A co dopiero będzie się działo jak reszta paczków sie otworzy

Swoją drogą bardzo jestem ciekawa jak długo utrzymuje się pojedynczy kwiatek, mam nadzieję, że dacie z Justynką znać ;)
Sylki3 pisze:(...)przypomina mi taką małą kolorowa ośmiorniczkę
Sylwio,Agato, jak jeszcze widziałam Encyclię u innych w wątkach, to też tak właśnie te kwiaty mi się kojarzyłynieinna pisze:Wdzięczny kwiatuszek, też kojarzy mi morsko, coś między ośmiorniczką a meduzą...
Noo Kasiu, pączków ma jeszcze kilkakasiunieczka_32 pisze:(...) A ile tam jeszcze pączków
Mam taką nadzieję, GosiuGoska1307 pisze:Encyclia cudo i jeszcze tyle ma pędzików że całą zimę będzie cieszyć oczy
Dziękuję DusiuStorczykowa pisze:Ale pięknie rozwija się Encyclia....
No to Justynko obie możemy podziwiać te piękne kwiatuszki na żywojustus27 pisze:Piękna Encyclia...moja też teraz kwitnie ;)
Ja też mogę śmiało napisać, że jest bezproblemowa, ale kwiatuszki, to muszę koniecznie powąchać...justus27 pisze:(...) Dla mnie jest bezproblemowa i delikatnie pachną te kwiatuszki w słoneczku.
Asiu, ja już zaglądam co chwila na ten jeden kwiatuszek, a jak rozkwitnie więcej, to chyba będę się ciągle na nią gapiłaHaim pisze:A co dopiero będzie się działo jak reszta paczków sie otworzy![]()
(...)mam nadzieję, że dacie z Justynką znać
Kasiu, ja Ci mogę napisać, jak ja ją uprawiam...Mam ją od marca, za niedługo wypuściła przyrościk, który sobie pomału rósł. Przez lato stała na balkonie od str. płn- wsch, więc tylko rano miała dosyć słońca. Podlewałam ją rzadko, ale nie napiszę Ci dokładnie, bo po prostu, kiedy mi się przypomniałokasia74 pisze:Wioletko jakich warunków uprawy wymaga encyclia, żeby tak pięknie zakwitła, jak na razie jest na mojej liście chciejstw