Mój ogródek - KarolinaL

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Izo, no trochę za duża jestem, ale gdyby tak "na malucha"? No ale zaraz, "przecież nie ma kobiet krasnoludków"! :wink:

Halżbiytko, żebyś zobaczyła jaki teraz się ten słonecznik przystojny zrobił! Lekko przekwitnięty, ale to tak jak parę siwych włosów - tylko dodaje uroku :wink: Ale stevia to u Krysi (kryska), u mnie jets taki czekoladowy kwiatek, który nazywa się wprawdzie cosmos, ale bardziej przypomina nachyłka niż kosmos :D

Grażynko, jajcarnia to taki przyrząd do krojenia jajek w plasterki :lol: Oglądałaś film "Kingsajz" (chyba tak dokładnie się to pisało :roll: )? Tam właśnie była "jajcarnia" jako narzędzie do wykonania wyroku śmierci na krnąbrnym krasnalu :wink: Mam to świeżo w pamięci, bo ostatnio zrobiłyśmy sobie z siostrą powtórkę z obydwu Vabanków i Kingsajzu. Bo zmarł niedawno Jacek Chmielnik, który grał tam jedną z głównych ról :(
A wiesz, Grażynko, ze względu na rośliny, to ja bym żadnego tynkarza do ogrodu nie wpuściła, więc tym bardziej musiałam sama :lol: :wink:
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Karolino ...musiałaś sama...bo
Ty jestes Zosia samosia ...to widać,słychać i czuć!!! :D :D
Ale jesteś niesamowita ,
jakie masz kolejne plany na swój ogród?
Bo jesień to też pora tworzenia :wink: pozdrawiam
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No pewnie, że mam plany, hi hi... Zorganizowałam właśnie miejsce na powojnik, różę pnącą i albo milin, albo wiciokrzew (dziś widziałam piękny w ogrodniczym! :D ). Planuję też kilka róż (w miejscu jednoroczniaków), mam też ogromną chęć na różę pienną, chyba się w końcu skuszę... To tak na tą jesień, a potem zobaczymy :wink: I jeszcze jakąś tawułkę bym chciała :roll: A zresztą czego ja bym nie chciała, może będzie szybciej wymienić :lol:
A właśnie, czy ktoś z Was słyszał o róży "Souvenir du Docteur Jamain"? Znalazłam ją w internecie, podobno jest cieniolubna :shock: , bardzo by mi się taka przydała... Czy ona w ogóle jest do kupienia w Polsce, może ktoś slyszał?
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Ja nic nie wiem o takiej róży :(
pomyśl , rośnie w ciemiu ale może być agresywna i wtedy nie nadaje się do malutkiego ogrodu. :D
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu, ale myślisz, że taka cieniolubna może być bardziej ekspansywna? A nawet gdyby, to jak się ją postraszy sekatorem, to chyba się ustatkuje, co? :wink:

Eliżbietko, dzięki, ale właśnie w tym problem, że nie ma jej chyba w żadnej polskiej szkółce :( (przynajmniej ja nie widzę :( ) Może zamówię ją gdzieś z Niemiec (jeśli w ogóle...), bo widzę, że w Anglii jest bardzo droga! :shock: Może cena w euro bedzie łaskawsza...
Ale piękna jest, prawda? :D
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

O! Dzięki Krysiu! :D A wiesz, że byłam już na tej stronie, ale chyba dopiero teraz dodali ceny! :D
Awatar użytkownika
kasia176
100p
100p
Od: 2 sie 2007, o 10:19

Post »

Karolinko, no nareszcie pokazałaś tę tynkowaną przez siebie ścianę :lol: :lol: :lol: . Baaardzo ładnie Ci wyszła, brawo! Roślinki mają teraz ładne tło! A co do twoich planów - i kto to mówił, że już nic nie zmieści??? A tu miejsce na milin i wiciokrzew i różę... Hmmm, będzie jeszcze ładniej w twoim ogródku :D .
Pozdrawiam wiosennie
Kasia
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kasiu, no chyba masz rację, wszędzie gdzie się da narzekam, że miejsca brak, a tu wielkie plany :oops: Ale musiałabyś zobaczyć te wygospodarowane miejsca! :lol: Potrzeba matką wynalazków :wink: Jedno jest wciśnięte między wiciokrzew a floksy (które chyba muszę trochę poskromić), drugie miedzy dwiema różami (nie wiem czy to zda egzamin :roll: ), a trzecie w lekkim półcieniu, między bylinami, bo moja upatrzona odmiana powojnika (Rouge Cardinal) woli podobno słońce-półcień :D
A ten tynk to jest tylko do wysokości okien :oops: A na przykład za wiciokrzew już się z tynkiem nie zapuściłam, bo tam są takie pajęczyny, że ja za nic tam ręki nie włożę! Więc naprawdę tylko i wyłącznie dla tła :lol: :oops: :wink:

