Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5

Post »

Tujko - ślicznie kwitną u mnie białe marcinki od Ciebie. I te niskie i wysokie, które są dużo późniejsze.
Chyba w przyszłym roku przesadzę je tak - aby rosły obok siebie, tworząc takie piętrowe zestawienie. Ile razy na nie patrzę - to ciepłe myśli fruną w kierunku Elbląga!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuniu chryzantemkami bardzo chętnie się wymienię :D
Grudniki prześlicznie ci kwitną, super kolorki, tek kremowy taki oryginalny :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie!
Ostatnio mam strasznie mało czasu na Forum. I z zasady częściej czytam niż piszę.
Muszę przyznać, że doszło do mimo wolnego "przekłamania" coś na zasadzie "głuchego telefonu" - chyba pamiętacie tę zabawę...To co kupiłam to jest rodzaj karmika czyli karmidełko a nie poidełko dla ptaków :wink:
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i wpisy. Postaram się jutro odpowiedzieć na nie. Dziś tylko kilka fotek z wczoraj:

Obrazek

Obrazek

Nadal kwitną róże:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

U ciebie jeszcze pełno liści na drzewach a u mnie już większość opadła.
Róże u mnie też kwitną ale tylko niektóre, wyraźnie widać że zima się zbliża....
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A u mnie jeszcze tylko dwa dni pogody ma być.
Potem.......mrozy i zima. :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Jeszcze bardzo ładnie kwitną u Ciebie Izuniu róże i jakoś bardziej zielono. Skoro Grażynka pisze, że jeszcze 2 dni do mrozów to u mnie też tak będzie. Właściwie, to już na działkę nie ma po co jeździc. Po pracu i tak ciemno.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

Tujko, bardzo zgrabna ta altaneczka i ślicznie usytuowana, taka w sam raz! ;:63
Bardzo nastrojowe zdjęcie...takie spokojne...
A trawka czerwona - pięknotka, to chyba jedna z najładniejszych.
Róże cieszą ostatkiem jesieni, przynajmniej fotki po nich zostaną...
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Róże to jednak terminatorki :D Powoli kończę przygotowania do zimy, walczę z warzywnikiem. Najpotrzebniejsze zadanie czyli kopcowanie róż zostawiam na zimniejsze czasy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych Gości!
Dzisiaj był prawdziwie listopadowy dzień - rano przymrozek, potem troszkę słońca, a popołudniu mgła. Na działce będę dopiero w czwartek i ciekawa jestem jak róże i inne kwitnące zniosły przymrozek. W niedzielę kwitła jeszcze jedna z moich dalii...

