Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Post »

Witaj Majeczko, :D dobrze, że od tego zaczęłaś, bo ja się już szykowałam :;230 :;230 :;230 z zapytaniem jak tam si......nie, czy było do badania :;230 :;230 , a akurat jak jutro zrobisz to wyniki jeszcze przed świętem, a lekarz po świętach.
Zobacz jak wszystko pasuje...... hihi..hi.
Jak się chce to wszystko można. :uszy
Różyczka może zakwitnąć bo podobno jeszcze dwa tygodnie mamy mieć słonko i na plusie :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

No widzisz jestem grzeczną dziewczynką. ;:170 :;230
Jeszcze dużo pączków ma Souvenir de la Malmaison i też na nią liczę jeszcze w tym roku. :uszy
Naszykowałam aż 4m2 stanowiska dla różyczek. Paliwa nie znalazłam ale zrobiłam wykopaliska archeologiczne i znalazłam skorupy rozbitych glinianych garnków z przed dwóch wieków, chyba będę musiała zgłosić do jakiegoś muzeum. :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majeczko - generalnie całe banany tez nie, bo wniosek na końcu był taki że nie polecają tych bananów wcale, bo róże lepiej "przyjmują" witaminowe dobrodziejstw z kompostu a banany powodują ze kwiaty szybciej bledną... :roll:
A wykopaliska brzmią ciekawie ;:224 może to jakieś gliniane skarby :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i bardzo dobrze że nie stosuję tych bananów, swojski obornik i dobry kompost musi im wystarczyć. ;:108
Wykopaliska były trudne ale się udało. A ja się dziwiłam czemu tam nic nie chce rosnąć, nawet zwykły chrzan nie chciał rosnąć tylko szczypiorek. Teraz dałam tyle obornika krowiego z olbrzymią ilością dżdżownic że różyczki będą miały dobrze. :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dobrze ,ze masz to krowie złoto u mnie niestety żadnego złota nie oprócz tego które kupię ,ale wszystko beznadzieja . Chyba lepiej będzie na wiosnę sypnąć Azofoską ;:224 niż wydawać tyle grosza na suchy obornik . W wiadomej sprawie jak czegoś się dowiem to dam Ci znać . na razie same niewiadome
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

edulkot pisze:No widzisz jestem grzeczną dziewczynką. ;:170 :;230
Jeszcze dużo pączków ma Souvenir de la Malmaison i też na nią liczę jeszcze w tym roku. :uszy
Naszykowałam aż 4m2 stanowiska dla różyczek. Paliwa nie znalazłam ale zrobiłam wykopaliska archeologiczne i znalazłam skorupy rozbitych glinianych garnków z przed dwóch wieków, chyba będę musiała zgłosić do jakiegoś muzeum. :;230 :;230 :;230

Witaj Majeczko, :D :D :D :D tak mi się buzia cieszy jak czytam o grzecznej dziewczynce. Na pewno pobiegniesz zaraz na badania. Poczekamy kiedy wrócisz i nam to potwierdzisz. :;230

Już skaczę do góry, że będę miała Souvenir de la Malmaison , żywotna różyczka i zimno lubi. :tan
A jednak warto kopać w ogrodzie ;:7 ;:7 , różyczki dostały co potrzeba, poczekamy do wiosny na efekty. :tan
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka grzeczna dziewczynka melduje że była na badaniu, oddała si...ki i strzykawkę krwi, mam nadzieję że nic specjalnego nie znajdą. ;:147
A potem trochę pokopałam w ziemi i dałam same dobroci dla moich różyczek.
Co do Souvenir de la Malmaison to dziewczyny straszą że podobno on boi się zimna i trzeba go okryć, a na Helpie wyczytałam że on ma strefę 5b , zobacz sama http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.2435.2. Ja ryzykuję i robię mu tylko kopczyk, niech pokaże na co go stać. :uszy

Jadziu jednak krowie placki to jest to, mam jeszcze sporą kupkę i myślę że mi wystarczy pod wszystkie róże jakie planuję nawet w przyszłym roku. A potem to już zostaje świński obornik ale on już jest gorszej jakości. :tan
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko, a ja myślałam, że nie byłaś tam ;:65 ;:65 ;:65 i dlatego się nie odzywasz :;230 :;230 :;230
Na prawdę dobrze zrobiłaś ;:196
Souvenir de la Malmaison, też ją prześwietliłam zanim zamówiłam, moja będzie miała tylko kopczyk i niech sobie radzi. :;230 :;230
Majeczko ja jak jadę na działeczkę , to zaczęłam się rozglądać gdzie się pasą krówki. Znalazłam taką łąkę. Muszę poczekać do przyszłego sezonu jak ten towarek trochę wyschnie to pac szpadelkiem do kubełeczka. To miodzie dla różyczek.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie odzywałam się bo ciężko pracowałam ale skończyłam tę jedną rabatę, jeżeli to można nazwać jedną rabatą. :;230 To pas przy siatce i sadzę tam róże które są wytrzymałe na mróz i rosną dość wysokie, mają być parawanem dla tych bardziej zmarzłych. :;230 Teraz tylko posadzić te co mam i czekać na te które mają przyjść. No i jeszcze kolejne rabatki dla tych bardziej zmarzłych w środeczku naszykować z krowim miodziem. :;230
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko :D ciężko popracowałaś, ale widzę mocno uśmiechnięta. Takie zadowolenie ogarnia każdą z nas jak się narobimy :;230 Już niedługo będą różyczki ;:108
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka przyjeżdża jutro :tan a ja wciąż nie wiem gdzie posadzić Eden Rose. :roll:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiesz gdzie posadzic Eden Rose, a czytałaś co napisał mi papaver. Koniecznie poczytj. ;:108
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majuś nie znam żadnego papavera i nic nie znalazłam, chyba jakieś zaćmienie mam czy co. ;:88
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 0&start=42

Wklejam Ci link, ale jest taki długi, że się zastanawiam czy to jest Ok.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Majuś, poczytałam i zdecydowałam nie wyrzucać Ice Lady a dać jej do towarzystwa Eden Rose, zaciszne miejsce koło magnolii. Mam nadzieję że będzie jej tam dobrze. :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”