Moja skromna działka Ada.kj cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja skromna działka Ada.kj cz.3

Post »

Jutro u nas ma nie padać, wyjątkowo od 1 maja..
Chyba nie zasnę z tego powodu, tyle roboty już w ogrodzie na mnie czeka ;:65

Żeby i u Ciebie jutro nie padało ;:196 ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

KRYSIU 1 nocka bez gipsu była tragiczna i o 6 byłam już na ogródku . Nareszcie od wczoraj popołudnia nie pada i obym tego nie zapeszyła . Slimorów było około mnóstwo i mam nadieję ,że wszystkie powyrzucałam . Jest chłodno ,ale dobre i to ,że nareszcie bez opadów
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Witam sobotnio. U nas podobna pogoda, ale nie pada dopiero od rana. Jeszcze w nocy dolało. Wybieram się oczywiście zaraz na działkę, ale czy coś się uda zrobić z powodu błota na mojej ciężkiej ziemi nie wiem. Nawet w tej chwili słoneczko wyszło.
Jadziu. Bardzo współczuję - jak ręka mimo braku gipsu jest unieruchomiona to kłopot. Ale rehabilitacja powinna pomóc. Trzymam za to kciuki. W naszym wieku to nie tak łatwo jest uruchomić zastały staw, ale gimnastyka i zabiegi powinny pomóc. Najlepsze byłyby w wodzie - to odciąża.
Aniu. Oby się sprawdziło. Nawet nie mogłam przygotować roślinek do wysyłki, gdyż nie byłam w tym czasie na działce. Może po niedzieli się uda. Kilku osobom obiecałam i głupio mi teraz. :(
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wieczorową porą. Nie dawno wróciłam z działki. Wreszcie we Wrocławiu wytrzymało jeden dzień bez deszczu i można było coś na działce zrobić. Wreszcie udało mi się skończyć sadzenie pomidorów, są wszystkie zapalikowane i nawet podwiązane. Wsadziłam kilka sadzonek sałaty, przesadziłam kilka kwiatków, parę nowych wsadziłam, pościnałam przekwitłe tulipany, i udało mi się jedną rabatę nawet wypielić. Jednak ziemia jest tak namoknięta, że wszystko lepiło się do narzędzi. Wróciłam jednak zadowolona, że chociaż tyle udało się zrobić. Na jutro znów zapowiadają kolejną porcję opadów.
I kilka fotek - dziś w kolorze niebieskim
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-d-a

Post »

"Do łezki łezka, aż będę niebieska, w smutnym kolorze blue"
Aduś, kolorystycznie zestroiłaś się z nastrojem dnia, mimo że nie padało, to jednak było mokro i nieprzyjemnie :(
Ale ja też sporo zrobiłam dzisiaj w ogrodzie, korzystając z przerwy w opadach deszczu. Musiałam m.in. posadzić moje dzisiejsze nabytki. Żałuję, że nie byłam pod Igiełką, ale w Sobótce na targu wybór też jest nie najgorszy -m.in. kupiłam dzisiaj śliczną kalinę hordowinę ;:224
Miłego wieczorku :wit
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu - wiesz jakie mam ostatnio parcie na wszystko co niebieskie więc to jak woda na mój młyn.
Orlików niebieskich nie mam więc pozbieraj nasionka dla koleżanki ;:196
A za orlikami co jest ?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

KRYSIU kwiaty w kolorze blue wszystkie piękne .Ciekawe jak zakwitnie mój orlik czarny orlikile będzie w nim czerni . Od wczoraj wieczora non stop leje :twisted: nawet nie warto wychodzic z domu a tak się cieszyłam ,że dziś sobie posiedze w ogródku
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Krysieńko, ależ pięknie się u Ciebie zaniebieściło :D Śliczne kwiatuszki, śliczny kolorek :D Orlik cudo :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Piękne niebieskości, obecnie (od jesieni) mam konika na punkcie tego koloru :;230
Bo mam wrażenie, że wszędzie pasuje ;:224