aha, a propos planów - zaszalałam ostatnio w krokusach :D Pójdą pod drzewa, bo tam wiosną raczej nikt nie depcze za bardzo (chyba że pies :? ), a póki liście się nie rozwiną, to i światła będzie dość :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Karolinko do wiosny pajęczyny znikną i potem będziesz mogła przytynkować bez strachu ścianę za wiciokrzewem. A więc wszystko jeszcze przed tobą. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolinko fajniuchne masz kwiaty czy to duchy czy nie duchy swoją magię mają :D
Wszystko wczoraj już widziałam ,ale sił na odpisanie nie miałam. 8)
O pająki nie martw się , weź odkurzacz , wciągnij dziada i do robotki . :wink:
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Grzegorz B

Post »

Karolinko, wreszcie dotarłem również to Twej naturalnej oazy. Pospacerowałem sobie popatrzyłem i jakoś nie chce mi się iść, bo tej naturalności mi wciąż brakuje a żadka możliwość obcowania z nią sprawia, że ciężko się z nią rozstać :( .

Dzisiaj może się prześpię w mchowym zakątku, widzę że chatka jest już postawiona, zaglądnąłem krasnoludków nie ma, chyba wybrały się do lasu a i Dawida nie widać, więc chyba jeszcze nie zfinalizowaliście umowy najmu, to się zdrzemnę do rana, bo już ciemno i chyba nie znajdę drogi do domu. Raniutko cichutko się wymknę, więc na pewno nikogo nie obudzę :wink:

Ten mchowy zakątek jest zachwycający, tak precyzyjnie dopracowany, że chyba wydarłaś go z jakiejś bajki, bo aż nie można uwierzyć, że to może być realne :shock: :shock: :shock:

I jeszcze ta sadzawka i klonik. Czapki z głów przed Twoją osobą podziwiam ;:111 a jeszcze jak przeczytałem, że sama tynkowałaś ścianę, to wymiękłem do reszty... ;:154

Karolinko a duch jeżówki bardzo mi się spodobał ;:215 .

Gratuluję pomysłów ;:63 ;:63 ;:63 , bo są naprawdę świetne ;:333
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witajcie kochani! Dzis z kawiarenki internetowej, bo mi sie komputer zepsul ;:145 Mam jakas dziwna klawiature i nie wiem gdzie tu sa polskie znaki, wiec przepraszam...
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ojej, no co ja wyprawiam? :?

Grażynko, taki właśnie mam zamiar, boję się, tylko że wiosną mogę mieć mało czasu, ale zobaczymy :wink:

Basiu, dziękuję za miłe słowa i antypajecze porady :wink: . Tych "dziadów" to tam jest tyle, że wolę poczekać do wiosny, bo teraz to bym pracowała z duszą na ramieniu ;:202 ale i tak jest co robić w ogrodzie na szczęście :D

Grzesiu, miło, że wpadłeś :D Mam nadzieje, że się wyspałeś w mchowej chatce, Dawid się wyprowadził, a widziałam, że się wczoraj światło świeciło :wink: Tylko uważaj, bo tam ostatnio kot grasuje :? Dziękuję za wszystkie pochwały, jest mi bardzo miło ;:1

No tak, wiec komputer padł nieodwracalnie w sobotę rano, akurat jak chciałam wstawić zdjęcia :evil: Chyba trzeba będzie kupić nowy (świetnie... :? ), bo podobno jak się laptop zepsuje to już po nim (zwłaszcza przedpotopowy laptop).
Jedyna zaleta z awarii komputera, to że zamiast spędzać godziny w internecie, to więcej popracowałam w ogrodzie. Mam już dwie róże rabatowe, róże pienną, milin (żółty! :D ) i kratkę do powojnika. Nie mogę tylko nadal znaleźć róży pnącej takiej jak bym chciała :? Ale za to powojnik już upatrzony, chyba jutro po niego pójdę.
Mam nadzieję, że niedługo będę mogła sobie znowu poforumkowac do woli :D :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”