30 - metrowe maleństwo
Re: 30 - metrowe maleństwo
Bożko, dziękuję
. Jestem w pełni usatysfakcjonowana. Moi faworyci to Limonka z targów i ten pełny ( czy dobrze pamiętam, ze to Dancing Queen? )

- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
uchu, to prawda. Ja zauwazylam, ze nie lubie duzych kwiatow - wole mniejsze ale wiecej. Tak jest np z liliowcami czy irysami syberyjskimi czy innymi. Wole je bardziej niz lilie czy duze irysy.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Bozuniu, przed chwilą widziałąm gwiaździste niebo - jutro też będzie słonecznie więc zdążysz ogarnąć maleństwo nawet jak wstaniesz koło południa
Ja też dzisiaj śpię na maxa, mam zaległości

Ja też dzisiaj śpię na maxa, mam zaległości

Kasiu, ja dopiero wróciłam i chociaż chwile "pomieszkam"
Jutro śpię długo, wyłączam telefony i delektuję się każdą wolną minutą
Od poniedziałku znów kierat... "Zmęcza" mam strasznego... Nawet nieba nie zauważyłam jak wracałam z pracy
Ale nic to! Ważne, że słońce nas rozpieszcza!
A! W domu mi okrutnie mocno coś pachnie

A! W domu mi okrutnie mocno coś pachnie

- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ten zapach jest wspaniały.Moje cudeńka już przekwitły,ale teraz miło popatrzeć na Twoje 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wyspij sie Bożka smacznie...zapowiada sie ładny dzionek jak wstaniesz
u mnie cudne słońce 

- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Bożko
I tym razem jestem pod niesamowitym wrażeniem tego co u Ciebie zobaczyłem.Bukiety o wyjątkowej oryginalności a ten grypowy-rewelka.Kompozycja z hiacyntami niezwykle sympatyczna hipki przepięknie kwitnące i jak ich dużo?
Bożko masz nieprzeciętny talent i niesamowite zdolności,podziwiam Cię nad wyraz-gratuluję,tylko czemu nie pchasz się na afisz?
Pozdrawiam.

I tym razem jestem pod niesamowitym wrażeniem tego co u Ciebie zobaczyłem.Bukiety o wyjątkowej oryginalności a ten grypowy-rewelka.Kompozycja z hiacyntami niezwykle sympatyczna hipki przepięknie kwitnące i jak ich dużo?
Bożko masz nieprzeciętny talent i niesamowite zdolności,podziwiam Cię nad wyraz-gratuluję,tylko czemu nie pchasz się na afisz?
Pozdrawiam.
Ale miałam ciężki tydzień
Wpadałam do domu po 22 i wstawałam o 6... Dzisiaj jedyny wolny dzień, więc spanie do bólu i późna kawa
Ten tydzień to była walka zimy z przedwiośniem... Kilka pięknych słonecznych, dających nadzieję dni a potem nagle oziębienie i śnieg... A już było tak pięknie
Ciekawe jak roślinki sobie poradzą, na razie temperatura spada tylko do -3 st., środa ma być najzimniejsza(-6 w dzień) a wiele roślin już rozpoczęło wegetację...
mamafrania u mnie też już hiacynty przekwitły... Teraz trzeba poczekać na nasze ogródkowe
Wystawiłam domowe na dwór, obcięłam tylko suche kwiatostany. Niech się "tuczą" cebulki
Dorotko jak tam nowe nabytki? Cebule w dobrej formie, patrzyłaś do ziemi? Pochwal się jak zakwitną. Odmiany powinny się zgadzać, u mnie na razie nie ma pomyłek z tej firmy
Arkadiuszu dziękuję za przesympatyczne słowa
Te bukiety, to nie są moje dzieła, tylko florystek z targów Gardenia
Ja tylko "cyknęłam" im parę klatek
A z tym "afiszem"... to pcham się kiedy jest taka potrzeba
Na co dzień lubię spokojne życie w domowym zaciszu... Moja praca jest nieustannym "pokazywaniem" swojego talentu, pchaniem się na afisz i artystycznym ekshibicjonizmem, więc trochę jestem już tym zmęczona
W ogródku śnieg, ale w domu mam niezły pokaz piękności
Prawie jak na wybiegu
Na 10 dzień marca dziesięć hipkowych piękności i jeden gratis
Miłej i spokojnej niedzieli

mamafrania u mnie też już hiacynty przekwitły... Teraz trzeba poczekać na nasze ogródkowe

