30 - metrowe maleństwo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: 30 - metrowe maleństwo

Post »

Bożko, dziękuję ;:196 . Jestem w pełni usatysfakcjonowana. Moi faworyci to Limonka z targów i ten pełny ( czy dobrze pamiętam, ze to Dancing Queen? )
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

uchu, to prawda. Ja zauwazylam, ze nie lubie duzych kwiatow - wole mniejsze ale wiecej. Tak jest np z liliowcami czy irysami syberyjskimi czy innymi. Wole je bardziej niz lilie czy duze irysy.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Bozuniu, przed chwilą widziałąm gwiaździste niebo - jutro też będzie słonecznie więc zdążysz ogarnąć maleństwo nawet jak wstaniesz koło południa :wink:
Ja też dzisiaj śpię na maxa, mam zaległości ;:172
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Kasiu, ja dopiero wróciłam i chociaż chwile "pomieszkam" :wink: Jutro śpię długo, wyłączam telefony i delektuję się każdą wolną minutą :wink: Od poniedziałku znów kierat... "Zmęcza" mam strasznego... Nawet nieba nie zauważyłam jak wracałam z pracy :;230 Ale nic to! Ważne, że słońce nas rozpieszcza!

A! W domu mi okrutnie mocno coś pachnie ;:172

Obrazek
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Ten zapach jest wspaniały.Moje cudeńka już przekwitły,ale teraz miło popatrzeć na Twoje :D
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Wyspij sie Bożka smacznie...zapowiada sie ładny dzionek jak wstaniesz ;:333 u mnie cudne słońce ;:3
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Bożko :wit
I tym razem jestem pod niesamowitym wrażeniem tego co u Ciebie zobaczyłem.Bukiety o wyjątkowej oryginalności a ten grypowy-rewelka.Kompozycja z hiacyntami niezwykle sympatyczna hipki przepięknie kwitnące i jak ich dużo?
Bożko masz nieprzeciętny talent i niesamowite zdolności,podziwiam Cię nad wyraz-gratuluję,tylko czemu nie pchasz się na afisz?
Pozdrawiam.
bozunia
1000p
1000p

Post »

Ale miałam ciężki tydzień :evil: Wpadałam do domu po 22 i wstawałam o 6... Dzisiaj jedyny wolny dzień, więc spanie do bólu i późna kawa :wink: Ten tydzień to była walka zimy z przedwiośniem... Kilka pięknych słonecznych, dających nadzieję dni a potem nagle oziębienie i śnieg... A już było tak pięknie ;:131 Ciekawe jak roślinki sobie poradzą, na razie temperatura spada tylko do -3 st., środa ma być najzimniejsza(-6 w dzień) a wiele roślin już rozpoczęło wegetację...

mamafrania u mnie też już hiacynty przekwitły... Teraz trzeba poczekać na nasze ogródkowe :wink: Wystawiłam domowe na dwór, obcięłam tylko suche kwiatostany. Niech się "tuczą" cebulki :wink:

Dorotko jak tam nowe nabytki? Cebule w dobrej formie, patrzyłaś do ziemi? Pochwal się jak zakwitną. Odmiany powinny się zgadzać, u mnie na razie nie ma pomyłek z tej firmy :wink:

Arkadiuszu dziękuję za przesympatyczne słowa ;:196 Te bukiety, to nie są moje dzieła, tylko florystek z targów Gardenia :wink: Ja tylko "cyknęłam" im parę klatek :wink: A z tym "afiszem"... to pcham się kiedy jest taka potrzeba ;:306 Na co dzień lubię spokojne życie w domowym zaciszu... Moja praca jest nieustannym "pokazywaniem" swojego talentu, pchaniem się na afisz i artystycznym ekshibicjonizmem, więc trochę jestem już tym zmęczona ;:306

W ogródku śnieg, ale w domu mam niezły pokaz piękności :wink: Prawie jak na wybiegu :wink: Na 10 dzień marca dziesięć hipkowych piękności i jeden gratis :wink:

Miłej i spokojnej niedzieli ;:173

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Chyba pomału rodzi się u mnie nowa miłość.... Bozuniu, przyjdę do Ciebie na szkołę.
Pozdrawiam śnieżnie :wit
bozunia
1000p
1000p

Post »

Asiu, czyżby hippeastrówka ;:306 Jeśli tak, to nawet nie wiesz jak się cieszę ;:196
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Bozia-cuda u Ciebie..Kwiecisty zawrót głowy.. ;:oj
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jejku śliczne są te kwiaty ;:oj ......sama ostatnio kupiłam jeden w Biedronce ;:224
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Bozuniu, piękne hippeastrum, pokaz kwiecia wspaniały ;:180
Moje jeszcze śpią :wink:
Dzisiaj troszkę posypało u nas śniegiem, ale to wciąż za mało żeby ochronić roślinki..miejmy nadzieję, że mrozy jednak nie będą zbyt srogie..Miłej niedzieli :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
bozunia
1000p
1000p

Post »

Ewa do Twojej kolekcji to mi jeszcze dużo brakuje :wink: Ale nie powiem - sypnęło kwieciem ;:108 Tylko z zapylanie idzie mi tak sobie... Jakoś nie mogę trafić w odpowiedni moment. Na razie udało mi się zapylić skutecznie tylko jednego... Ciekawa jestem jak zakwitną Twoje nowe nabytki? Czy cebule w ziemi były w miarę zdrowe ?

Marta widziałam ostatnio w Biedronce kilka, ale wahałam się, bo nie były opisane... Dziś chciałąm kupić, ale już nie było :wink: Jak zakwitnie Twój to koniecznie pochwal się :wit

Kasiu niestety musimy zacisnąć zęby i przeczekać to pieroństwo na dworze... Przy okazji zapytam, bo zapomniałam u Ciebie... Kiedy tniesz hortensje? Daj znać, to i ja swoją ciachnę :wink:
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Bożenko ...wielkie ;:180 ...ależ masz hipeastrów ...co jeden , to ładniejszy ;:oj
Byłam u Ewy wczoraj i normalnie ...busz ...gdzie nie popatrzysz - wszędzie wiszą , stoją kwiaty i mnóstwo ukorzenia szczepek variegatowych piękności .Jak zobaczyłam hipeastra , którego cebula miała rozmiary chyba 38 w obwodzie , to mi mowę odjęło ...a kwitnącymi obdzieliła dwa okna ...normalnie ..oranżeria u Niej w domu .

Bozuniu , ja mam zgoła nie związane z roślinami pytanie . Czy jedwab tussah - płachtę , czy też błam jedwabny( znalazłam takowy )można rozłożyć i na nim nakładać wzór ? Wiem , że sam się nie filcuje , ale z czesanką chyba się połączy ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”