Powolna metamorfoza - 2009,cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mognolia I klasa - czekam na wiosenne foto, będzie interesujaco
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ale mi miło!!! ;:31

Izo, gratuluję magnolii. Wiosną jest nieoceniona :lol:

Jadziu, z darnią jest największy problem, najbardziej czasochłonne. Tamtej wiosny bawiłem się w wytrząsanie, w tym nie mam do tego cierpliwości. Składuję ją do przekompostowania.

Jolu, płytki też są śliskie. I lód jest śliski... To jest dosyć słoneczne miejsce, więc powinno wszystko szybko schnąć. Najwyżej wyląduję w jałowcach, jak się poślizgnę :wink:

Dalu jeszcze mam Magnolię superba 'Nigra'. Planowałem kupić dwie inne, ale akurat w sklepie nie miałem kartki z planowaniami :twisted:

Izo, podobno w ziemi kora i tak odchodzi od pni, i po czasie robi się brzydkie otoczenie pniaków z butwiejącą korą. Akację kupiłem jesienią w znajomym tartaku, nie będę jej impregnował bo koszt przekroczyłby jej wartość :cry:

Ewo, wczoraj w xiążce "Ogrody w mieście" Ann-Marie Powell widziałem hamaki zamocowane na wkopanych podkładach kolejowych. I już się zastanawiam, czy gdzieś nie zamontować podobnych, dla dorosłych. Na razie pomysł dopiero kiełkuje... A czemu nie chcesz zrobić "Gwiazdom" przyjemności? :wink:

Krysiu, magnolia sobie kwitnie, bo nie miałem jej jeszcze serca wysadzić z doniczki. Po moich ostatnich zakupach roślinnych te roślinki, które w szkółce stały pod gołym niebem zostawiłem na zewnątrz, a te, które stały w pawilonie trafiły do piwnicy 9C. Potem śnieg padał, i tak zeszło aż do kwitnienia... :oops:

Kasiu, znam ten ból. Już teraz chyba każdego weekendu będę go czuł. Moje cebule muszą jeszcze poczekać, nie wyrobiłem się przygotowaniem terenu :oops:

Mariolu, im grubsze pniaki, tym lepiej. Więc konary może zostaw na coś innego? Np. meble ogrodowe... Oglądałem w markecie te betonowe płyty "drewnopodobne". Super, ale cena zaporowa :twisted:

Edyto, ona chyba tak zadebiutowała "z grubej rury". Żeby teraz przebić samą siebie, musiałaby chyba cała się obsypać kwieciem :;230
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

bishop pisze: Mariolu, im grubsze pniaki, tym lepiej. Więc konary może zostaw na coś innego? Np. meble ogrodowe... Oglądałem w markecie te betonowe płyty "drewnopodobne". Super, ale cena zaporowa :twisted:
Też je oglądałam :D
Ale cena skutecznie zniechęca.....
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Cześć Krzysiek!

Widzę, że jak Ty pracujesz to porządnie! Ścieżka zrobiona imponująco! Rewelacja! Podzielam zachwyty z pomysłem na przeplatanie się ścieżek i faktur żwiru i pniaków, super!

Czy mogę zapytać czym/jak okorowywałeś pniaki?

Magnolia kwitnąca wspaniała! Dobrze, że wiosna przed nami, jeszcze nie raz ją zobaczymy na zdjęciach, pięknotkę!
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

agape pisze:[...]Czy mogę zapytać czym/jak okorowywałeś pniaki?[...]
Dłutkiem, młotkiem i nożem. :roll:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Z tymi podkładami kolejowymi jako podpora do hamaka to nie żartowałeś ??? A mógłbys to pokazać ? ja wzrokowiec jestem ;) ... ale podkłady kolejowe, totoż niuchaje przecież smarami...

A co do Gwiazd, to jak wlezą do hamaczka to... po pomocy będzie i zostanie tylko relaks... ale dla nich ;:112
No chyba, żebym zawiesiła taki hamaczek dla siebie... hmmm, trzeba to przemyśleć :)
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

O kurcze ale piękna!
Zastanawiałam się nad białą magnolią ale byłą tylko gwiaździsta...to kupiłam susan
ale bym chciała, żeby mi zakwitła :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Fritillaria Persica zapowiada się olbrzymio:

Obrazek

A tulipanowo-narcyzowe pole też się zapowiada, ale nie wiem jak, dopóki się kolory nie pojawią :oops:

Obrazek Obrazek Obrazek

Jak widać wszystko przyprawione cukrem :;230

Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

coma95 pisze:
bishop pisze: Mariolu, im grubsze pniaki, tym lepiej. Więc konary może zostaw na coś innego? Np. meble ogrodowe... Oglądałem w markecie te betonowe płyty "drewnopodobne". Super, ale cena zaporowa :twisted:
Też je oglądałam :D
Ale cena skutecznie zniechęca.....
W ubiegłym roku Hania podawała link chyba do producenta tych płyt i ceny były o niebo przystępniejsze... a może to było na all?

Krzysiu, wyroby cukiernicze wprawdzie piękne, ale... :wink: u mnie podobnie :cry:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Scieżka bardzo pomysłowa, pniaczki dodadzą uroku. Też bym taką chciała. Oj ładnie !
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Ja pikole... ale będzie piknie, jak to wszystko zakwitnie... tez bym tak chciała, ale myszowate stwory pod ziemią nie pozwalają... ostatnio negocjowałam za pomocą jedzonka lekko zatrutego , zobaczymy czy smakowało.

Mnie ten poranny "cukier" nie cieszy... choć fotka urocza
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Bishopciu luknij na moja stronę. Specjalnie zamieściłam zdjęcia dla Ciebie :lol:
Tym pocukrowaniem wabisz pszczoły :;230 .
Kaśka
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

No tak, marzenie o cebulowych...

Właśnie nabyłam droga kupna ponad 5 kg zatrutego ziarna specjalnie dla myszowatych. Może darują cebulom, chciałabym bardzo...

Wiosennie zazdraszczam :lol:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Z tymi pszczołami to niegłupie :;230
Nie wolno mi na osiedlu mieć uli, ale zastanawiam się nad murarką...

Beato, Ty masz olbrzymie areały, może zamiast ziarna, zrób sobie zwałowisko warmińskich kamieni polodowcowych? Gdzieś w kącie, z dala od ścieżek Twojego brytana. I może zadomowi Ci się tam jakaś łasica? To ponoć pies na gryzonie :;230
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00

Post »

Witaj Krzysztofie. Cudna jest Twoja magnolia. Jakby była zrobiona z pięknej porcelany. U mnie dziś rano trawnik też był pocukrowany :wink: . ale teraz świeci słońce i jest pięknie.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”