Ogródek AGNESS cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie wiem jak to się stało, ale miałam dziś do przeczytania ładnych kilka stron...
Fota z kociakiem rewelacyjna! Romantyczna i swojska jednocześnie. Widzę, że jednak nie darowałaś sobie i ostro zabrałaś się za przebudowę skalniaka. Podziwiam zapał - mnóstwo ciężkiej pracy przy tym! Jestem mocno ciekawa nasadzeń i efektu "końcowego", bo wciąż "pracuję" nad swoim skalniakiem. Z kamieniami też mam problem, a w zasadzie z ich brakiem. Najtrudniej jest o duże kamienie. Goryczki też za mną chodzą... :wink: Lubię niebieski kolor, poza tym wszelkie dzwonki też. W przyszłym roku będziemy mogły zrobić skalniakową wymianę :lol:
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko, bardzo jestem ciekawa jak wyjdzie ten skalniak. :lol: :lol:
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Aga , a na kiedy planujesz zakończenie budowy?????????

A cha, i nie sadź na skalniaku szachownicy , bo jest wysoka i się pokłada.

:lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zuziu mój skalniak wyglądała właśnie tak jak opisujesz :lol: roślinki tak się porozrastały, że nie było widać kamieni, stwierdziłam, że czas na przebudowę, a i miejsca było zbyt mało, bo wiele roślinek jeszcze wymarzonych 8) :lol:

Sabinko to bardzo się cieszę, bo cebule jak widziałam u Ciebie piękne :D ja u Niego też zamawiałam roślinki wiosną, i byłam zadowolona,ale nie cebule.

Olu na skalniaczek powędrują roślinki które tam już rosły, są to: sasanki, prymulki, floksy szydlaste, różne kolorki i rodzaje goździków, macierzanka, dąbrówka, różne rojniczki i rozchodniczki, czyściec wełnisty, skalnice, biała i różowa gęsiówka, firletka, zawciąg nadmorski, dębik ośmiopłatkowy, , no i oczywiście cebulaczki też, miałam dużo ich na skalniaczku, przed przebudową ale niestety nie byłam w stanie ich wybrać, udało mi się znaleźć 1/10 cebul, więc posadzę nowe, kupiłam z tą myślą niziutkie szachownice, po 20 cebulek- 2 kolorki kostkowanej i Michajłowskiego, sporo krokusów, szafirki armeńskie i te zwykłe, niskie tulipanki, hiacynty.

Taruś strasznie podobają mi się takie dzbany z których tak właśnie jak opisujesz wylewają się roślinki, i mam nadzieję, że kiedyś taki trafi do mojego ogródka :roll: :lol:
U mnie nadal upał, deszczu ani kropelki :roll:

Izuś- Liseczko cieszę się, że podoba Ci się fotka :D ten koteczek przyniósł mi dziś na taras prezent- nornicę :roll: :lol: i z wielkim upodobaniem bawił się nią pod moimi nogami 8) :lol:
Izuś skalniaczek już na ukończeniu , jutro mam nadzieję go obsadzić, dziś już nie wytrzymałam i wsadziłam choć kilka roślinek :roll: :lol:

Izuś -tu.ja
wzięłam się za skalniaczek , wzięłam i już nawet jestem prawie na finiszu :lol: najcięższa praca za mną najprzyjemniejsza przede mną :lol: Jutro dorzucę jeszcze tylko kilka dużych kamieni, które obiecał mi braciszek i biorę się za obsadzanie :D Na podmianki jestem jak najbardziej chętna, jeśli tylko coś sobie u mnie upatrzysz, zapraszam :D

Majeczko ja także :wink: :lol: bardzo bym chciała, żeby wyszedł ok, no ....staram się 8) :lol: a efekt zobaczymy :roll:

Iguś mam nadzieję, że jutro skończę :D dziś padłam, bo nie miałam pomocnika, a musiałam wtachać na skalniak wszystkie kamory :roll: ale już jest zagruzowany i jutro sadzenie. Dziś już wsadziłam kilka roślinek, bo nie mogłam się doczekać, żeby już na nim coś rosło. Gdyby nie goście i pęd do pracy na 16 to bym już częściowo obsadziła. Ale musiałam upiec ciasto i miałam rodzinkę na obiedzie, więc mogłam popracować tylko kilka godzin.
Iguś ja nie sadzę szachownicy perskiej ani cesarskiej, tylko te niziutkie- 2 kolorki kostkowanej i Michajłowskiego, mam nadzieję, że będą dobrze się czuły, dla nich miejsce przygotowałam z bardzo dobrej ziemi z kompostem :D Mam nadzieję, że udadzą mi się, bo bardzo mi na nich zależy- strasznie podobają mi się :D
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu ale ogród zdemolowałaś, widzę, że skalniak zakładasz od podstaw, myślę, że będzie piękny, czekam na efekt końcowy.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, ale się szybko uwinęłaś z tym skalniakiem :shock: To muszę się pospieszyć z wysyłką, bo się okaże, że już miejsca nie ma na kolejne rośliny :wink:
A twój skalniak musi być duży, skoro sadzisz czyśćca. Dla mnie on za duży na skalniak.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko, ja właśnie o tych szachownicach myślałam, u mnie ona w tym roku miały wysokość 40 cm i się mocno pokładały.Na skalniak nigdy ich bym nie posadziła.

Zobacz sama.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Zaglądam i też jestem ciekawa skalniaka :shock: :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko faktycznie skalniak zakładam od początku, poprzedni całkowicie rozwaliłam :roll: :lol: Ogród przez kilka dni wyglądał jak pobojowisko, ale już praktycznie skończyłam :D

Jacku , faktycznie dosyć szybko mi to poszło ze skalniakiem, zaczęłam go rozbierać w poniedziałek, a dziś w piątek mam praktycznie skończony i obsadzony. Ale ja tak mam , albo nie robię nic, albo jak głupia- wszystko pędem i naraz :roll: :lol: Ale na nowe roślinki miejsce się znajdzie:wink: :lol:
Skalniak jest faktycznie duży, ale wcześniej jak był mniejszy też miałam na nim czyśćca, tylko po prostu pilnuję, żeby zbyt mocno się nie rozrósł, co jakiś czas muszę go podcinać i nie dopuszczam do kwitnienia, cały czas jest niziutki :D

Iguś dzięki kochana, że powiedziałaś mi o tych szachownicach. Byłam pewna, że są dużo niższe, na opakowaniu podana jest wysokość 20-30 cm :roll: Ale jak zawsze okazuje się, że co innego jest napisane, a co innego okazuje się w rzeczywistości:roll:
A tak przy okazji to przepiękne są Twoje szachownice, już nie mogę się doczekać, kiedy będę miała podobny widoczek u siebie w ogródku:D

Marysiu skalniaczek już skończony :D ręce opadły mi do kolan i tak bolą ramiona, że ledwo siedzę w pracy :roll: tylko przyjdę do domku to nasmaruję :roll: :lol:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Aga, widzę, że Ty też z kompa w pracy korzystasz.

Jak koniecznie chcesz dla mnie wysłać to piszę się na te niziutkie irysy chabrowe i te dwa liliowce, wczesny żółty i cytrynowy pachnący, a ja zobaczę co skubnę ze skalniaka.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iguś głównie właśnie tu mam czas na internet :wink: :lol:
Kochanie od razu mi lepiej, jak mogę Ci coś wysłać, strasznie źle się czuję gdy coś dostaję, nie mogąc nic zaoferować w zamian :roll: W poniedziałek jedzie paczuszka :D
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

To masz fajnie chociaż w pracy możesz odetchnąć, daj mi adres to podzielę jesienią dalie :lol: :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu jesteś niesamowita ;:196 już piszę PW :D mam nadzieję, że i Ty coś sobie u mnie upatrzysz :D
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Agnieszka, co Ty mnie bajerujesz, że u Ciebie nie ma kolorów w ogrodzie, byłem, wypatrzyłem, zatwierdziłem ;)
Stół na którym śpi kot- piekne zdjęcie :D Skalniak od podstaw :shock: oj dzieje się ;) fiu fiu :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu ale to małe krople koloru w morzu zieleni :wink: :lol:
Skalniak już gotowy, i na wyeksponowanym miejscu rośnie na nim dębik 8) :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”