Dorotko jak tam nowe nabytki? Cebule w dobrej formie, patrzyłaś do ziemi? Pochwal się jak zakwitną. Odmiany powinny się zgadzać, u mnie na razie nie ma pomyłek z tej firmy

Arkadiuszu dziękuję za przesympatyczne słowa

W ogródku śnieg, ale w domu mam niezły pokaz piękności

Miłej i spokojnej niedzieli

Chyba pomału rodzi się u mnie nowa miłość.... Bozuniu, przyjdę do Ciebie na szkołę.
Pozdrawiam śnieżnie
Pozdrawiam śnieżnie

Asiu, czyżby hippeastrówka
Jeśli tak, to nawet nie wiesz jak się cieszę 

jejku śliczne są te kwiaty
......sama ostatnio kupiłam jeden w Biedronce 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Bozuniu, piękne hippeastrum, pokaz kwiecia wspaniały
Moje jeszcze śpią
Dzisiaj troszkę posypało u nas śniegiem, ale to wciąż za mało żeby ochronić roślinki..miejmy nadzieję, że mrozy jednak nie będą zbyt srogie..Miłej niedzieli

Moje jeszcze śpią

Dzisiaj troszkę posypało u nas śniegiem, ale to wciąż za mało żeby ochronić roślinki..miejmy nadzieję, że mrozy jednak nie będą zbyt srogie..Miłej niedzieli

Ewa do Twojej kolekcji to mi jeszcze dużo brakuje
Ale nie powiem - sypnęło kwieciem
Tylko z zapylanie idzie mi tak sobie... Jakoś nie mogę trafić w odpowiedni moment. Na razie udało mi się zapylić skutecznie tylko jednego... Ciekawa jestem jak zakwitną Twoje nowe nabytki? Czy cebule w ziemi były w miarę zdrowe ?
Marta widziałam ostatnio w Biedronce kilka, ale wahałam się, bo nie były opisane... Dziś chciałąm kupić, ale już nie było
Jak zakwitnie Twój to koniecznie pochwal się
Kasiu niestety musimy zacisnąć zęby i przeczekać to pieroństwo na dworze... Przy okazji zapytam, bo zapomniałam u Ciebie... Kiedy tniesz hortensje? Daj znać, to i ja swoją ciachnę

Marta widziałam ostatnio w Biedronce kilka, ale wahałam się, bo nie były opisane... Dziś chciałąm kupić, ale już nie było

Kasiu niestety musimy zacisnąć zęby i przeczekać to pieroństwo na dworze... Przy okazji zapytam, bo zapomniałam u Ciebie... Kiedy tniesz hortensje? Daj znać, to i ja swoją ciachnę

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Bożenko ...wielkie
...ależ masz hipeastrów ...co jeden , to ładniejszy
Byłam u Ewy wczoraj i normalnie ...busz ...gdzie nie popatrzysz - wszędzie wiszą , stoją kwiaty i mnóstwo ukorzenia szczepek variegatowych piękności .Jak zobaczyłam hipeastra , którego cebula miała rozmiary chyba 38 w obwodzie , to mi mowę odjęło ...a kwitnącymi obdzieliła dwa okna ...normalnie ..oranżeria u Niej w domu .
Bozuniu , ja mam zgoła nie związane z roślinami pytanie . Czy jedwab tussah - płachtę , czy też błam jedwabny( znalazłam takowy )można rozłożyć i na nim nakładać wzór ? Wiem , że sam się nie filcuje , ale z czesanką chyba się połączy ?

Byłam u Ewy wczoraj i normalnie ...busz ...gdzie nie popatrzysz - wszędzie wiszą , stoją kwiaty i mnóstwo ukorzenia szczepek variegatowych piękności .Jak zobaczyłam hipeastra , którego cebula miała rozmiary chyba 38 w obwodzie , to mi mowę odjęło ...a kwitnącymi obdzieliła dwa okna ...normalnie ..oranżeria u Niej w domu .
Bozuniu , ja mam zgoła nie związane z roślinami pytanie . Czy jedwab tussah - płachtę , czy też błam jedwabny( znalazłam takowy )można rozłożyć i na nim nakładać wzór ? Wiem , że sam się nie filcuje , ale z czesanką chyba się połączy ?
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...