kolor śliczny :P
ho ho ho... pachnie mi późnojesienną deprechą !! jak to dzień krótszy o godzinę?? za długo się spało chyba, co???dominikams pisze:Poprzesadzalam dzi troche roslin na rabate przy trawniku. Kopalo sie fajnie bo ziemia miekka od deszczu, ale co jakis czas popadywal deszcz, a to już nie bylo fajneUpieprzylam sie okropnie w tym blocie, w dodatku dzien sie zrobil krotszy o godzine
Foty beda, jak sie z tym obrobie do konca - czyli nie wiem kiedy
Brawo dla tej Paniaguskac pisze:Jak fajnie się kopało, to po co szukać zaraz na co ponarzekać?
Że upieprzyłaś się w błocie?? no i co? wiesz ile dzieci na świecie o tym marzy?
I odpowiedz Izy:dominikams pisze: Słuchaj, poradź mi, bo wiem, żeś w temacieGryzę się z wyborem wiśni ozdobnych. Najbardziej mi odpowiadałaby Kanzan, ale nie wiem, czy ona nie będzie za wielkim drzewem (sprzeczne info znajduję na necie - niektóre podają 8-10 m wys., niektóre 3 m
)
Chciałam posadzić niedaleko ogrodzenia, tak z metr powiedzmy, czyli 3 m od domu. Jeśli by rosła za duża, to bym musiała ciąć (tak myślę, że jeśli skracałabym tylko za długie przyrosty, to nie jest to chyba jakaś straszna inwazja). Druga opcja to Kiku - ale ta chyba krócej kwitnie, i nie podoba mi się ta nieregularna korona
![]()
Drzewko miałoby być posadzone naprzeciwko dużego (1,80), niedzielonego okna w salonie, więc widok byłby idealny. No i co tu zrobić
liska pisze:Dominiko odnośnie wiśni powiem tak...
ja bym kupiła kiku.... ale wiesz co?
U wielu dziewczyn kiku kupiona w tym roku padła...
z moją tez nie wiadomo co będzie.. na wiosnę się okaże...
wtedy (jeśli przezyje) na 100 % poiedzialabym Ci... kupi kiku!
Moze nei ma ladnej korony... ale... jakie kwiaty ... mmmmmmmm