Ewuniu - ja na szczęście nie mam warzywnika :roll: Róże też będę przykrywała dopiero jak temp. minusowe będą i w dzień. Mam nadzieję, że to dopiero za kilka tygodni.
Dziękuję Oranio! Od samego początku planowałam przenieść altankę w to miejsce. Dzięki temu działka zyskała zupełnie nową perspektywę. Trawa "Red Baron" ma faktycznie dużo uroku. Szczególnie o tej porze. Całkiem dobrze przyrasta - w zeszłym roku była małym "szczypiorkiem". Co do róż to uważam, że moje zeszłoroczne zakupy były strzałem w 10-tkę. Jestem z nich bardzo zadowolona. Szczególne uznanie mam dla Degenhard - jest niesamowita. Kwitnie bez przerwy od czerwca :shock: bez względu na pogodę.
Krysiu u mnie też straszą zimą, ale ja się nie boję. Wychodzę z założenia, że i tak musi być. Cieszy mnie każdy dzień tej jesieni - ciepłej i suchej. Zimę też lubię. Nie znoszę tylko gdy jest szaro, buro i mokro. Od kilku tygodni pracuję i też znacznie rzadziej bywam teraz na działce. Zbyt szybko robi się ciemno.
Comciu - jakoś wyjątkowo w tym roku przymrozki omijały Elbląg i pewnie stąd tyle zieleni jeszcze. Sporo jednak liści już opadło. Nawet mój działkowy dąb prawie goły :wink:
Grażynko mrozy i do mnie przyjdą pewnie niebawem, i to nieuchronnie. Jeśli masz ochotę to wiosną mogę Ci podesłać po kawałku każdego grudnika. Ja posadziłam po 2 kolory do każdej doniczki. Całkiem fajny efekt to dało.
Izo ten deszcz to była raczej skąpa kapanina. Nadal jest sucho, a miejscami nawet bardzo sucho. W niedzielę podlewałam zimozielone by zwiększyć ich szanse na przezimowanie.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na pewno jesteś bardzo zajęta. Byle do wiosny-wtedy dzień jest dłuższy i można po południu coś zrobić. Albo rano :;230 Miałam taki plan któregoś roku, że zaczynałam dopiero od 11. Zdarzało mi się startować o szóstej, żeby coś ruszyć w ogrodzie przed rozpoczęciem zajęć :D Teraz siedzę i przeklinam swój los parchaty-zachciało mi się zrobić wszystko samej, więc łokieć przypomniał, że jest łokciem tenisisty i chyba trzeba będzie przystopować :evil: A zostało mi tak mało do zrobienia :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Edwardzie! To ustrojstwo to karmidełko. Jeszcze go nie wypróbowałam, ale mam podobne z zeszłego roku i tamto sprawdzało się super. Mogły z niego korzystać tylko małe ptaszki i o to mi chodziło, bo ze względu na sąsiedztwo parku mam problemy z większymi ptakami typu wrona, kawka czy sroka. W sezonie też podaję wodę ptakom.
Małgosiu - tak jak pisałam wcześniej to jest karmidełko. Było w częściach - musiałam je po skręcać. Ciekawa jestem czy znalazłaś je.
Agness - już się cieszę na naszą wymianę. W przyszłym roku mam obiecanych kilka różnych ciekawych odmian chryzantem ogrodowych.
Jacku - ja niestety nie mam miejsca na zimowanie tarasowców. Nawet zastanawiam się wciąż gdzie umieścić swoją passiflorę ( ona nadal stoi na balkonie :oops: ). Aukubę razem z doniczką wsadziłam na działce do ziemi. Chociaż nie mam pewności czy to był dobry pomysł. Pożyjemy - zobaczymy.
Marysiu bardzo się cieszę, że marcinki dobrze rosną i kwitną u Ciebie. Wielkie dzięki za ciepłe myśli ;:196

Jak tylko zostanę dopuszczona do drugiego kompa to wstawię kilka zdjęć kolejnych moich chryzantem :roll:
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

tu.ja pisze:Róże też będę przykrywała dopiero jak temp. minusowe będą i w dzień. Mam nadzieję, że to dopiero za kilka tygodni.
Ja moim różom zrobię kopczyki chyba w ten weekend,jak ziemia podmarznie,to skąd ja wtedy wezmę ziemię?
Przecież wtedy trudno szpadel włożyć w ziemie. :roll: ,no i jest zimno a ja nie lubię zimna.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

ups...
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś - na szczęście teraz jest już mało do zrobienia...Mam nadzieję na przyzwoity grafik i możliwość częstego chodzenia na działkę od wiosny. Pracowałam już na zmiany i zdarzało mi się przed pracą chodzić na działkę :wink:
Aniu - wydaje mi się, że ziemia tak szybko nie zamarza...Poza tym ja się ubezpieczyłam i kupiłam 3 worki ziemi - czekają w altance na akcję-róże.

A teraz moje najładniejsze chryzantemy:
Obrazek

Mam jeszcze takie:
Obrazek, Obrazek

Kupiłam ostatnio na wyprzedaży takie mizeroty:
Obrazek

A na wiosnę mam obiecane takie piękności:

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ta pierwsza niesamowita :D O "mizerotach" coś wiesz? Jest jakaś szansa na przezimowanie? Podoba mi się ta z żółtym oczkiem.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”