Nam się pogoda udała w miarę, padać zaczęło dopiero przed 21.00, więc podgoniliśmy elewację, skosiłam trawkę, wygrabiłam, nawiozłam, poplewiłam, umyłam rynny, które w końcu już wiszą na swoim miejscu (a brudne były z zaprawy.. :? ), nawet oprysk na mszyce zrobiłam.
Nie chcą się od moich róż odczepić :evil:
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam popołudniowo. We Wrocławiu bez deszczu wytrzymało do 14. Zimno jak diabli, lecz zdążyłam bez deszczu zaliczyć kiermasz. Pojechałam tylko pooglądać i wyooglądałam, że wróciłam z dwoma pełnymi torbami. Kupiłam sobie dwie języczki, których wydawało mi się że jeszcze nie miałam - japońską i tangucką. W domu po powrocie okazało się, że japońską inaczej Hessego jednak mam. ;:223 Takich udanych zakupów mam więcej - kupiłam rozplenicę japońską, którą już mam od Grzesika, ale na kiermaszu była tylko nazwa niemiecka Penisetum Lampenputzer, więc zadowolona wzięłam, jeszcze po mnie kupiła ją Monika76. ;:7
Kupiłam dyptam biały, który może okazać się różowym, powojnik krzaczasty o bordowych liściach i białych kwiatach, podobno ładnie pachnący, białą kocimiętkę dla siebie i Grzesia, urdzika alpejskiego i dębika ośmiopłatkowego. I teraz stwierdziłam, że najwięcej roślin kupiłam które kwitną na biało, a ja najmniej lubię kwiaty w tym kolorze :D
O jeszcze dla siebie i Geni kupiłam pierwiosnek Sieboldi biały i pełny chyba czerwony. Dla mnie już pierwiosnka pełnego nie starczyło - była to ostatnia sztuka. Gdy dojeżdżałam do domu rozpadało się. Dobrze, że chociaż tyle wytrzymało.
Dalu. Dobrze, że masz taki ryneczek w Sobótce - kalinę hordowinę też widziałam na kiermaszu - ale takie rośliny to można sadzić w ogródku przy domu a nie na działce.
Comciu. Po nasionka to musisz sobie sama przyjechać. Może przy okazji znajdzie się jakaś siewka. A ja ani jednego orlika jak dotąd nie sadziłam, a mam ich kilkanaście sztuk samosiejek, które najczęściej rosną w dodatku w różach. Wszystkie przywędrowały od sąsiada. Mariolko za orlikiem rośnie bez, a raczej jego odnogi, a za siatką krwawnik żółty wysoki.
Jadziu. Też lubię kwiaty w kolorze blue - mam ich sporo. Niestety jednak pogoda nas w tym roku nie rozpieszcza - jak nie deszcz, to zimno. Podobno jeszcze do czwartku tak ma być - musimy wytrzymać. :lol:
Aguniu. Dziękuję. ;:196
Anuś. To prawda, że niebieski pasuje chyba do wszystkiego. Widzę, że również napracowałaś się wczoraj - ale to takie miłe zmęczenie. U mnie też już na niektórych różach zauważyłam mszyce, trzeba będzie pryskać, ale musi na to być odpowiednia jednak pogoda. Na działce trudno czasami znaleźć odpowiedni dzień na pryskanie.
Obrazek
pierwszy kwitnący liliowiec
Obrazek
czosnek olbrzymi
Obrazek
i taki śmieszny tulipan Pink Diamond - od trzech tygodni tak samo wygląda.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Źle się zapytałam.
Na następnym zdjęciu za orlikami co jest ? :wink:
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Aduniu ;:167 popodziwiałam Twoje kwitnące piękności ;:196 ;:196 ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolko. Na dwóch następnych zdjęciach jest wielosił i wielosił variegata.
Halinko. Dzięki. Dawno Cię nie było, zaglądałam, zaglądałam i cisza. Zaraz wpadnę.
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Tak się cieszę Krysiu :heja
Fajne zrobiłaś zakupy....muszę pogoglować nad tą japońską Języczką ;:27
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Aduniu, to ja już się ustawiam w kolejce do powojnika o bordowych listkach ;:65 "Czyścik do lamp" może mieć szczególnie dekoracyjne kwiatostany - dobrze, że kupiłaś :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”