Moja familokowa oaza spokoju cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.8

Post »

Jadziu i tak zrobiłaś fajne plany na rabatach ,ja najczęściej sadzę tam gdzie miejsce znajdę
a jak źle to przesadzam ,no róże to mam raczej zaplanowane bo z nimi nie
można tak latać po ogrodzie co chwila :wink:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu jestem w :shock: i juz chcę wiosenki ;:224

Obrazek

Powiedz gdzie nabyłaś Jirinę Bohdalovą'?
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jadziu gdy obejrzałam twój plan nasadzenia róż to :shock:, ale musiałaś się nagłówkować żeby je rozmieścić. Z własnego doświadczenia wiem, że gdy wejdzie się do ogrodu to plany często się zmieniają a tym bardziej po zimie gdzie mogą powstać ubytki ale przy twojej wytrwałości wierzę, że ci się uda. Zdjęcia letnie piękne, wspaniałe dalie. :D
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu ja myślę że wielu z nas lubi zmieniać w ogródku i wieczorem w łóżku gdy nie można zasnąć rodzą się nowe pomysły lecz nie wszystkim chce się je realizować. Przypominasz mi Izę /chate/ ona też lubi nie tylko rozmnażać ale i przesadzać co prawda mówi że jak już przesadzi wszystko to koniec jednak ja sama wiem z doświadczenia że co roku mamy nowe pomysły i to dobrze bo nasze ogrody były by nudne.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

AGNIESZKO Jirinę zamawiałyśmy u Starkla . Ma ona też inną nazwę ,ale SKS wiadomo :;230
IRENKO i dalej główkuję ,czy to będzie grało . Znów siedziałam nad tym planem i liczyłam ile będzie niższych a ile wyższych róż . Wiadomo zima długa i zawsze może któraś wypaść wtedy zostanie puste miejsce
STASIU tym razem nie musiałam tak robić ,gdyż powiększyłam rabatkę no i w ten oto sposób powstały nowe miejsca :;230 i można trochę zaszaleć :;230
GRAŻYNKO i tak nie jestem przekonana czy dobrze je poutykałam . Znów plany mogą się zmienić dopóki dołki nie są zakopane :;230 Obrazek Obrazek
DANUSIU też tak mowię sobie każdego roku ,że to już koniec z przesadzaniem a jesienią ,,,,,,,znów to samo . Wiecznie coś sie dokupuje i przesadza z miejsca na miejsce :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Jadziu dopiero mówiłyśmy o tym, że zrobisz sobie opis na zdjęciu a tutaj już wykonane ;:180

Już po wszystkim, jakoś wyszło, ale jestem padnięta i teraz potrzebowałabym jednego dnia na odespanie, a tu jutro do roboty ;:223 Roślinki wsadzone do ziemi między robieniem sałatek, kilka zdjęć kliknęłam dziś, moja miruna także różowieje - to piękna roślinka dziękuję ci za nią ;:196
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Jadziu wspomnienia jeszcze niedawne z nostalgiczną łezką w oku się ogląda..., za niedługo powtórki z lata nastąpią,czyli wodospad z oczu lać się będzie... ;:145
Rozmyślasz nad dobieraniem nasadzeń... u mnie tylko jeden dołek wchodzi w grę...gdzie na zimę wszystkie nowepójdą... :;230 Na wiosnę będę miała zawrót głowy... ;:14
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

NELU wspomnienia wspomnieniami ,ale jeszcze nadal sobie jakieś różyczki kwitną i nie tylko one ciutek rozweselają ogród .
IWONKO dzisiaj znów poprzestawiałam znaczniki i chyba teraz będzie lepiej . Wszystko z kartką w ręce :;230 Dobrze ,że na razie wirtualnie to korygowałam i nawet zostało mi jeszcze miejsce na jakieś :;230 . Niestety goście nas wymęczają chociaż jest miło jak czasem zajrzą [ale tylko na 1 dzień :;230 ]
Parę rozweselających roślinek w moim ogródku
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Jadziu, wczoraj odebrałam tą żarówiastą różę od sąsiada. Wkopałam ją za oczkiem koło astra wielkiego. Aster będzie przeniesiony, więc ona będzie miała luz. Jutro Ci podrzucę kawałek.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Jadziu pięknie róże rozplanowałaś a ja to sadzę gdzie mam miejsce i pózniej widzę że niska róża rośnie schowana za wysoką :;230
pozdrawiam Halina

*spis wątków
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ale chyba jak już przybędą różyczki to już będziesz wiedziała gdzie je wsadzić. :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MAJKA Teraz wiem gdzie którą posadzę mam juz nawet znaczniki wsadzone ,żeby nie było pomyłak . Dzisiaj jeszcze raz sie temu z kartką w ręce przyglądałam . Brałam też pod uwagę dalsze i bliższe towarzystwo :;230
HALINKO musiałam, bo potem było by tak jak piszesz ,że wysoka zasłaniałby tę niższą . Nie chcę już ich wiecznie przesadzać ;:196
TOSIA czekam na Ciebie i juz sie cieszę . ;:196
Pięknie wygląda o tej porze Osmanthus jestem nim zauroczona tylko czemu tych młodych przyrostów prędzej nie pokazał tylko na zimę . Muszę go porządnie okryć bo szkoda byłoby mi go stracić
Zostawiam wam do przejrzenia i może http://www.stauden-und-rosen.de/index.php?seite=home
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

JAKUCH pisze: Niestety goście nas wymęczają chociaż jest miło jak czasem zajrzą
Ja ogólnie lubię przyjmować gości, ale przez ten tłum w domu - jak poukładałam wszystkich spać to dla mnie została ziemia, na trochę przy krótkawym materacu - a dwie nieprzespane noce, w moim wieku dają się we znaki. ;:224

Gości lubię tylko gotować nie lubię i tu jest ten dysonans, z którym mam sobie problem poradzić. Jakbym była obrzydliwie bogata zamawiałabym sobie katering, a tak to sama się muszę męczyć - bo dla mnie to męczarnia, wolałabym tonę ziemi przewrócić :;230
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

To jesteśmy dwie :wink: ...... :;230
Mnie też ziemia bliższa niż gary. ;:112
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda nie za bardzo dopisała więc trzeba sie było wziąść za porządki w chałupie :;230 Okna pomyte ,firany czyste i nareszcie koniec roboty . Teraz trzeba oddać sie przyjemnością :;230 Witam miłych gości .
GRAZYNKO ja lubę wszystkie roboty oprócz prasowania tego nie cierpię . No cóż nie można wszystkiego lubieć :;230
IWONKO katering to najlepsze co teraz można sobie wymarzyć bez roboty i smaczne . Czasem nie jest aż tak drogi ale ;:224 ,,,,,,niestety w domu zrobisz taniej
Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”