Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)
Re: Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)
I jakie piwonie duze ! czuć to ciepelko ! Pozdrawiam
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Łał jakie te czerwone pastorałki piękne! Zaraz, zaraz u mnie też gdzieś powinny takie być
Wiosna się wiośni, moja magnolia też już coś puszcza
Przeróbki rabatowe oj jak ja to dobrze znam. Własnie czuję je w kościach. Wczoraj 10 letni rh zmienił miejsce "zamieszkania" Ciężki był cholernik.

Wiosna się wiośni, moja magnolia też już coś puszcza

Przeróbki rabatowe oj jak ja to dobrze znam. Własnie czuję je w kościach. Wczoraj 10 letni rh zmienił miejsce "zamieszkania" Ciężki był cholernik.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Nic juz nie napiszę bo na widok pierwszego zdjęcia rozpłynęłam się z zachwytu

Ujęcia bajeranckie
Też się zwijam z ciekawości co jest na pierwszym zdjęciu

Też się zwijam z ciekawości co jest na pierwszym zdjęciu

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie może być: nie wygląda tak cały ogródek?
A wygląda, ze wygląda
Pierwsze zdjęcie powinnaś jednak podpisać, bo nie mam pojęcia, co się tak wdzięczy na tych jaskrawo czerwonych łodygach?
A myślenie, Izulku, ma wielką moc!

Pierwsze zdjęcie powinnaś jednak podpisać, bo nie mam pojęcia, co się tak wdzięczy na tych jaskrawo czerwonych łodygach?
A myślenie, Izulku, ma wielką moc!

-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Joluś - no, to stało się... M zrobił wielkotygodniową niespodziankę i zabrał mnie na niespodziewaną wycieczkę do... Krzywaczki
Zakupy i owszem popełniłam. Zielone kulki wybierał M - u siebie zauważyłam preferencje w kierunku sosen
Jutro zdam raport co kupiliśmy iglastego, bo... nie pamiętam
Jakoś bardziej widziałam suche patyki... zgarnęłam przeboje forumowe, a więc guzikowca, forhergillę, kielichowca, grujecznika. No i cisa, bo się nazywał Krakowiak
I jeszcze cisa co ma pokręcone igiełki. I berberysową bagatelkę. Jeszcze azalię Canon's Double. Hm... święta będą skromne...
Martuś - ja lubię szczegóły, drobiazgi
To pierwsze to jakaś paproteczka popełniona przez M, więc beznazwowa. Maleństwo, ale bardzo się rozpełzło wchodząc na skalniak... Sucho lubi?
Ewo - całą szczeniacką wieczność nie byłam u Ciebie, więc już się cieszę na myśl o odwiedzinach
Piwonie osłonięte ze wszech stron na piaszczystej rabatce startują szybko. Bardzo lubię te purpurowo- bordowe pędy
Dorotko - śliczne pastorałki, zwłaszcza jak popołudniowe światło się przez nie przedziera. Mogłabym się w nie wgapiać i godzinę... ale tyle roboty... Hm... dziesięcioletni Rh musiał już mieć niezłą bryłę korzeniową, ale one mało wrażliwe na zmiany miejsca, więc można poszaleć z przeprowadzkami... No, coś dziać się musi
Agnieś -też mnie zachwyca to maleństwo... widzę, że trzeba będzie porobić sadzonki
Siberio - czy zwijasz się w pastorałek?
Czarodziejko - hi, hi, myślenie ma moc... i przyszłość podobno... A wdzięczy się paproteczka
Gdzieś powinna być na ubiegłorocznych fotkach... tyle, że zdjęcia mam ściągnięte z komputera... trudno będzie znaleźć, ale spróbuję.
O... na dobranoc

Martuś - ja lubię szczegóły, drobiazgi

Ewo - całą szczeniacką wieczność nie byłam u Ciebie, więc już się cieszę na myśl o odwiedzinach

Dorotko - śliczne pastorałki, zwłaszcza jak popołudniowe światło się przez nie przedziera. Mogłabym się w nie wgapiać i godzinę... ale tyle roboty... Hm... dziesięcioletni Rh musiał już mieć niezłą bryłę korzeniową, ale one mało wrażliwe na zmiany miejsca, więc można poszaleć z przeprowadzkami... No, coś dziać się musi

Agnieś -też mnie zachwyca to maleństwo... widzę, że trzeba będzie porobić sadzonki

Siberio - czy zwijasz się w pastorałek?

