_gucha_ - generalnie nie mam specjalnych zastrzeżeń do Unidecoru. Jak na swoja cenę to spisał się całkiem nieźle.
Kratki i altany nim malowane stoją całe i nie ma specjalnych uszkodzeń drewna czy powłoki z impregnatu. Jedynie co, to regularnie pojawiają się na nim porosty w miejscach wilgotnych, tam gdzie zbiera się woda lub gdzie zalegający zimą śnieg dotyka drewna.
Generalnie większość z tych kratek mam zarośniętych dość mocno zasłaniającymi roślinami, ale postaram się jeszcze pozaglądać i poszukać czy gdzieś się pojawiły problemy.
Aktualnie nie używam, bo mam problem z dostępnością w okolicy - a jak już jest to dosyć drogi. Ostatnie 3 sezony to używałem Sadolinu i Viadronu... zobaczymy jak te się spisza w dłuższej perspektywie.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zrobiliśmy nowy klombik przed domem, Miejsce półcieniste, tylko rano dostaje ostre słonce, potem - przez resztą dnia - zasłania je cień domu. Centralne miejsce zajęła katalpa bigoniowata "Aurea" a dookoła pozbieraliśmy i poprzesadzaliśmy hosty i żurawki z różnych miejsc. Testowo sadzone są w hydrożelu, bo podłoże tam jest mocno piaszczyste... jak na razie rosną jak szalone

Teraz jeszcze muszę tylko przygotować jakąś obwódkę... mam trochę pozostałości granitowych kostek, może wystarczy