Bardzo się cieszę, że się podobają rysunki . Rzadko mam przyjemność czytac tyle miłych słów na ich temat. Wszystkie storczyki na rysunkach to okazy z mojej kolekcji, rysowałam je ze zdjęć.
Henrykbb pisze:Dusia nie podpatrzyła,rysuje storczyki już od b.dawna.
Rozumiem Henryku Ja na FO jestem zaledwie od maja tego roku i ponieważ przez ten czas u Dusi nie widziałam takich rysunków, skojarzyłam je z ostatnio pokazanym rysunkiem Moni, który właśnie tak nazwała.
Moniu,oczywiście i tak trzeba.Talentami należy się chwalić,to dar.Przecież dostaje się je nie dla siebie ale żeby dzielić się nimi z innymi,którzy ich nie mają.Ty masz wyglądać tak a ja,tylko tak
Ja już kiedyś wstawiałam zdjęcia rysunków i obrazów (bo kiedyś także malowałam obrazy, ale stwierdziłam, że niezbyt mi to wychodzi, więc zostałam przy rysowaniu), ale potem już nie, bo pewnym osobom się nie podobały. Teraz wstawiłam, bo prawie nic nie kwitnie i nie ma co wstawiać do wątku. Dopiero za miesiąc się zaczną jakieś kwitnienia, może troszkę później, w każdym razie nigdy nie miałam jeszcze tylu pędow, co teraz, ze 24 Phal. puszczają pędziki, niektore po 2, a jeszcze trochę się przedluża lub rozgałezia, więc może ze 30 zakwitnie, o ile nie pozrzucają pąków.
Na pewno będę robić duuuzo zdjęc, jak mi zakwitną, ale martwię się, że mogą zrzucać pąki, bo jest za zimno i za ciemno teraz, mimo, że mają bardzo widne stanowiska.