Działka korzo_m
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu a co z tą donicą będzie zimą?Basia k pisze:Cieszę się że mój pomysł z tymi doniczkami spodobał się :P :P :P ale tu jest wielka zasługa naszej gospodyni i ,gdyby nie ona to rojniczków by nie było w tych doniczkach jeszcze raz wielkie dzięki Dorotko
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Raczek
Dorotko jaki masz już duży lubin
Ja mam tylko dwa bedronkowe,posadzone w kwietniu.
Maja ok.15cm wysokości.Ile lat ma twój?
Dzięki za zdjęcia kwitnących skalniaczków.
Czasami kępka skalniaka jest nieciekawa,ale potem jak zakwitnie
Widzę,że lubisz petunie i pelargonie.Czy pelargonie nowo kupione,czy przechowane?
Ja dopiero po wypłacie dokupię trochę kwiatów do donic,także tych na murowanej ścianie
Host to faktycznie masz już całą kolekcję.,ja mam tylko cztery.
Niedługo też je pokaże wszystkie w swoim wątku.

Ja mam tylko dwa bedronkowe,posadzone w kwietniu.
Maja ok.15cm wysokości.Ile lat ma twój?
Dzięki za zdjęcia kwitnących skalniaczków.
Czasami kępka skalniaka jest nieciekawa,ale potem jak zakwitnie

Widzę,że lubisz petunie i pelargonie.Czy pelargonie nowo kupione,czy przechowane?
Ja dopiero po wypłacie dokupię trochę kwiatów do donic,także tych na murowanej ścianie

Host to faktycznie masz już całą kolekcję.,ja mam tylko cztery.
Niedługo też je pokaże wszystkie w swoim wątku.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu, Aniu miło mi czytać, że moje roślinki Wam się podobają. Łubiny mam 2 w takim kolorze, były kupione 3 lata temu w biedronce, oczywiście miały być w innych kolorach, ale tak jak te sadzonki z biedronki- pomylone. Teraz posadziłam 2 inne kolory ,ale zobaczę, czy zakwitną, a ma być żółty i czerwony. Może one mnie nie zawiodą.
Aniu petunie kupiłam pierwszy raz, zachęciła mnie cena, tylko 2 zł. za sztukę, a mojej mamie udało się kupić trochę mniejsze sadzonki po1 zł. Pelargonie na zdjęciach to tegoroczny zakup, ale mam też doniczki z własnymi sadzonkami, ich nie pokazałam, już mają zawiązki pączków. Na powiększenie kolekcji host zachorowałam przez forum, ale się cieszę, bo takie ładne te liście. Też kupiłam przez forum kilka tawuł, co jest najśmieszniejsze z 5 lat temu wyrzcałam cały rząd różowych, a teraz takiej poszukuję.

Aniu petunie kupiłam pierwszy raz, zachęciła mnie cena, tylko 2 zł. za sztukę, a mojej mamie udało się kupić trochę mniejsze sadzonki po1 zł. Pelargonie na zdjęciach to tegoroczny zakup, ale mam też doniczki z własnymi sadzonkami, ich nie pokazałam, już mają zawiązki pączków. Na powiększenie kolekcji host zachorowałam przez forum, ale się cieszę, bo takie ładne te liście. Też kupiłam przez forum kilka tawuł, co jest najśmieszniejsze z 5 lat temu wyrzcałam cały rząd różowych, a teraz takiej poszukuję.

- Raczek
Madziu jednak nie mam szczęścia.Karolcia pisze:Aniu,to masz szczęście,bo mój biedronkowy Łubin...Amba zezarła![]()
![]()
Po konsultacji z Dorotką mój łubin okazał się malwą.

Dorotko już ci kwitnie róża?

Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7