W moim ogródku - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Re: W moim ogródku - IWONA1311

Post »

Lilie widziałam że były w obi...pojedyncze i pełne. W paczkach po kilka sztuk. Podobały mi się trąbkowe ale tak jak piszesz za wcześnie jeszcze na takie zakupy...już raz tak kupiłam. Rosły w doniczkach w garażu, jak posadziłam do ogrodu stanęły w miejscu. Kwitły na wysokości 30 cm...żaden urok jak się na nie patrzyło.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu w Obi widziałam, ale cebule jakieś małe mi się wydały.
Wszystko zależy od tego, kiedy wiosna przyjdzie i ziemia rozmarznie, bo jeśli dopiero w kwietniu, to z pewnością za wcześnie na kupowanie. :)
Ty także masz złe doświadczenie z wczesnym zakupem? :)
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tajeczko ciekawa jestem co Ty tam jutro nakupisz. Ja jeszcze nie kupowałam lili bo nie miałabym co z nimi zrobić i lepiej żeby nie kiełkowały w garażu czy lodówce, jeszcze troszkę i też się za nimi rozejrzę. W tamtym roku kupiłam wcześniej dwie cebulki i posadziłam do doniczek, stały najpierw w garażu potem w tunelu, ale nie wyrosły zbyt wysokie i wcale nie kwitły wcześniej od innych do tego jedna po przesadzeniu do gruntu zaczęła usychać i pewnie w tym roku już jej nie zobaczę :(
Aniu byłam w obi tydzień temu było już trochę lilii ale ja na zakupy to powinnam sobie spisać odmiany które mam żeby nie dublować, zresztą jak pisałam Tajce jeszcze za wcześnie, choć pewnie jakbym dojrzała coś ciekawego to bym kupiła.
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Witaj :D jestem u ciebie pierwszy raz piękną wiosnę pokazałaś szkoda tylko że to domowa :(

Pozdrawiam Ania
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu w moim ogródku :wit
Mi też jest szkoda że to domowa wiosna, ale na razie tyle musi wystarczyć, mam nadzieję że wkrótce skończą się opady śniegu i zacznie robić się cieplej, a do prawdziwej wiosny też już chyba niedaleko.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

IWONA1311 pisze: Tajeczko tak mi się już chce wiosny że tyle kwiatków nakupiłam. Storczyka kupiłam w obi na przecenie.
Iwonko , trochę drogo w OBI , nawet przecenione nie tak bardzo tanio. Te olbrzymy białe to już całkiem ''astronomia'', ale popatrzeć choć warto . Kwiat jak dłoń. Niebieskie to pewnie ''malowanki'' , za sztucznie wyglądały , by były prawdziwe. ;:185 ;:185
Cebule także drożyzna , lepiej w L zamówić , połowa ceny nawet z przesyłką. ;:215
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu masz rację roślinki i cebule w obi drogie dlatego rzadko tam jeżdżę. Co do storczyków to ten co kupiłam był za całe 9,98 miał ładny długi pęd i kwiaty nie są malutkie a do tego wypuścił drugi pęd kwiatowy więc za tą cenę się opłacało, cebulki w doniczkach i prymulki mniej więcej w takiej samej cenie(różnica do 0,50 zł) jak w innych marketach. Te niebieskie storczyki są farbowane i następny kwiat będzie już biały do tego nie wyglądają za ładnie, widziałam też ostatnio anturium farbowane na niebiesko ;:222
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Etam , plastik i tyle ;:185 Jak ja byłem po 18 zet promocja storczyków . I nowość , lilie drzewiaste ;:306 ;:306
26 za 3 cebulki. I niezbyt duże. To lilie orienpet , większych rozmiarów. Za 2 sztuki 7.80 w L , cebulki o rozmiar większe. ;:215
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Białe storczyki dostają pewnie wodę z barwnikiem do picia i wyglądają że są niebieskie...widziałam ten wynalazek. Ominęłam z daleka. Czytałam podobny artykuł o zasuszaniu roślin...piły glicerynę z barwnikiem. Róże wyglądały jak żywe, miałam przetestować czy tak rzeczywiście jest... ale taki mi się zeszło że zapomniałam ;:224
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu te niebieskie storczyki są żywe tylko umalowane i faktycznie wyglądają bardzo sztucznie. Ja w Obi raczej cebul nie kupuję właśnie dlatego że są drogie niektóre były po 10 zł za cebulkę a w tamtym roku w ogrodniczych można było je kupić za 3zł, na "te drzewiaste" to nie zwróciłam uwagi bo i bardzo ich nie oglądałam jak zobaczyłam te ceny.

Aniu najprawdopodobniej tak jest woda i barwnik i wychodzi niebieski storczyk lub inny kwiatek, kiedyś były modne róże cięte barwione na niebiesko. O tym zasuszaniu to nie czytałam, ale ja jakoś nie zasuszam kwiatów.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko piękna i niesamowicie bogatą masz wiosnę w domku :D Dziś byłam w ogrodniczym i aż łapki mi się wyciągały do hiacyntów, ale nie skusiłam się :roll: :lol: Teraz troszkę żałuję, bo był cudowny ciemno bordowy..... no i zapachu mi brak.... ale gdzie to wszystko stawiać......
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko nakupiłam tych wiosennych kwiatków jak głupia ale tak już mi się chce wiosny. Mój hiacynt kwitnie jeszcze i pachnie w całym salonie, ale żałuję że w sobotę na giełdzie nie kupiłam sobie kolejnych bo kwitłyby jak już ten przekwitnie.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

ja tez już nakupiłam i kwiatków jednorocznych i kłączy, :heja ,,i nie mogę doczekać się wiosny,,,grzebania w ziemi,,sadzenia,,,oj a tu jeszcze ta zima ;:161
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Iwonko korzystając z pięknego dnia pojechałam do ogrodniczego, gdyż wczoraj jakoś źle się czułam.
Oprócz nasion warzyw i kwiatów jednorocznych kupiłam tylko 6 opakowań lilii, gdyż boję się, że jeszcze wcześnie i zaczną rosnąć.
Kłączy bylin zimujących jeszcze nie było.
Liczyłam na jakieś maki wschodnie i floksy oraz liliowce.
Kupiłam też 3 rodzaje nawozu Magiczna Siła szybko działającego. :)
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ja jeszcze nie kupowałam ani nasion ani kłączy, ciekawa jestem co Ty tam nakupiłaś ciekawego?
Tajeczko widziałam Twoje zakupy, trochę tego jest i lilie już, ja nie wiem kiedy się gdzieś wybiorę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”