Ogródek AGNESS cz. 8
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 8
Gdzie jeszcze tak cudnie tulipany kwitną?? wspaniałe widoki u mnie już tylko pamięć po nich została ;)
- kamykkamyk2
- 500p
- Od: 26 gru 2010, o 08:57
Ostanie podrygi tulipanów....., ślicznie wyglądają, trzeba nacieszyć oczy dopóty można.
Fajne zdjęcia roślinek skalniakowych 

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Wpadłam sie przywitac
I nacieszyc oko końcówka tulipanów
Zdjecia jak zwykle urocze

marzenia się spełniają! Dana
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jakby tam gdzieś wypchnęło jedną cebulkę tych ostatnich tulipków, to bym się z chęcią zapisała 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aguś a kwitną jeszcze, faktycznie, ale to już ostatnie ich dni
Andrzejku roślinki napiły się do woli
Roślinki powolutku wszystkie wysadzisz, jak są podpędzone w donicach, to prawie tak jakby już w ogródku rosły
Celinko u mnie jeszcze naprawdę dużo tulipanków kwitnie, dziś nocny deszcz zbił moją ulubioną kępę Rococo, a pozostałe są jeszcze jędrniutkie i śliczne
Kamyku faktycznie tulipankami musimy się nacieszyć, żeby nam starczyło do przyszłego roku
Danuś, miło , ze zajrzałaś, zapraszam jak najczęściej
Tulipanki już będą się kończyć, ale swój pokaz zaczną azalie i
RH, tak, ze na razie będzie wciąż kolorowo
Joluś na pewno wypchnie....łopatką
Tylko musisz wreszcie po odbiór się zjawić

Andrzejku roślinki napiły się do woli

Celinko u mnie jeszcze naprawdę dużo tulipanków kwitnie, dziś nocny deszcz zbił moją ulubioną kępę Rococo, a pozostałe są jeszcze jędrniutkie i śliczne

Kamyku faktycznie tulipankami musimy się nacieszyć, żeby nam starczyło do przyszłego roku

Danuś, miło , ze zajrzałaś, zapraszam jak najczęściej

RH, tak, ze na razie będzie wciąż kolorowo

Joluś na pewno wypchnie....łopatką

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Agniesiu jeszcze dużo odmian tulipanów kwitnie w Twoim ogrodzie.
Dobrze, że deszcz popadał, gdyż było naprawdę sucho i roślinki szybko przekwitały.
Piękną odmianę azali kupiłaś.
Dobrze, że deszcz popadał, gdyż było naprawdę sucho i roślinki szybko przekwitały.
Piękną odmianę azali kupiłaś.

-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Aga, Twoje tulipanki jak zwykle zachwycające
A zwłaszcza na tle innych roślin pięknie sie prezentują.
Dużo ich jeszcze masz? Przecież tulipany już przekwitają, a u Ciebie w najlepsze w pełni rozkwitu
Chyba jakieś czary-mary stosujesz

Dużo ich jeszcze masz? Przecież tulipany już przekwitają, a u Ciebie w najlepsze w pełni rozkwitu

Chyba jakieś czary-mary stosujesz

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- AGNESS
Tajeczko deszcz naprawdę bardzo już był potrzebny, ziemia strasznie wysychała mimo podlewania. Teraz napiły się do syta 
Nie mogłam się oprzeć zakupowi azalki jak ją zobaczyłam, bardzo lubię takie kolorki
Aniu tulipanków mam jeszcze naprawdę dużo
Już kilka kęp ogłowiłam, ale większość jeszcze wciąż kwitnie
Te czary mary to chłodny wschód , na który później niż w centrum przychodzi wiosna
Andrzejku dziś tak się umęczyłam w ogródku, że nie dałam już rady zrobić fotek
Ale dziś od rana z małymi przerwami przez cały dzień w ogródku, musiałam wykorzystać fajną pogodę do pracy i wolny poniedziałek
Mam jakieś fotki z wczorajszego dnia więc już pokazuję 

Nie mogłam się oprzeć zakupowi azalki jak ją zobaczyłam, bardzo lubię takie kolorki
Aniu tulipanków mam jeszcze naprawdę dużo

Te czary mary to chłodny wschód , na który później niż w centrum przychodzi wiosna

Andrzejku dziś tak się umęczyłam w ogródku, że nie dałam już rady zrobić fotek

Super tulipanki, moje w tym roku się zbuntowały. Zakwitły tylko najbardziej tradycyjne czerwone, a róż fiolet, bordo nawet nie wychyliły główek z ziemi. Może w przyszłym roku będę mieć więcej szczęścia.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Czy te niebieskie kwiatki to jakieś płomyki? Tak podobnie wyglądają! No i kępa kuklika cudowna! Marzę o takiej, a mam tylko zwisłego. Jest bardziej dziki i mniej atrakcyjny, ale przypomina mi biebrzańskie bagna 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Patrzę na Twoje prymulki i floksika , u Ciebie Agnieszko jeszcze kwitną wspaniale, moje kończą. {Parna pogoda i moje floksy pachną niesamowicie. Ale już pierwsze kwiaty bieleją .
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Agnieszko taka też mam prymulkę ,jeszcze muszę zdobyć taka białą , choć jedna o tych liściach nie zakwitła , więc może i mam białą .
Andrzej teraz najlepsza pogoda na sadzenie pada i jest chłodno .
Genia
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Agnieszko, pięknie wyglądają takie pierwiosnkowe łany
Ja planuję na jednej rabacie zadarnić w ten sposób cały "dół". Mam sporo takich białych z żółtym oczkiem. Pod tujami prezentowały by się chyba całkiem miło
Agnieszka, jak często dzielisz te swoje kępy?...czy one raczej tak samoistnie się rozrastają na boki?
Pozdrawiam

Ja planuję na jednej rabacie zadarnić w ten sposób cały "dół". Mam sporo takich białych z żółtym oczkiem. Pod tujami prezentowały by się chyba całkiem miło

Agnieszka, jak często dzielisz te swoje kępy?...czy one raczej tak samoistnie się rozrastają na boki?
Pozdrawiam

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- AGNESS
Izo mam nadzieję, ze Twoje tulipanki pokażą się w przyszłym roku z jak najlepszej strony
U mnie też chyba ze 3 kępy w tym roku były marne i nie kwitły...
Miłeczko to jest floks kanadyjski, ślicznie pachnie i jest sporo wyższy i ma większe kwiatuszki od szydlastego
Kuklik daj po oczach już z daleka, kocham takie kolorki
Zwisły też jest piękny, taki bardziej stonowany
Andrzejku , w ogródku ciągle coś jest do zrobienia, więc wcale się nie dziwię, ze wyjazd ralaksacyjny też skończył się pracą
Tadku , jak tak oglądam moje prymulki, to widzę, ze jakoś jeszcze wcale nie mają zamiaru przekwitać
Przekwitły gruzińskie, a pozostałe wciąż szaleją
Geniu to Pierwiosnek Siebolda, u mnie zakwita na końcu. Muszę go rozdzielić i cześć przesadzić na bardziej słoneczne miejsce, bo u mnie rośnie w cieniu. Ja mam tylko różowiutki, a Twój może faktycznie jak zakwitnie, okaże się biały
Basiu przepięknie będzie wyglądała taka masa prymulek na dole rabaty
Jak chcesz mieć szybko łany, to faktycznie trzeba dzielić i rozsadzać kępy, wtedy one szybciutko sie zagęszczają i powstają całe kolorowe kobierce
Jak są nie dzielone, to tez sie zagęszczają, ale wtedy rosną w takich zbitych kępach. Tak, ze jak najbardziej warto dzielić. Ja akurat białego nie mam żadnego, same kolorowe 

Miłeczko to jest floks kanadyjski, ślicznie pachnie i jest sporo wyższy i ma większe kwiatuszki od szydlastego

Kuklik daj po oczach już z daleka, kocham takie kolorki

Andrzejku , w ogródku ciągle coś jest do zrobienia, więc wcale się nie dziwię, ze wyjazd ralaksacyjny też skończył się pracą

Tadku , jak tak oglądam moje prymulki, to widzę, ze jakoś jeszcze wcale nie mają zamiaru przekwitać

Geniu to Pierwiosnek Siebolda, u mnie zakwita na końcu. Muszę go rozdzielić i cześć przesadzić na bardziej słoneczne miejsce, bo u mnie rośnie w cieniu. Ja mam tylko różowiutki, a Twój może faktycznie jak zakwitnie, okaże się biały

Basiu przepięknie będzie wyglądała taka masa prymulek na dole rabaty

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Oj te prymulki masz bobastyczne
dlaczego ja takich jeszcze nie mam? nie wiesz tak czasem
a co to te niebieski drobne delikatne cudne?/