Witajcie, to mój pierwszy wpis na forum

Chciałabym pokazać Wam mojego Hipka. Zafascynował mnie na tyle, że postanowiłam robić mu zdjęcia od samego początku. Oto kilka z nich, przedstawiają dotychczasowe życie Hipka
Cebula Hippeastrum przyjechała do mnie wraz z moim narzeczonym z samego Paryża w połowie listopada. Niestety brakło jakiejkolwiek etykiety czy naklejki stąd nie wiem jaka to odmiana. Pędy ruszyły wraz z regularnym podlewaniem w grudniu, z dnia na dzień wydłużając się o kolejne centymetry. Hipek miał na dwóch łodygach aż 8 pąków kwiatowych z czego pierwszy "pękł" w Wigilię. W styczniu wszystkie 8 były w pełni rozwinięte co przy wzroście aż 80 cm wymagało podtrzymania łodyg. W międzyczasie cebula Hipka zmalała z wielkości "pędzonej" kalarepy do wielkości dorodnej cebuli. Dwa dni temu ścięłam zaschnięte kwiaty. Teraz liście i pozostawione łodygi z powrotem "oddają" cebuli zabrane wcześniej zw. pokarmowe, przez co cebula znów się powiększa. Potem przyjdzie czas na zasuszenie cebuli i ponowne podlewanie i kolejne życie Hipka

.
Jeśli ktokolwiek byłby w stanie powiedzieć jaka to odmiana - będę wdzięczna

Pozdrawiam!