Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

Gdzie jeszcze tak cudnie tulipany kwitną?? wspaniałe widoki u mnie już tylko pamięć po nich została ;)
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p
Od: 26 gru 2010, o 08:57

Post »

Ostanie podrygi tulipanów....., ślicznie wyglądają, trzeba nacieszyć oczy dopóty można. :lol: Fajne zdjęcia roślinek skalniakowych ;:138
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Wpadłam sie przywitac :wit I nacieszyc oko końcówka tulipanów :tan Zdjecia jak zwykle urocze ;:138
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakby tam gdzieś wypchnęło jedną cebulkę tych ostatnich tulipków, to bym się z chęcią zapisała :oops:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś a kwitną jeszcze, faktycznie, ale to już ostatnie ich dni :roll: :lol:

Andrzejku roślinki napiły się do woli :D Roślinki powolutku wszystkie wysadzisz, jak są podpędzone w donicach, to prawie tak jakby już w ogródku rosły :lol:

Celinko u mnie jeszcze naprawdę dużo tulipanków kwitnie, dziś nocny deszcz zbił moją ulubioną kępę Rococo, a pozostałe są jeszcze jędrniutkie i śliczne :D

Kamyku faktycznie tulipankami musimy się nacieszyć, żeby nam starczyło do przyszłego roku :lol:

Danuś, miło , ze zajrzałaś, zapraszam jak najczęściej ;:196 Tulipanki już będą się kończyć, ale swój pokaz zaczną azalie i
RH, tak, ze na razie będzie wciąż kolorowo :D

Joluś na pewno wypchnie....łopatką 8-) :lol: Tylko musisz wreszcie po odbiór się zjawić :roll: :lol:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu jeszcze dużo odmian tulipanów kwitnie w Twoim ogrodzie.
Dobrze, że deszcz popadał, gdyż było naprawdę sucho i roślinki szybko przekwitały.
Piękną odmianę azali kupiłaś. :)
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Aga, Twoje tulipanki jak zwykle zachwycające ;:224 A zwłaszcza na tle innych roślin pięknie sie prezentują. :)
Dużo ich jeszcze masz? Przecież tulipany już przekwitają, a u Ciebie w najlepsze w pełni rozkwitu ;:224
Chyba jakieś czary-mary stosujesz :;230

;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajeczko deszcz naprawdę bardzo już był potrzebny, ziemia strasznie wysychała mimo podlewania. Teraz napiły się do syta :D
Nie mogłam się oprzeć zakupowi azalki jak ją zobaczyłam, bardzo lubię takie kolorki

Aniu tulipanków mam jeszcze naprawdę dużo :D Już kilka kęp ogłowiłam, ale większość jeszcze wciąż kwitnie :D
Te czary mary to chłodny wschód , na który później niż w centrum przychodzi wiosna 8-) :lol:

Andrzejku dziś tak się umęczyłam w ogródku, że nie dałam już rady zrobić fotek :roll: Ale dziś od rana z małymi przerwami przez cały dzień w ogródku, musiałam wykorzystać fajną pogodę do pracy i wolny poniedziałek :D Mam jakieś fotki z wczorajszego dnia więc już pokazuję :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Super tulipanki, moje w tym roku się zbuntowały. Zakwitły tylko najbardziej tradycyjne czerwone, a róż fiolet, bordo nawet nie wychyliły główek z ziemi. Może w przyszłym roku będę mieć więcej szczęścia.
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Czy te niebieskie kwiatki to jakieś płomyki? Tak podobnie wyglądają! No i kępa kuklika cudowna! Marzę o takiej, a mam tylko zwisłego. Jest bardziej dziki i mniej atrakcyjny, ale przypomina mi biebrzańskie bagna :-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Patrzę na Twoje prymulki i floksika , u Ciebie Agnieszko jeszcze kwitną wspaniale, moje kończą. {Parna pogoda i moje floksy pachną niesamowicie. Ale już pierwsze kwiaty bieleją .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Obrazek

Agnieszko taka też mam prymulkę ,jeszcze muszę zdobyć taka białą , choć jedna o tych liściach nie zakwitła , więc może i mam białą .

Andrzej teraz najlepsza pogoda na sadzenie pada i jest chłodno .

Genia
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Agnieszko, pięknie wyglądają takie pierwiosnkowe łany ;:138
Ja planuję na jednej rabacie zadarnić w ten sposób cały "dół". Mam sporo takich białych z żółtym oczkiem. Pod tujami prezentowały by się chyba całkiem miło :)
Agnieszka, jak często dzielisz te swoje kępy?...czy one raczej tak samoistnie się rozrastają na boki?
Pozdrawiam ;:3
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo mam nadzieję, ze Twoje tulipanki pokażą się w przyszłym roku z jak najlepszej strony :D U mnie też chyba ze 3 kępy w tym roku były marne i nie kwitły...

Miłeczko to jest floks kanadyjski, ślicznie pachnie i jest sporo wyższy i ma większe kwiatuszki od szydlastego :D
Kuklik daj po oczach już z daleka, kocham takie kolorki 8-) :lol: Zwisły też jest piękny, taki bardziej stonowany :D

Andrzejku , w ogródku ciągle coś jest do zrobienia, więc wcale się nie dziwię, ze wyjazd ralaksacyjny też skończył się pracą 8-) :lol:

Tadku , jak tak oglądam moje prymulki, to widzę, ze jakoś jeszcze wcale nie mają zamiaru przekwitać :lol: Przekwitły gruzińskie, a pozostałe wciąż szaleją :lol:

Geniu to Pierwiosnek Siebolda, u mnie zakwita na końcu. Muszę go rozdzielić i cześć przesadzić na bardziej słoneczne miejsce, bo u mnie rośnie w cieniu. Ja mam tylko różowiutki, a Twój może faktycznie jak zakwitnie, okaże się biały :D

Basiu przepięknie będzie wyglądała taka masa prymulek na dole rabaty :D Jak chcesz mieć szybko łany, to faktycznie trzeba dzielić i rozsadzać kępy, wtedy one szybciutko sie zagęszczają i powstają całe kolorowe kobierce :D Jak są nie dzielone, to tez sie zagęszczają, ale wtedy rosną w takich zbitych kępach. Tak, ze jak najbardziej warto dzielić. Ja akurat białego nie mam żadnego, same kolorowe :D
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Oj te prymulki masz bobastyczne :) dlaczego ja takich jeszcze nie mam? nie wiesz tak czasem ;:223 a co to te niebieski drobne delikatne cudne?/
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”