Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Post »

Bożenko, jeśli nie tym razem, to może na wiosnę uda Ci się pojechać... z tego, co zdążyłam zauważyć, odwiedziny u Szmita są regularne :)
u mnie pogoda w miarę przyzwoita... o 6ej swieciło piękne słońce, teraz trochę się chowa za obłokami chmur, ale nie jest źle... chciałabym, żeby pogoda na długi weekend była słoneczna... mam tyle roboty w ogrodzie, że szkoda gadać... pielenie, przycięcie niektórych bylin i krzewów, wertykulacja, koszenie, czyszczenie oczka... ech!
dobrego dnia :)
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

...ale Wam zazdroszczę ;:108 Chętnie bym sie z Wami spotkała i pogadała... oczywiscie o ogrodach ;:224 Niestety, dla mnie tez za daleko :( Mam nadzieje na fotorelację i obszerne sprawozdanie ze spotkania :tan Choć troszkę poczuję jakbym tam była ;:108
Agniesiu niestety nie mam głowy do nazw i zwyczajnie nie przywiązuje do nich wagi :oops: A i kupując często na kartce pisze np.róża lub róża pnąca,róża parkowa :;230 a ja nie jestem dobra w dochodzeniu do gatunku ;:132 czytaj leniwa :;230
Twoje królowe cudowne a na moich wciąż coś zjada liście a nie ma tam nic ani ślimaków ani gąsienic ;:223 czym to oblać ?
Pozdrawiam porannie ;:196
marzenia się spełniają! Dana
x-ag-a
---

Post »

Danusiu, ja się bardzo cieszę na ten wyjazd i spotkanie z forumkami :) a jeszcze w tak wspaniałym otoczeniu ogrodu Szmita (który na razie znam tylko ze zdjęć) - jestem przekonana, że będzie super... szkoda, że nie możesz przyjechać, ale liczę za jakiś czas na Twoje odwiedziny w moich stronach ;)
co do nazw, mnie nazwy róż zapadają w pamięć dość mocno... frustrują mnie etykiety w większości sklepów ogrodniczych, któe nic nie mówią o odmianie... ale nic na to nie poradzimy.
moim zdaniem, Danusiu, liście zjadają ślimaki... to że nie ma ich w dzień, nie znaczy że nie grasują w nocy :/
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mary Rose też podgryzana :evil: Zazdroszczę spotkania, na pewno pogadacie na ulubiony temat :D Nazwy róż pamiętam, gorzej z innymi roślinami-raczej tyko gatunek. Dzięki forumkom nazwałam kilka swoich nn, bo kupowane jako biała, różowa, żółta :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

Ja też liczę na fotorelację z odwiedzin w moich stronach :D .Kurczę, ale Wam zazdroszczę .Na zakupy co prawda wybieram się tam niedługo, ale te spotkanie ;:98
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

:wit
Kurcze, chyba coś mnie omija ?? :evil: Spotkanko ??? Lecę poczytać, bo jestem do tyłu ;:223
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Aguś, też planuję pod koniec miesiąca albo na początku września pobyt w W-wie, ale z dzieciakami i w celach czysto turystycznych. Raczej na możliwość spotkania nie ma co liczyć, bo będę się przemieszczać środkami komunikacji publicznej ;:108
x-ag-a
---

Post »

Ewa, biedna Mary Rose :( ślimaki w tym roku nie mają litości... tyle roslin mam poobgryzanych :(
byłaś kiedyś u Szmita? to będzie mój pierwszy raz - bardzo jestem ciekawa tej wizyty :)
Aniu, bardzo żałuję, że nie możesz pojechać! fotorelacja będzie na pewno :)
Gat, doczytałaś? :)
Justyno, gdybyś jednak znalazła czas na kawę podczas swojej wizyty w stolicy, to daj znać :)

miałam tyle planów na dziś, w tym wertykulację, koszenie, pielenie, a tu rano dość mocno padało... ech :/

dla Was moje dwie ulubienice:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Piękne.
Bonica ma niesamowity kolor. Taki perłowy.
Jeżeli by się coś szykowało, odezwę się wcześniej , bo termin też jeszcze niedograny. Zależy od wielu czynników. Długo by opowiadać ;:224
Zyczę słoneczka, u nas tez pochmurno, ale jeszcze nie pada.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Agnieszko byłaś na targach? Ja chyba nie dojadę...koleżanka jednak pracuje dzisiaj i jutro, a sama hmmm zobaczymy. Dzisiaj wsadzałam nowe roślinki i dzień zleciał.
A'propo-ZAPRASZAM DO MNIE Z REWIZYTĄ ;:138
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Magda , targi te w Wawie dopiero 26-28.08 :D jeśli myślimy o tych samych
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

O kurde :;230 :;230 :;230 , wiecie że ja zagalopowałam tak daleko :;230 Faktycznie, to dopiero za 2 tygodnie. A jeszcze w tygodniu zaglądałam na stronę expo ;:223
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Tak tak też zazdroszczę spotkania..
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ja wczoraj zdążyłam zrobic oprysk na wierzby , rh, iglaki i ni z gruszki ni z pietruszki jak lunęło tak i wszystko zmyło. Ch...y można dostać z takim latem.
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Piękne róże, zdrowe. Moje prawie wszystkie mają plamistość :( Pomimo pryskania. Utrzymała się tylko Pilgrim, jedna pnąca i jeden krzak przed domem. Nie mają ani jednej plamki na liściach. Będę musiała jednak wymienić moje chorobliwe krzewy na zdrowsze okazy :)
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”