Witam w ogrodzie u Aguniady
- ewka63
- 500p
- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady
Wtaj Aga, odwiedziny mamy, ważna rzecz, więc na bok idą wszystkie inne spotkania
. Co do brzóz ( jeśli mogę w Twoim wątku) to u mnie jest dużo samosiejek i ludzie sobie wykopują takie malutkie do swoich ogrodów. Może jakby Joasia była gdzieś poza miastem, można na takich dzikich terenach wykopać jedną lub dwie. Nie wiem jak u Was, ale w okolicach Krakowa mnóstwo jest dzikich pól na których rosną samosiejki.

Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Ewuś, nie chciałam tego Joasi proponować, bo może chce poszukać jakiejś 'szlachetniejszej' odmiany ;) u mnie brzóz jest zatrzęsienie, więc gdybyś Joasiu trochę się rozejrzała, to pewnie nie musiałbyś kupować ;)
- ewka63
- 500p
- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Kontakt:
Aga, ja krakowska dziołcha jestem, więc centuś ze mnie
Dlatego zaproponowałam samosiejkę. Po co płacić za coś co rośnie sobie gdziekolwiek samo i prosi weź mnie 

Mój zielony kawałek ziemi
masz 100% racji
ludzie karczują samosiejki, więc dwie w te czy wewte to naturalna selekcja ;) zwłaszcza, że nie idzie do spalenia tylko do ogrodu... Joasiu, przemyśl to
brzozowy zagajnik jest kuszący 

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Nie mówcie tego głośno..... na ostatnim forumowym spotkaniu [które wymusiłam na mężu=kierowcy, zupełnie nie ogrodowym] zachwycił się takim właśnie malutkim zagajniczkiem brzozowym... Myślę że gdybym mu pozwoliła, połowę ogródka zamienił by na lasek 

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- joannakr0508
- 500p
- Od: 8 kwie 2011, o 10:23
Bardzo cenna uwaga dziewczyny nie omieszkam się rozejrzeć 

Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;

Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Joasia, rozgladaj sie, rozgladaj - takie juz przyjete ladne siewki sa niczego sobie. Ja ostatnio jade z 30 na godzine autem, przez kawalek w strone domu - az na mnie trabial
i zastanawiam sie jak mozna ukorzenic dzika roze
No takie piekne wielgachne krzaki bialych i rozowych rosna przy drodze ze zachwyt mnie bierze. Ja ogolnie za rozami nie bardzo, ale takie okrywowki czy dziczki mi sie bardzo.

- joannakr0508
- 500p
- Od: 8 kwie 2011, o 10:23
Ja to w ogóle mało wiem na temat róż nawet tych okrywowych poszukaj może na internecie zapytaj google o pomoc 

Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.

witaj Agnieszko,
wpadłem obejrzeć zaległości i zdjęcia ogrodu pokazane przez Ciebie 3 czerwca były fantastyczne;
cieszę się, że spodobało Ci się w ogrodzie Grażyny i Romka, zjawiskowy ten dereń, prawda?
a poczekajmy do jesieni...
wpadłem obejrzeć zaległości i zdjęcia ogrodu pokazane przez Ciebie 3 czerwca były fantastyczne;
cieszę się, że spodobało Ci się w ogrodzie Grażyny i Romka, zjawiskowy ten dereń, prawda?
a poczekajmy do jesieni...

- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Witaj aguniada, przez tą historię z Lucy2ną, to już nie wiem co mogę a co nie mogę pisać. Twój ogród mnie zachwyca i każde zdjęcie jest wyjątkowe, cieszę się razem z tobą każdym nowym kwiatem, który zakwitł, ale podobno nie można już robić ochów i achów, bo to jest zaśmiecanie forum :neutral: , już sama nie wiem co mam pisać by Tobie nie zaszkodzić bo z tego co wyczytałam u Lucy2ny to Ty także odpowiadasz za to co ktoś wypisuje w wątku ...nawet jak przenieśli ją do OFF to i tak była tam stale inwigilacja i łapanie za słówka a podobno OFF jest wolny...
pozdrawiam i życzę miłego dnia
pozdrawiam i życzę miłego dnia

Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
witam moich miłych gości 
Małgolinko, proponuję, żebyś się czuła swobodnie pisząc u mnie
wiemy, co jest traktowane jako spam i tego się trzymajmy unikając niedozwolonych elementów. Poza tym, w końcu jesteśmy tu po to, żeby zwiedzać ogrody innych i pokazywać swoje, więc wszystko jest ok... a że emocje opadły i mniej nam się chce - to fakt. Dziękuję Ci za miłe słowa pod adresem mojego kawałka ziemi i nieustannie czekam na Twój wątek 
Joasiu, to co będzie z tymi samosiejkami?
namówiłaś męża? 
Marcin, dereń w wątku Romka zjawiskowy... będę do nich regularnie zaglądać, bo naprawdę jest czym cieszyć oczy... lecę zobaczyć czy u Ciebie są jakieś aktualności ;)
Jule - ja też lubię dzikie róże... u mnie w okolicy jest ich dużo i mam dwie na stanie
szukam miejsca na jeszcze, bo kwiaty pachną obłędnie 

Małgolinko, proponuję, żebyś się czuła swobodnie pisząc u mnie

Joasiu, to co będzie z tymi samosiejkami?

Marcin, dereń w wątku Romka zjawiskowy... będę do nich regularnie zaglądać, bo naprawdę jest czym cieszyć oczy... lecę zobaczyć czy u Ciebie są jakieś aktualności ;)
Jule - ja też lubię dzikie róże... u mnie w okolicy jest ich dużo i mam dwie na stanie

- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miło pobyć w brzozowym ogrodzie
A'propos brzóz - czy posadzenie zwykłej brodawkowatej i purpurowej będzie dobre? Pierwsza rośnie szybko i na dużą wysokość, druga raczej wolno i docelowo jest dość niska - 8-10 metrów.
Pytanie drugie - czy przeoczyłam może zdjęcie przycinanych brzóz sąsiadów, o które prosiłam swego czasu?
Czasami mam sporą przerwę w FO i niekiedy zbyt pobieżnie przeglądam wątki
.

A'propos brzóz - czy posadzenie zwykłej brodawkowatej i purpurowej będzie dobre? Pierwsza rośnie szybko i na dużą wysokość, druga raczej wolno i docelowo jest dość niska - 8-10 metrów.
Pytanie drugie - czy przeoczyłam może zdjęcie przycinanych brzóz sąsiadów, o które prosiłam swego czasu?

Francesco, dzięki za wizytę
jakoś nie mam okazji cyknąć Ci zdjęcia podciętych brzóz - sąsiad stale buszuje w ogrodzie... a co do połączenia purpurowej ze zwykłą - to mnie się takowe podoba, a że nie równo rosną - trudno. Zawsze tą brodawkowatą można ograniczać od góry.

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Chcę dosadzić trochę brzóz u siebie i w ogóle trochę drzew o kolorowych liściach- muszę się trochę rozejrzeć za czymś naprawdę ciekawym i pasującym do mojego lasu. Bez pośpiechu na szczęście, bo u mnie raczej nadmiar drzew
Aguś, na pewno jesteś zadowolona z wizyty

Aguś, na pewno jesteś zadowolona z wizyty

witam wszystkich 
Monisiu, myślę, że nic tak pięknie nie zagra w Twoim leśnym ogrodzie jak starodrzew (sosnowy?) połączony z dosadzonymi drzewami liściastymi - jestem przekonana, że dobierzesz coś ciekawego, co wspaniale będzie się ze sobą komponowało. Poza tym cała rzesza innych roślin, które masz u siebie - stworzysz jeszcze bardziej rajski zakątek
z wizyty oczywiście jestem zadowolona, szkoda że się kończy
kilka zdjęć uchwyconych o poranku:

miłej niedzieli!

Monisiu, myślę, że nic tak pięknie nie zagra w Twoim leśnym ogrodzie jak starodrzew (sosnowy?) połączony z dosadzonymi drzewami liściastymi - jestem przekonana, że dobierzesz coś ciekawego, co wspaniale będzie się ze sobą komponowało. Poza tym cała rzesza innych roślin, które masz u siebie - stworzysz jeszcze bardziej rajski zakątek

z wizyty oczywiście jestem zadowolona, szkoda że się kończy

kilka zdjęć uchwyconych o poranku:

miłej niedzieli!