Ogród Joli
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Joli
Aniu ze spotkania u Janusza to ja ciągle wysyłałam Cię po coś do domu, siedziałam na ławeczce pod świerkiem w okularach.Wcale Ci się nie dziwię że nie kojarzysz wszystkich ja po pierwszym spotkaniu też tak miałam.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ależ piekna hortensja.
Czy ona wypuszcza tak z jednego pnia?
Bo wydaje mi się, że widzę taki gruby jak ręka.
Czy ona wypuszcza tak z jednego pnia?
Bo wydaje mi się, że widzę taki gruby jak ręka.
- jola1
Margo2 tak ta hortensja rośnie w formie drzewka i pień ma rzeczywiście gruby .Rośne u mnie już kilkanaście lat i była ze trzy razy przesadzana.
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu widziałam że zaszalałaś z jeżówkami .Też się nad tym zastanawiam 

Jolu, ależ się ten powojnik rozszalał! Czy wyrósł poza "przepisowe" 2,5 metra, bo tak wygląda?
Twój wiąz Camperdownii dalej bez przypaleń, tak w ogóle? Bo mój masakryczny! A przecież nie ma tak dużo słońca...
Lilie podziwiam, mi żadna z tegorocznych nasadzeń nie zakwitnie...Żadna z trzech
Jak dobrze, że lilie mnie nie biorą i mogę sobie bezpiecznie podziwiac u innych!

Lilie podziwiam, mi żadna z tegorocznych nasadzeń nie zakwitnie...Żadna z trzech

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Morelki zamarmoladowane??? to nie ma co jechać na kompocik ?
Pięknie "kwitnie" świerczek....
Ja chyba też się skuszę na jeżówki - inne niż różowe.... tylko ciekawe, czy one są tak bezproblemowe i wytrzymałe na wszystko, jak ta stara odmiana....

Pięknie "kwitnie" świerczek....
Ja chyba też się skuszę na jeżówki - inne niż różowe.... tylko ciekawe, czy one są tak bezproblemowe i wytrzymałe na wszystko, jak ta stara odmiana....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
Jolu jestem zachwycona powojnikami. Ja swoje posadziłam wszystkie pod płotem i teraz ich wcale nie widzę
.
Kiedy mogę przesadzić je w lepsze miejsce? Czy muszę czekać do jesieni? Mam ochotę podsadzić nimi drzewa tak jak jest u ciebie.
Drugie pytanie: gdzie koło nas jest las sosnowy? Potrzebuję trochę szyszek i ściółki.

Kiedy mogę przesadzić je w lepsze miejsce? Czy muszę czekać do jesieni? Mam ochotę podsadzić nimi drzewa tak jak jest u ciebie.
Drugie pytanie: gdzie koło nas jest las sosnowy? Potrzebuję trochę szyszek i ściółki.
Chyba się przekonam do tej hortensji.
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Jolu, ta duża hortensja to Grandiflora może? a ile ma lat?
Powojnik JP II lubi się wysoko wspinać. Jak długo rośnie przy tym świerku?
Widzę pomidorki z wymiany nasion, też mam paskowane (malinowa zebra z dzióbkiem)
,
ale jeszcze nie dojrzały, na razie czerwienieją tylko pomidory z Ożarowa.
Powojnik JP II lubi się wysoko wspinać. Jak długo rośnie przy tym świerku?
Widzę pomidorki z wymiany nasion, też mam paskowane (malinowa zebra z dzióbkiem)