Czarodziejko - hi, hi, myślenie ma moc... i przyszłość podobno... A wdzięczy się paproteczka

O... na dobranoc

- chatte
- Przyjaciel Forum
Och, jak pięknie narcyzowo! Prawie czuję, jak pachną 
Paprotka?
Jeszcze takiej nie widziałam. Fascymująca!

Paprotka?

-
- Kontakt:
Czarodziejko - szukam jej i szukam... na trzeciej stronie ciuteczkę ją widać za paskowanym miskantem... Ale tylko ciut... bo ona nie jest duża
No, to będziemy sadzonkować to maleństwo - chyba się ją obsługuje, jak każdą paproć.... 

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Izka zaszalałaś
uszanowania dla M za determinację i zdecydowanie.
Jednak mam nadzieję że z nami również zdecydujesz sie na niewielkie zakupy
Tym razem same zielone kulki
no ... ciężko będzie

Jednak mam nadzieję że z nami również zdecydujesz sie na niewielkie zakupy

no ... ciężko będzie

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Ja wielkotygodniowe zakupy popełniam .... w szkółce u mnie za płotem
Kusicielki bez przerwy dowożą cos nowego. Wczoraj załapałam sie na kiścienia Curly Red i dwa berberysy. Święta u mnie tez chyba skromne będą, dobrze, że rodzina zaprasza 

-
- Kontakt:
Joluś - oj... zdecyduję się z pewnością na małe co nieco
Dorotko - gratuluję zakupów
Oglądałam kiścienie, ale jakieś takie były hm... jakby porażone grzybem, a może uszkodzone po zimie. No i jakoś tak się nie zdecydowałam na nie. Co innego kielichowiec i reszta - czyste badyle, bez listeczka, więc nie ma się czego przyczepić
O... jak ja lubię gościć się w święta
A u mnie... w domu i w ogrodzie nadal nieład... ale będzie ładnie
A na dobranoc i dobry dzień maleństwa... ze szczególnym wskazaniem na cyklamenka. Kiedyś o nim opowiadałam - posadzony w zupełnie innym miejscu, ze skomponowanym specjalnie podłożem... zniknął. Znalazł się po drugiej stronie skalniaka, na pełnym słońcu, wciśnięty w jałowy piach pod kamieniem... w podwójnym jestestwie. Jedno z nich padło ofiarą ślimaka
A drugie przerwało i nie dość, że jest, to jeszcze go przyłapałam po raz pierwszy na kwitnieniu. Bardzo dużą radość mi sprawiło to odkrycie, mimo, że M krytykuje, że ta radocha nie większa niż pięciogroszówka. Ech...

Dorotko - gratuluję zakupów

A u mnie... w domu i w ogrodzie nadal nieład... ale będzie ładnie

A na dobranoc i dobry dzień maleństwa... ze szczególnym wskazaniem na cyklamenka. Kiedyś o nim opowiadałam - posadzony w zupełnie innym miejscu, ze skomponowanym specjalnie podłożem... zniknął. Znalazł się po drugiej stronie skalniaka, na pełnym słońcu, wciśnięty w jałowy piach pod kamieniem... w podwójnym jestestwie. Jedno z nich padło ofiarą ślimaka

Mały kwiatuszek, a radość wielka... ach, Ci mężczyźni... tylko rozmiar się dla nich liczy 

- chatte
- Przyjaciel Forum
Słodki ... cyklamen, oczywiście!
Co do paproci, to ja tylko się dziwiłam ...i podziwiałam:D Zaraz tam sadzonkować
Co do paproci, to ja tylko się dziwiłam ...i podziwiałam:D Zaraz tam sadzonkować

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
No proszę, maleństwo a jak cieszy.
U mnie święta też skromniejsze, bo żurawek nakupiłam....

U mnie święta też skromniejsze, bo żurawek nakupiłam....

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Izka cyklamen maleńki ,ale już piękny...a eM -y się nie znają ,choć wykazują nieraz wiele wyrozumiałości...niech im będzie ...
Dla Ciebie i M wiele radości i zdrówka na Święta i tyleż samo po ....

Dla Ciebie i M wiele radości i zdrówka na Święta i tyleż samo po ....

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości