Wężowy ogród FRAGOLI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wężowy ogród FRAGOLI

Post »

Grażynko zakupy cudo. Muszę i ja wybrać sie do biedronki, może uda mi się upolować piwonię, bo jest przepiękna. A ja ostatnio na nie choruję :roll: :lol:
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Aga piwonia śliczna(o ile będzie taka jak na opakowaniu)Ja mam jaśniejszą...prawie białą z kremowo-różowym sirodkiem i taką całkiem różową..Poluję jeszcze na bordową :D A za taką cenę(3.49)jak ta w biedronce to piwoni na pewno nigdzie nie kupi :roll:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Taaa...przypadkiem...hehehe...jakbym nie wiedziała...
a to żółte to co? nie zauważyłam.... ;:224
a do Ciebie dzwoniłam właśnie za ceną piwonii.... :uszy
A po jeżówkę zaraz pobiegłam...nawet czekała 10 min. bo przerwa była...no i była ostatnia....ona szuka i szuka i w końcu mówi " aaa..to ta co ta pani brała przedtem".... :;230 :;230
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

A to żółte to trytoma,też z "blaszaczka"...były trzy rodzaje i pustynniki za 6 zeta a ja nie kupiłam i teraz żałuję ;:223
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nieee....to żółte po prawej,wyżej....
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Jak nie trytoma...jak to trytoma ;:224
Ja tam widzę jedno żółte i to właśnie jest trytoma....a to pomarańczowe niżej to też trytoma :uszy
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aha.....chyba że tak :shock: :;230
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Zakupy na całego,a ja dopiero na drugi tydzień do miasta się wybieram i pewnie nic już nie będzie,ani w biedronie,ani w lidlu,u nas rośliny idą jak świeże bułeczki,dobrze ze zrobiłam trochę zamówień przez neta...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja mam piwonię białą pachnie różą i już pod przykryciem pokazuje kiełki chyba trochę za wcześnie ...
Grażynko też mam tą trytomię żółto pomarańczową może przeżyła ta zima była dosyć ostra dla roślin.
Ale zakupy zrobiłaś super ;:138
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
Frania
50p
50p
Od: 7 wrz 2008, o 09:48

Post »

W mojej Biedronce jeszcze nie ma tych roślin Pewnie dostarcza trochę później a w Lidlu rośliny są drogie i ja tam nie kupuję.
Cieszmy się z każdego dnia
Awatar użytkownika
idea
500p
500p
Od: 15 kwie 2010, o 16:38

Post »

Graziu witaj skarbie ;:196 zakupy odjazdowe dla Węża :D Ciekawe czy w mojej biedroneczce coś jeszcze jest, może uda mi się jeszcze na coś załapać :;230

Pozdrówka wiosenne ;:3
Moje skromności- serdecznie zapraszam do mojego ogródeczka- Majeczka ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! :D http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

Naczytałam sie Fragolciu o tych zakupach u Ciebie i jutro gonię do Biedronki ;:108 trzeba mi było nie zaglądac do Ciebie, a zaoszczędziłabym parę groszy ;:14
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Witajcie Kochani ;:196
Uch...jak człowiek czuje się cudownie jak sobie trochę w ogródeczku podłubie :D
Wczoraj zakupiłam nowe narzędzie ogrodnicze-nożyce teleskopowe i całe popołudnie ich testowałam...przyciełam wszystko co mi się pod ręce nawineło ;:224 A dziś pozdejmowałam okrycia z krzewów,pograbiłam częśc ogrodu i...posiałam warzywka w tunelu foliowym.Oczywiście najpierw nawiozłam kompostu przekopałam,przegrabiłam i dopiero posiałam.Dwa rodzaje rzodkiewki,dwa rodzaje sałaty,bazylię,szpinak,posadziłam cebulkę na bączki i pietruszkę na natkę...i na razie tyle :D I muszę powiedziec że tego mi brakowało bo mimo że sił po zimie niewiele to jednak taki lekki wycisk dobrze działa na ciało,duszę i umysł....odrazu lepiej się czuję...umysł jakby mi się zrobił czystszy...ech jak ja to lubię :uszy
Grażynko nawet 4 rodzaje trytom było...jeszcze dziś byłam i sobie canę zakupiłam ;:224
Marylu nie masz czego żałowac...mnie cebule biedronkowe rozczarowały...nic ciekawego nie było prócz piwoni różowej...wszystko to samo co w tamtym roku tylko droższe(wyższa cena za mniejszą ilośc cebul w opakowaniu w porównaniu do zeszłego roku)Od 17 mają byc byliny i mam nadzieję że chociaż to nie będzie taka sama porażka jak te cebule których większośc do tej pory leży :roll:
Stasiu moje piwonie jeszcze śpią...były okryte tylko stroiszem,myślę że nie wymarzły.Natomiast trytoma taka zwykła (biedronkowa) zgniła i zmarzła...One chyba zastojów wody nie lubią a u mnie niestety w tym miejscu jak nigdy to w tym roku już woda stała przez dłuższy czas,póżniej zamarzła i trytoma kaputneła :?
Franiu ja w lidlu też czasami kupuję...czasami bywają roślinki w przystępnych cenach i przyzwoitym wyglądzie :wink:
Majeczko witaj kochana ;:196 widzę że pomału na forum wracasz :D Po cebule biedronkowe nie opłaca się pędzic...u nas w ogrodniczych lilije do wyboru do koloru i taniej niż w biedronce.Może bylinki będą ciekawsze...mam taką nadzieję :wink:
Kasiu może Tobie coś się w biedronce spodoba ale wyboru zbytniego nie ma...ja byłam rozczarowana :(
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Graziu ogrom pracy dzisiaj zrobiłaś. Znaczy wiosenna pogoda na południu :uszy Siałaś już warzywka?
Oj praca dobrze robi, przyszedl wieczor i się ledwo ruszam, a tu jeszcze tyle pikowania i wkładania do doniczek nowych roślinek :roll:
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Jolu a ja lubię jak mnie zdrowo kości bolą...oczywiście od pracy a nie z innych powodów :D
Tak warzywka posiałam...zapowiadają jeszcze jakieś ochłodzenia ale jak by co to agrowłókniną przyrzucę.Po za tym posiałam tylko takie którym mały mrozik krzywdy nie zrobi :uszy A pod tą folią całą zimę były siewki łubinku,szałwi trójbarwnej i prymulek...takie pycie co ledwo z ziemi wyszły i całą zimę w zdrowiu przetrwały i teraz pięknie już sobie rosną :D
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”