ale jeszcze nie dojrzały, na razie czerwienieją tylko pomidory z Ożarowa.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- jola1
gosia07- Gosiu jeżówki są super. Już są posadzone na jednej rabacie teraz zastanawiam się czym wypełnić miejsce między nimi.
artam- Marto powojnik co roku wyrasta taki wysoki widocznie mu dobrze na tym świerku.Mój wiąz połamany ,deszcz połamał mu koronę ze trzy tygodnie temu, zostały dwa pędy po 3cm z trzema liśćmi i te liście przypaliło, wczoraj opadły ale wypuścił młode pędy chyba z 10 sztuk. On jest strasznie kruchy dopóki nie zdrewnieje i jednak wrażliwy na przypalanie ale tylko ten parasolkowaty bo ten zaszczepiony w formie kolumny nie ma przypalonych liści.Czytałam na forum ze ludziskom nie wyszły lilie z tegorocznych nasadzeń.Moje późno posadzone ale się postarały ,jak kupowałam to miały już spore przyrosty.
Jagusiu może być kompocik ze śliweczek. Pewnie te nowe odmiany nie są takie wytrzymałe ale ponieważ sprzedają w naszym regionie i są u nas "produkowane" to może nie będzie tak źle z przechowaniem przez zimę.
MonaeS-Aniu ja swoje powojniki przesadzałam na wiosnę ale myślę że można i jesienią wtedy wiosną już startują bez zakłóceń. Szyszki i ściółkę pewnie znajdziesz w lesie Radawieckim .Mój M był ostatnio na rybach za Puławami i przeżywał jaki tam jest piękny ,czysty las sosnowy z ogromną ilością szyszek ale nie potrafię Ci wytłumaczyć jak tam dojechać.
ulakonie -Ulka polecam Ci taką hortensję bo pięknie kwitnie , wolno rośnie i nie trzeba okrywać na zimę.
elsi- Elu nie wiem jak się nazywa ta hortensja, rośnie u mnie już z 10 lat ale była ze trzy razy przesadzana.Powojnik rośnie przy wężowym z 5 lat i widzę że się lubią myślę o dosadzeniu jeszcze jednego. Świerk nie jest mocno zagęszczony , wszędzie dociera światło, gałęzie ma sztywne i powojnik mu nie przeszkadza.Moje pomidorki od pani G.Ochotnickiej zaczynają powoli dojrzewać.Wczoraj odwiedziłam koleżankę to u niej już masę dojrzałych owoców ale może większe wysadzała do gruntu.
artam- Marto powojnik co roku wyrasta taki wysoki widocznie mu dobrze na tym świerku.Mój wiąz połamany ,deszcz połamał mu koronę ze trzy tygodnie temu, zostały dwa pędy po 3cm z trzema liśćmi i te liście przypaliło, wczoraj opadły ale wypuścił młode pędy chyba z 10 sztuk. On jest strasznie kruchy dopóki nie zdrewnieje i jednak wrażliwy na przypalanie ale tylko ten parasolkowaty bo ten zaszczepiony w formie kolumny nie ma przypalonych liści.Czytałam na forum ze ludziskom nie wyszły lilie z tegorocznych nasadzeń.Moje późno posadzone ale się postarały ,jak kupowałam to miały już spore przyrosty.
Jagusiu może być kompocik ze śliweczek. Pewnie te nowe odmiany nie są takie wytrzymałe ale ponieważ sprzedają w naszym regionie i są u nas "produkowane" to może nie będzie tak źle z przechowaniem przez zimę.
MonaeS-Aniu ja swoje powojniki przesadzałam na wiosnę ale myślę że można i jesienią wtedy wiosną już startują bez zakłóceń. Szyszki i ściółkę pewnie znajdziesz w lesie Radawieckim .Mój M był ostatnio na rybach za Puławami i przeżywał jaki tam jest piękny ,czysty las sosnowy z ogromną ilością szyszek ale nie potrafię Ci wytłumaczyć jak tam dojechać.
ulakonie -Ulka polecam Ci taką hortensję bo pięknie kwitnie , wolno rośnie i nie trzeba okrywać na zimę.
elsi- Elu nie wiem jak się nazywa ta hortensja, rośnie u mnie już z 10 lat ale była ze trzy razy przesadzana.Powojnik rośnie przy wężowym z 5 lat i widzę że się lubią myślę o dosadzeniu jeszcze jednego. Świerk nie jest mocno zagęszczony , wszędzie dociera światło, gałęzie ma sztywne i powojnik mu nie przeszkadza.Moje pomidorki od pani G.Ochotnickiej zaczynają powoli dojrzewać.Wczoraj odwiedziłam koleżankę to u niej już masę dojrzałych owoców ale może większe wysadzała do gruntu.
No to powiedz jeszcze gdzie ją zdobyć
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Jolu, dziękuję za zaproszenie
W Lublinie będę zapewne dopiero w okolicy 1 listopada, ale się odezwę.
Na razie wyjeżdżam w poszukiwaniu słońca
Do zobaczenia

Na razie wyjeżdżam w poszukiwaniu słońca

Do zobaczenia

- jola1
ulakonie -Ula najlepiej w sklepie ogrodniczym ale nie wiem jak moja się nazywa.
Monia68 zaproszenie cały czas będzie aktualne.
Monia68 zaproszenie cały czas będzie aktualne.
- jola1
MLODA1- Aniu a widzisz grunt to się dobrze zaprezentować żeby ludziska zapamiętali