Hosta, funkia - IDENTYFIKACJA - cz.3
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Hosta, funkia - IDENTYFIKACJA - cz.3
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Dorcia7 , dziękuję za odpowiedź - masz rację
. Poszłam zmierzyć jej liście. Przeważnie 15x10cm, a nie 20x7, czyli jakiś inny 'białasek'. No cóż, pozostaje tylko kupić prawdziwą White Christmas, a tej dać spokój
.
Pozdrawiam Ania

Pozdrawiam Ania
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- Rennni
- Od: 22 lip 2012, o 21:53
asta6265, strona 68, zdjęcie Olusia....jest wiele podobna hosta 

Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
- Rennni
Mam też dwie nieznane....czy kogoś ma w swoim ogrodzie i zna nazwę?
1. To zamiana, mam 4 lata, rośnie w popołudniowym słońcu. List jest wielki 13-15cm. Cała roślina do 30cm.

2. Również zamiana, 4 lata, ma słońce w południe 2-3hoiny. List jest wielki 15-17cm. Cała roślina do 30cm. Myślę, że jeśli miała by lepsze warunki będą większa, ale rośnie blisko starego winobluszcze
.

1. To zamiana, mam 4 lata, rośnie w popołudniowym słońcu. List jest wielki 13-15cm. Cała roślina do 30cm.

2. Również zamiana, 4 lata, ma słońce w południe 2-3hoiny. List jest wielki 15-17cm. Cała roślina do 30cm. Myślę, że jeśli miała by lepsze warunki będą większa, ale rośnie blisko starego winobluszcze

Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
- Rennni
Dzięki

Numer 1. odbywa się

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Może być
Diana Remembered
Brim Cup
Wide Brim
i wile innych.
Diana Remembered
Brim Cup
Wide Brim
i wile innych.

- Chrapka
- Od: 21 cze 2011, o 00:01
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
1 undulata MEDIOVARIEGATA
2 plantaginea - trochę kolor przekłamany
3 ......
2 plantaginea - trochę kolor przekłamany
3 ......
- Chrapka
- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Dziękuję Olu za pomoc.
Ta, którą określasz jako "plantaginea" ma taki właśnie kolor jeśli rośnie w cieniu. Roślina mateczna, z której pochodzą moje "odczepki" ma właśnie takie zielone i sztywne liście a plantaginea z foto w necie jakby ma bledsze i wyginające się ku dołowi. Czy jednak może ktoś potwierdzi, że to jednak Plantaginea?
Hostę nr 3 obstawiam jako Golden Tiara, ale również poproszę o pomoc i ewentualne potwierdzenie
Ta, którą określasz jako "plantaginea" ma taki właśnie kolor jeśli rośnie w cieniu. Roślina mateczna, z której pochodzą moje "odczepki" ma właśnie takie zielone i sztywne liście a plantaginea z foto w necie jakby ma bledsze i wyginające się ku dołowi. Czy jednak może ktoś potwierdzi, że to jednak Plantaginea?
Hostę nr 3 obstawiam jako Golden Tiara, ale również poproszę o pomoc i ewentualne potwierdzenie

- Rennni
Chrapka, roślina mateczna 2)plantaginea wygląda jak na moje zdjęcie?
O tej hoste myślę że to plantaginea, jest wielka do 60cm, kwitnie później niż inne hosty i bardzo ładne pachne.

O tej hoste myślę że to plantaginea, jest wielka do 60cm, kwitnie później niż inne hosty i bardzo ładne pachne.