Witajcie Kochani
Uch...jak człowiek czuje się cudownie jak sobie trochę w ogródeczku podłubie
Wczoraj zakupiłam nowe narzędzie ogrodnicze-nożyce teleskopowe i całe popołudnie ich testowałam...przyciełam wszystko co mi się pod ręce nawineło

A dziś pozdejmowałam okrycia z krzewów,pograbiłam częśc ogrodu i...posiałam warzywka w tunelu foliowym.Oczywiście najpierw nawiozłam kompostu przekopałam,przegrabiłam i dopiero posiałam.Dwa rodzaje rzodkiewki,dwa rodzaje sałaty,bazylię,szpinak,posadziłam cebulkę na bączki i pietruszkę na natkę...i na razie tyle

I muszę powiedziec że tego mi brakowało bo mimo że sił po zimie niewiele to jednak taki lekki wycisk dobrze działa na ciało,duszę i umysł....odrazu lepiej się czuję...umysł jakby mi się zrobił czystszy...ech jak ja to lubię
Grażynko nawet 4 rodzaje trytom było...jeszcze dziś byłam i sobie canę zakupiłam
Marylu nie masz czego żałowac...mnie cebule biedronkowe rozczarowały...nic ciekawego nie było prócz piwoni różowej...wszystko to samo co w tamtym roku tylko droższe(wyższa cena za mniejszą ilośc cebul w opakowaniu w porównaniu do zeszłego roku)Od 17 mają byc byliny i mam nadzieję że chociaż to nie będzie taka sama porażka jak te cebule których większośc do tej pory leży
Stasiu moje piwonie jeszcze śpią...były okryte tylko stroiszem,myślę że nie wymarzły.Natomiast trytoma taka zwykła (biedronkowa) zgniła i zmarzła...One chyba zastojów wody nie lubią a u mnie niestety w tym miejscu jak nigdy to w tym roku już woda stała przez dłuższy czas,póżniej zamarzła i trytoma kaputneła
Franiu ja w lidlu też czasami kupuję...czasami bywają roślinki w przystępnych cenach i przyzwoitym wyglądzie
Majeczko witaj kochana

widzę że pomału na forum wracasz

Po cebule biedronkowe nie opłaca się pędzic...u nas w ogrodniczych lilije do wyboru do koloru i taniej niż w biedronce.Może bylinki będą ciekawsze...mam taką nadzieję
Kasiu może Tobie coś się w biedronce spodoba ale wyboru zbytniego nie ma...ja byłam rozczarowana