Ogród Zenka cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Zenka cz.4

Post »

Witaj Zenku. Jest czym się cieszyć. U mnie też od godziny dość mocno pada. Od żniw nie spadła kropla deszczu. Nie pamiętam tak suchej jesieni a już trochę ich przeżyłem. Gorzej,że po nim może ruszyć wegetacja niektórych roślin a to by było zabójcze przy nagłym ochłodzeniu. Przyznam również, że takiego porządku w ogrodzie też nie miałem od wielu lat. Liście wszystkie wygrabione jak na wiosnę nawet i chwasty które przetrwały suszę też wycięte, przekopany obornik na rabatach. Wiosna zacznie się od sadzenia siania a nie od grabienia.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Janusz dobrze że się wreszcie ochłodziło, bo ostatnie dni z dodatnia temperaturą i opadem deszczu /co prawda niewielkim/ mogłby nie korzystnie wpłynąć na roślinność. Żywopłot mój z irgi błyszczącej zaczoł już reagować na korzystne warunki które zapanowały, i jego pąki zaczeły się otwierać. Ogród mój również jak nigdy został dokładnie wygrabiony a wrażliwe rośliny są zabezpieczone może aż zadokładnie.
Pozdrawiam Zenek
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Zenku, czyżby na działce przez cały miesiąc nic nie działo się godnego co zasłużyłoby na fotkę?
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Romek w okresie zimowym na działkę zaglądam dość sporadyczni, przeważnie bywa to dwa razy w miesiącu aby sprawdzić czy nie przebywają tam nieproszeni goście. Podczas ostatniego pobytu w ogrodzie panowała cisza , spokój i ponury nastrój, ostatnie opady śniegu zapewne znacznie ożywily ogród pokrytu warstwą białego puchu.Najbliższy wyjazd planuję już po nowym roku i wtedy to pokażę aktualne zdjęcia.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Okres przedświąteczny i złodzieje miejscowi ruszyli na wycinkę świerków i jodeł, jednym z łupów był w połowie ścięty mój świerk serbski.
Ludzka bezmyślność nie zna granic.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zenku bardzo Ci współczuję takiego wandalizmu. :(
Ludzka podłość nie zna granic.
Powiedz, jak taka choinka może cieszyć, pomimo, że cudny świerk. :wink:
Awatar użytkownika
donna
200p
200p
Od: 14 sie 2008, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zenku-Wyrazy współczucia -przeszłam przez to samo :evil: ,przywiąż jedną najwyższą gałązkę do góry,to szybciej świerk wyprowadzi przewodnik.
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku -niech wandale pozostaną w starym.
Pozdrawiam Barbara
Mój Mały Raj-Ogród Donny
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Zenku bardzo mi przykro ;:144 U mnie obiektem były młode drzewka, a do dzisiaj czuję złość i.. bezsilność. I podobnie jak Tajeczka nie rozumiem jak można usiąść w Wigilię przy kradzionej choince. Ludzka bezmyślność i hipokryzja nie zna granic.

Ps. Mój szwagier na działce też miał plagę "gości' i ucichło dopiero jak mu ktoś doradził, żeby znakować iglaki wapnem. Robi im "makijaż" na początku grudnia i do wiosny nie ma śladu- a wycinki ustały.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie w Nowym Roku Tajko,Basiu, i Aniu niestety ogród pozbawiony stałego nadzoru a zwłaszcza w okresie zimy jest miejscem penetracji okolicznych złodziei po których wszystkiego można się spodziewać . Stosowanie różnego rodzaju metod nie przynosi żadnych korzyści, jedynie pomogłoby może...........
Pozdrawiam Zenek
anka_
ZBANOWANY

Post »

Zenku nie wiem co miałeś na myśli w miejsce tych kropeczek ( i chyba nie chcę wiedzieć) :lol: ale ja czasami mam ochotę strzelać (tylko kurczę nie mam z czego). U mnie ogródek przy domu- zresztą nie tylko on jest na celowniku. Ginie wszystko- drzewka, kury, narzędzia, warzywa,... Ale jak gwizdnęli pranie ze sznurka to ręce mi już opadły :roll: notabene ciuch robocze mojego męża Najbardziej chyba mnie ruszyło jak ktoś powyrywał dwukrotnie kilkadziesiąt sosen. Nie wziął- nie były mu potrzebne- po prostu przeszkadzało, że rosną u nas. Sk... wyrwał, połamał i zostawił.
Co do świerka to z całego serduszka życzę ci, żeby udało się wyprowadzić zastępczy przewodnik ;:196
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu widzę że ilość strat w Twoim ogrodzie jest znacznie większa niż u mnie, a amatorzy cudzych rzeczy mają bardziej urozmajcone potrzeby. Serdecznie współczuję Ci takiego sąsiedztwa przy którym trzeba mieć oczy dookoła głowy przez dzień i noc.
Pozdrawiam Zenek
anka_
ZBANOWANY

Post »

Zenku jak poczytałam na tym forum "sąsiedzki" wątek to obiecałam sobie, że już nigdy nie będę narzekać na moich. :lol: Wszędzie trafi się jakiś 'życzliwy"- niestety. :(
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Kłaniam się Zenku.
Przykry widok ściętego świerka. Musiał nieść daleko, bo wysoko ściął.Może i lepiej,że wysoko szybciej zregeneruje wierzchołek i po 2 latach nie będzie znaku.
Taki to urok działek oddalonych od właściciela. Mam od kilku lat spokój z wycinką choć byłoby kilkanaście nadających się na choinki. Złodziej zawsze ma więcej czasu od nas więc zawsze jest górą.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Witaj Zenobiuszu, miło mi przywitać też Janusza bo nie mogę tego zrobić w Jego wątku :wink: Tyle się czeka na takie drzewko, a tu przychodzi....i wycina. U mnie kilkanaście lat temu wycięli kilka świerków, potem wypuściły po dwa czubki i sobie rosną. A wiesz, , miałam Cię pytać przed świętami czy nie miewasz nieproszonych gości, kiedyś dawno temu pisałeś o tym problemie. Dobrze,że tego nie zrobiłam bo robiłabym sobie wyrzuty że wykrakałam
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Witaj Zenku w Nowym Roku ;:196 bardzo przykro mi że Twój ogród dopadli kretyni na pewno Mikołaj nic im nie przyniósł i bardzzzzo się pokłuli. Twoje drzewko będzie teraz rosło w szerz a może trzeba wyznaczyć jakiś przewodnik... mhmm nie znam się bardzo przykre to co sie stało ... Jesteś światnym ogrodnikiem na pewno coś wymyślisz. Pozdrawiam bardzo serdecznie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”