Wandy ogródek pod dębami
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wandy ogródek pod dębami
Szkoda Wandziu,że mieszkasz tak daleko. Teraz mam tyle wolnego czasu,że chętnie przyszłabym do ciebie na naukę szydełkowania.
- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj, Wandziu, jakie śliczne bombki i gwiazdeczki i koronkowe aniołeczki
Oczka mi wyskoczyły na szypułkach!
Jak ja bym chciała umieć takie zrobić!!!! Są przepiekne!
Ela roztoczyła wizję zwiewnej choinki ubranej w białe koronkowe cuda. Mmm, jakie to delikatne i piękne...
To musi być też genialny odstresowacz... Cóż to za twórcze zajęcie!
Wandziu, strasznie jestem ciekawa, co tam masz jeszcze w zanadrzu..?!
Idziesz pośpiewać? Nieustająco Cię podziwiam!
Pozdrówki - Ula

Jak ja bym chciała umieć takie zrobić!!!! Są przepiekne!
Ela roztoczyła wizję zwiewnej choinki ubranej w białe koronkowe cuda. Mmm, jakie to delikatne i piękne...
To musi być też genialny odstresowacz... Cóż to za twórcze zajęcie!
Wandziu, strasznie jestem ciekawa, co tam masz jeszcze w zanadrzu..?!
Idziesz pośpiewać? Nieustająco Cię podziwiam!
Pozdrówki - Ula
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...Wandziu
zaglądałam do Ciebie nie wpisując się ,ale dziś oczu nie mogę oderwać od
...oczywiście bombek...ma się ten talencik ma...
...w Twoim domciu czuć już atmosferę świąteczną...u mnie oprócz karpi pływających w łazience
i suszu w kuchni to nadal rozgardiasz ...
...jutro choinka- będzie ubierana w czwartek -....
...ale gałęzie świerku są już w wazonie dając znać że Świeta tuż tuż...a i akwarium posprzątane...

...oczywiście bombek...ma się ten talencik ma...

...w Twoim domciu czuć już atmosferę świąteczną...u mnie oprócz karpi pływających w łazience
i suszu w kuchni to nadal rozgardiasz ...
...jutro choinka- będzie ubierana w czwartek -....
...ale gałęzie świerku są już w wazonie dając znać że Świeta tuż tuż...a i akwarium posprzątane...

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17

ELU (kajpej). Pytasz, jak się robi takie bombki. Otóż najpierw robię w ręku jakby woreczek zwężający sie ku górze. Robię go do momentu, gdy można w niego wsadzić kulę, potem tę kulę wkładam i od tej chwili robię już NA NIEJ. I to jest właśnie najtrudniejszy etap. Można także zrobić dwie połówki osobno i potem zszyć na krawędziach.
MAŁGOSIU, dziękuję za linka muzycznego. Bardzo mi sie podobał.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
AGNESS i DALU roztoczyłyście przede mna wizję choinki ubranej tylko w koronkowe bombki i białe światełka. Rzeczywiście byłaby piękna i pomyślę o takiej na przyszły rok. Na razie nie zrobiłam aż tylu bombek, żeby wystarczyły na całą choinkę. Ozdobiłam więc nimi tylko okno. A na choince będą małe koronkowe gwiazdki z innymi barwnymi ozdobami.
KRYSIU, sałatka okazała się bardzo dobra. Zniknęła ze stołu bardzo szybko. Polecam do zrobienia na święta.

ARTAM - cieszę się, że mnie odwiedziłaś i dziękuję za miłe słowa. Zapraszam częściej.
TAJKO, Ja już tak mam, że im więcej robię, tym więcej mi zostaje czasu. I dlatego nie mam kiedy wpadać w zimową depresję. Świat jest taki ciekawy i tyle w nim niespodzianek, że stale można odkrywać coś nowego i ciągle można rozwijać nowe pasje.
KRYSIU, sałatka okazała się bardzo dobra. Zniknęła ze stołu bardzo szybko. Polecam do zrobienia na święta.

ARTAM - cieszę się, że mnie odwiedziłaś i dziękuję za miłe słowa. Zapraszam częściej.

