Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Post »

Też tak myślę, ja bym zostawiła około 5-7 cm.
Problem w tym że moje donice są już trochę wiekowe...I ja w nich sadzę tylko jednoroczne, żeby na zimę schować puste do garażu. Może w przyszłości wymienię je na ładniejsze i wtedy pomyślę o wieloletnich.
Ziemię z nich wykorzystuję na jesieni podsypując rabaty. Bo ziemia się wypłukuje, szczególnie jak nas zalewało od drogi. I tak co roku, albo na kompost , albo pod żywopłot. W tym roku posadziłabym w nich trawy (tylko to już właśnie w wieloletnie bym wchodziła), kocankę i coś dla kolorku :)

Kawa z cytryna to utopia, nie znam migrenowca któremu by pomogła. Cisza, spokój, przygnieciony łeb poduchą i ciemność i mogę spać 3 dni. :lol:
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agusia pije czystą Arabikę bo nie lubi kwaśnej kawy, a Wy jej z cytrynką proponujecie :lol:
Gdzieś o ławkach czytałam ostatnio, jakaś nazwa na L mi się o oczy obiła, muszę znaleźć, chyba koło 700 złotych kosztowały. To chyba gdzieś na stronie Danusi było. Buehehehe same konkrety podałam :;230

EDIT: Już znalazłam :P http://www.teakmeble.pl/?13,lawka-classic
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Franci, Ty to jednak potrafisz zadbać o człowieka podniebienie ;)
Cieszę się, że ta kawa z cytryną na mnie nie działa, bo chyba głowa rozbolałaby mnie bardziej gdybym musiała się nią kaleczyć ;) Co nie znaczy Małgosiu (Małgocha), że podważam jej skuteczność ;)
Wiesz, że szukałam ławki Marlboro (bo oczywiście bardziej podoba mi się ta droższa :twisted: ) i chyba ślepa byłam przeglądając Danusine wpisy, ale ta Classic, którą polecasz, jest bardzo ładna - może jakoś dam radę? Ciekawe, jak to wysyłają? Wielkie dzięki!
Kasiu, dzięki za poradę w sprawie wypełnienia skrzyń - tak zrobię... Nie wiedziałam, że jeździsz ze swoimi do garażu - kurczę, to chyba trochę kłopotliwe? Kompozycja z trawami, kocanką, jakimś bluszczem i czymś kolorowym kwitnącym to byłoby to :)
Migrenowcy łączmy się w bólu i oby jak najrzadziej dopadała nas ta przykra dolegliwość...
Jolu, i Ty też cierpisz na bóle głowy... Co się z nami dzieje? :(
Upiększanie plastikowych donic zaprawą cementową popieram - widziałam efekty na zdjęciach, super zmiana!
Jule, tak zrobię, jak radzicie z Kasią... Już się nie mogę doczekać kiedy to wszystko posadzę!
Jagódko, rozumiemy się bez słów...
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniu, ja lubię prostotę, czasami aż do przesady :oops: , więc pokazałam Ci Classic. Stwierdziłam, że ładnie by się komponowała z elementami pergoli tarasowej - takie same "krzyżaki" :oops: :lol: :lol: :lol:
Kliknęłam do koszyka i wyszło mi, ze dostawa 125 złotych, czyli chyba kurierem na palecie.
x-ag-a
---

Post »

Franci, podoba mi się bardziej Marlboro, ale do mnie kompletnie nie pasuje... Jest fikuśna, elegancka, trochę wymyślna - do ogrodu w takim właśnie stylu...
Do mnie tylko prostota, co nie znaczy że tamtej nie można podziwiać ;)
Classic idealnie wpasowałaby się w moje otoczenie, więc rozważę ją powaznie - dzięki!
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniu, nie bierz sobie moich dywagacji do serca za bardzo, nie chcę niczego narzucać :oops: :oops: :oops:
Mam pytanie - czy robiłaś już zamówienie na powojniki? 8-)
x-ag-a
---

Post »

Biorę sobie Twoje dywagacje do serca, obiektywnie stwierdzając, że nie wszystko co się nam podoba, do naszego otoczenia pasuje :)
Zamówienie na powojniki robiłam już dawno, spodziewam się wkrótce dostawy - w czym Ci kochana pomóc?
x-ag-a
---

Post »

Czekam z utesknieniem na slonce i dobra pogode, bo naprawde robie sie nieznosna... M. kupil dzis w Castoramie wory z keramzytem i zrobilismy w skrzyniach drenaz... poszlo nam prawie 200 litrow i jeden worek zostawilam z mysla o duzych donicach... teraz tylko ziemia i roze moga przyjezdzac ;)
W piatek mam urlop :P
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

W piątek prognozują cudną pogodę ;:3
Ależ Ty jesteś expresowa dziewczyna :wink:
Niektórzy nie nadążają z czytaniem (np. ja :oops: ) a Ty pędzisz jak szalona w swoich realizacjach ogrodowych .
Zazdroszczę Ci - oczywiście pozytywnie :wink:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu widzę że wczorajsza praca źle się skończyła, ból głowy to przy takim wietrze normalka. Skrzynie już prawie gotowe na przyjęcie różyczek czyli powoli do przodu idą prace.
Ja za to dzisiaj się napracowałam i czuję wszystkie mięśnie. :;230

U Juli napisałaś:
Nie mam prądu, to może chociaż herbatę z prądem wypiję w postaci czerwonego wytrawnego ;)
Czy na Ciebie źle nie działa wino, bo dla mnie ten napój to gotowa migrena. :roll:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agus, czerwone, czerwone jest dobre na wszystko ;:108 Widze ze piatek bedzie pracowitym dniem, moj M tez wzial sobie piatkowe wolne - duuuuzo ziemi musimy zakupic - donice trzeba zapelnic.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Jeszcze nic nie zrobiłam w ogrodzie. Wyszłam nawet dziś na chwilę, ale mnie zmroziło i wróciłam do domu. Próbowałam poprawić patyk, który przewróciły koty-ziemia nadal zmarznięta :evil: Może jutro będzie choć trochę cieplej.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Witajcie dziewczyny :wit
U mnie też jeszcze ziemia zmarznięta. Próbowałam odgarnąć kopczyk przy róży,żeby podejrzeć, czy pod kopczykiem są zielone pędy, ale nie udało się :( Martwią mnie niektóre różyczki, wszystkie gałązki nad kopczykami mają brązowe. Już niedługo się okaże, czy przezimowały :roll:
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
Sabcia
200p
200p
Od: 17 kwie 2011, o 11:29

Post »

Hej
Aguniado pytam bezpośrednio u Ciebie, bo do mnie mało kto zagląda :( Co zrobić z krzakiem ( chyba Tawułą) Który ma same dzikie odrosty? Takie proste patyki z paroma prostymi odrostami na górze. Obciąć do cna, czy tylko te dziczki? A może całkiem zlikwidować? Bo jak wytnę wszystkie dziczki to mi 3 gałązki zostaną. Doradź coś proszę ;:180

A u ciebie widzę robota wre :heja u nas zimno i ciągle mżawi, wilgoć przenika aż do szpiku kości :(
pozdrawiam Sabina
Zapraszam do mnie :wit
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

oj to już dużo pracy już masz za sobą ;:196
do mnie dziś zadzwonili z R., że mogę już w piątek róże odebrać u mnie, na Niżańskiej :tan :tan
wiec w weekend będę sadzić - oby tylko słoneczko dopisało ;:3

hmmm altanka - model tak, już wybrałam Hiacynt :uszy
ale na razie bedzie stał namiot no taki pawilon :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”