Kasiu...czytałam ,że u Ciebie burza była ...jak ja nie lubię błyskawic i grzmotów

. Najchętniej bym wlazła pod kołdrę ze stoperami w uszach .
Miło mi ,że przypadły Ci moje azalie do gustu , a pontyjska /żółta obłędnie pachnie .
Aniu...rdest jest teraz bardzo ozdobny , bo potem są liście i ...rozłazi się między innymi roślinami - trzeba go trzymać w ryzach . orliki mam z własnego siewu , a kupione sadzonki jeszcze nie kwitną . Fajnie ,że masz dni tzw . na co Cię bierze ...dzień barw stonowanych , dzień ognistych kolorów ....

...A te białe , powcinane, koronkowe kwiatki , to pierwiosnek Siebolda .
Ewuniu...piwonia ma dwa jeszcze jeden pąk ... Terenia się już do niej uśmiechała , więc ...jesteś druga w kolejce ...ale damy radę ...poczekamy , jak się rozrośnie .
Cypripedium reginae / obuwik królewski mi się marzy . Coś mi się wydaje , że koniecznie chcecie mnie wciągnąć w obuwiki ( maliny ) razem z Terenią . Bo to tak niewinnie się zaczyna ...
Justysiu...wiesz ,że te białe pomponikowe kwiatki należą właśnie do rutewki orlikolistnej ? Mam mieć jeszcze plena ...zobaczymy .
Pogoda u nas iście letnia ...ale bywa duszno , gdyby nie wiaterek chłodzący , to nie było by czym oddychać .
Nie mów , że u Ciebie później rusza wegetacja ...bo ogród masz osłonięty

. Pamiętam ,że u mnie mało kwitło , a u Ciebie już była kolorystyczna plama .