TAJKO, Ja już tak mam, że im więcej robię, tym więcej mi zostaje czasu. I dlatego nie mam kiedy wpadać w zimową depresję. Świat jest taki ciekawy i tyle w nim niespodzianek, że stale można odkrywać coś nowego i ciągle można rozwijać nowe pasje.
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Wando, piękne te koronkowe ozdoby, ja tez w zeszłym roku uległam czarowi takich (niestety kupnych) i jedna z moich choinek jest nimi ubrana. Pięknie się prezentują.
Zazdroszczę umiejętności
Pozdrawiam
Lecę dalej do kuchni
Zazdroszczę umiejętności

Lecę dalej do kuchni

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
MAŁGOCHA, ja także żałuję, że mieszkasz daleko. I prawdę powiedziawszy, prawie wszystkie ogródki, które najczęściej odwiedzam znajdują się w Lublinie albo jego okolicach. W ogóle to forum opanowane jest przez lubelskie, zauważyłaś? Bardzo chciałabym poznać was osobiście. No cóż może kiedyś będzie taka okazja.
URSZULKO, te twoje oczka na szypułkach wprawiły mnie w niekontrolowany rechot
NIe pozostaje mi nic innego jak tylko zachęcić cię do sięgnięcia po szydełko i nauczenia się słupków i półsłupków, a reszta przyjdzie już sama. Szydełkowanie to najlepsza terapia, jaką znam. Śpiewanie to druga. Chodzenie po górach - następna. Spacer plażą - kolejna. A w ogóle świat jest piękny i ma dla nas mnóstwo darów!
MISIU, a co ty tak do mnie cichcem ostatnio. Ja nie chcę cichcem, ja wolałabym całkiem głośno

URSZULKO, te twoje oczka na szypułkach wprawiły mnie w niekontrolowany rechot

MISIU, a co ty tak do mnie cichcem ostatnio. Ja nie chcę cichcem, ja wolałabym całkiem głośno

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Wandziu
piękne ozdóbki świąteczne robisz .
Ja jakoś n ie mam siły na nic .

Ja jakoś n ie mam siły na nic .
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aaaale dom już przyozdobiony! A wiesz, mnie też przyszły do głowy te przyssawki, to jest myśl. Pięknie wyglądają takie ozdoby świąteczne, szczególnie na tle zielonych zasłonek - też uwielbiam ten kolor.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Dziewczyny, o jakieja sałatce mówicie, bo nie mogę nogdzie doczytać, a jestem ciekawa nowych przepisów?????????????
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Małgosiu, wspomniałam na poprzedniej stronie, że idę na wigilię urządzaną w moim chórze i robię na to spotkanie sałatkę. KUKURYDZA + RODZYNKI (namoczone) + POR + MANDARYNKI + MAJONEZ. Zniknęła ze stołu w try miga.
Wandeczko, rzeczywiście sporo na forum ogrodów z lubelskiego, ale nieśmiało przypominam, że Wrocław też ma mocną reprezentację :P Może teraz zimą wrocławskie ogrody troszkę zaspały, ale wiosną już my się pokażemy!
Napisałaś, jakie są Twoje pasje i zamiłowania, ja dodałabym jeszcze grzebanie w ziemi
Dla mnie osobiście to najlepszy odpoczynek, relaks, ukojenie...
Pozdrawiam przedświątecznie
Napisałaś, jakie są Twoje pasje i zamiłowania, ja dodałabym jeszcze grzebanie w ziemi

Pozdrawiam przedświątecznie

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu, podziwiam Twoje ozdoby świąteczne, piękne
Skorzystam również z przepisu na sałatkę.
Pozdrawiam Cię serdecznie

Pozdrawiam Cię serdecznie

I ja trafiłam do wspaniałego ogrodu z nie lada wyzwaniami
Wandziu nie zazdroszczę tych liści i podziwiam Cię bo nie wszystko chce rosnąć pod Czesiem masz nie lada zadanie co posadzić by zdobiło Twój ogród
Piękne ozdoby potworzyłaś - taki klimacik Świąteczny jest fajny wiem coś o tym

Wandziu nie zazdroszczę tych liści i podziwiam Cię bo nie wszystko chce rosnąć pod Czesiem masz nie lada zadanie co posadzić by zdobiło Twój ogród

Piękne ozdoby potworzyłaś - taki klimacik Świąteczny jest fajny wiem coś o tym