Wandy ogródek pod dębami, część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2

Post »

na razie jakoś nie czuć w ogrodzie tego hiacyntowego zapachu chociaż większość już zaczyna sie otwierać
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oh hiacynty. A moje bidule zaczęły się już pokazywać zaraz przed tymi ostatnimi mrozami no i po nich :(
Zazdroszczę słoneczka, u mnie dziś wiało cały dzień a teraz do tego wszystkiego doszedł deszcz. Zdążyłam tylko przyciąć róże i wierzbę a też czeka na mnie sporo plewienie trawnika na rzecz nowych nabytków które będą pewnie tak wtorek- środa. Niby mam jeszcze czas ale co jak się pogoda popsuje? Tfu tfu oczywiście. Jeszcze przydałoby się troszkę popielic i wsadzić do ziemi to co wcześniej było nie wsadzone
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wandziu patrzyłam na irysy pod kątem szkodników i przekopywałam ziemię, ale nic nie znalazłam.
Te deszcze jakie były w zeszłym roku wiosną spowodowały, że kwiaty gniły z nadmiaru wody i być może, że jakiś grzyb się wdał w łodygi, co sprawiło, ze wyglądały marnie.
Ale prewencyjnie dostały grzybobójczy preparat, no i zobaczymy jak to będzie w tym roku.
Chociaż po osłabieniu mogą nie zakwitnąć wcale. :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Wandziu pięknie ci rosna hosty w tych doniczkach. U mnie jest cieplej więc swoje roślinki z wysyłki wszystkie już wsadziłam do ziemi w ogrodzie
pozdrawiam Halina

*spis wątków
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Wandziu ja za każdym razem obiecuje sobie, że to już koniec, a potem wchodzę na forum i widzę cudo, które koniecznie muszę mieć :oops: Hiacynciki urocze. Jeszcze trochę, a będą nas odurzać swoim aromatem.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Wandziu mówisz że to już koniec a czy kupiłaś akebię ;:88 , wczoraj był spory wybór różnych akebii (nawet z pąkami) w auchan na Modlińskiej, w dobrej cenie i bardzo duże
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

U mnie hiacynty już pachną i narcyze.Wszędzie zielenieja pąki,forsycja kwitnie a najpiękniej magnolie.Wreszcie doczekałyśmy się wiosny.
Wando będziemy miały co podziwiać w Twoim ogrodzie-te nabytki liliowców bardzo mnie podnieciły :lol: Cudne!!!!
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Witaj Wandziu :wit
Dawno mnie nie było ,kilka dni byłam u działkowych przyjaciół z Włocławka :heja Wszystkie zaległości nadrobiłam ;:138 Pięknieje Twój ogródek Wandziu z każdą stronką to widać, śliczna wiosenka i hosty w donicach orginalnie wyglądają ;:138 ;:138
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak będę chciała wybrać jakieś fajne hosty to obejżę te co rosną u Ciebie hihi i zapoznasz mnie z ich nazwami a potem może takie znajdę w jakiejś szkółce :)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ładnie zbierają się hiacynty do kwitnienia a jak zrobi się bezwietrznie to roztoczą swój zapach po całej okolicy.
Wysadziłaś już hosty a ja jeszcze czekam bo ogrodowych jeszcze nie widać. Oby tylko nie było przymrozków bo takie zimno wieje z północy. ;:138
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Halo ! Słyszę ,że poszukujesz beczki ? Ja mam taką z targu staroci , może zajrzyj w takie miejsce - tam i mydło i powidło i ceramika i antyki i... beczki bywają :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

EWELINO ....do Czaczu mogę się wybrać ;:88
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Steasi, Jakuch, agatko123 - niech żyją hiacynty. To one teraz królują. A jeśli wyginęły, to jesienią trzeba spróbować jeszcze raz w bardziej suchym miejscu. ;:108

Kogro, to może ja też profilaktycznie poczęstuję swoje irysy czymś odpowiednim. Sama nie wiem. Jeszcze się zastanowię. :roll:

Eukomis, no ciebie to ja już wieki nie widziałam. Chyba byłaś u mnie w poprzednim wątku. Tym bardziej się cieszę, że zajrzałaś :D

Iwonko, no niestety trzeba się juz z tym pogodzić i nie czynićsobie wyrzutów sumienia.

An-ka,czyżbyś chciała zabrać trochę miejsca swoim różyczkom i dać je liliowcom?

Romko, faktycznie, że nie było cię dość długo. Ale za to miałaś pewnie przyjemny pobyt u osób, które podzielają twoje ogrodnicze zainteresowania. Toż to sama frajda móc dzielić się swoimi doświadczeniami.

Ula, nie ma sprawy. :)

Edulkot, trudno, niech się dzieje, co chce. Najwyżej je na noc poprzykrywam doniczkami. NIe mialam już cierpliwości ani miejsca trzymać host dalej w domu.

Ewelinko, a ty myślisz, że ja nie szukam na takich jarmarkach i targowiskach. Przecież to podstawowe źródło fajnych i tanich przedmiotów. Ale beczki na razie nie spotkałam.

Leszczyno, nie wiem, o co chodzi :wink:

W domku zrobiło się kolorowo. Fiołeczki i kaktusik kwitną na całego.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na parapecie miejsce po liliowcach zajęły doniczki z begoniami.

Obrazek Obrazek

No i na koniec moje zakupy w ostatnim tygodniu: wiciokrzew i powojnik.

Obrazek Obrazek
x-d-a

Post »

Wandziu, na pierwszej fotce chyba jest winobluszcz...
A co do starych beczek drewnianych, to w zeszłym roku kupiłam taką na Alledrogo...nie pamiętam u kogo, ale spróbuj wklepać "beczka drewniana".
Też podziwiam teraz w ogrodzie hiacynty - właśnie mają swoje 5 minut :P Ten zapach :!:
Pozdrawiam ;:7
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dala, no jasne, że to winobluszcz. Pomyliłam się i dzięki ci bardzo za sprostowanie.
Co do beczek, to rzeczywiście są na allegro, ale dość drogie i jeszcze te koszty przesyłki. Nie mam na razie tyle kaski. :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”