę?
Halinko, skąd wiesz, że nie wytrzymałam :oops: ? No nie wytrzymałam i posadziłam 6 jałowców, dosadziłam je do rosnącego już jednego. To jest na koncu 30m rabaty, gdzie będzie rząd jałowców i brzozy. Patrząc od domu to na końcu dziś robiłam. Bliżej domu będzie liściasty szpaler, jak u Kasi-Robaczka. Nie mam póki co roślinek liściastych na to miejsce.
Anusiu- witam się serdecznie. wysiałam jedną torebkę tytoniu i rzeczywiście trochę go jest. Jest to jednak roślinka idealna na piasek, który mam. Nie będę do tępić, bo rośnie bez specjalnej troski, ładnie wygląda i pachnie. To są moje początki, Ty też go siałaś na początku.
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:07

Post »

Marzenko, ja się już chyba pytałam ( wybacz- skleroza), kiedy wykopać dalię? Bo ona sobie jeszcze w najlepsze kwitnie.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

wykopujesz jak już ma się na przymrozki. Niech sobie jeszcze spokojnie w ziemi siedzi do pażdziernika przynajmniej.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”