Ranczo Nokły - Tadeusz48

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

EWO- witam na naszym ogrodzie, chciałbym byś była u nas częstym Gościem,cieszę się że Biłgoraj kojarzy Ci się z tradycją sitarską, cieszy mnie również że mamy w naszym mieście uzdolnioną młodzież, chciałbym dodać że biłgorajanie słyną z pracowitości zaradności, jest to jeden z niewielu prężnie rozwijających się ośrodków na ścianie wschodniej. Dziękuję za pozdrowienia z pięknego Krakowa, w którym mieszka wiele osób z mojej rodziny.

Chętnie niejen raz zajrzę.Podoba mi się to pospolite ruszenie w akcji!
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

ZYTO- dziękuję za odwiedziny, Ty przestań myśleć ,że masz grabienie za sobą , tylko do bierz się za grabie i pamiętaj by" grabić do siebie", a nie od siebie, a moich pracusiów nie dam i już.

Tadeusz ja też mam już pracusia .
Takiego KOCHA ;:166 ...
Wymyśliłam dogadzałam i 2/3 listeczków zniknęło.
Jutro będzie już całkiem ładnie.
W sobotę przyjeżdżają goście z Krakowa.

Cieplutko pozdrawiam Zyta ;:54
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Tadeusz...
Zapytam Ciebie o okrywanie roślinek (delikatnych) przed mrozem takich jak Rododendrony.
Czy Ty już je zabezpieczasz :?:
Ja narzazie naścinałam trochę iglaków i nimi obstawiłam roślinki.
U nas przez dwie ostatnie nocki były nawet spore przymrozki.

Życzę DOBREJ NOCKI i do poniedziałku chyba
BUZIA - ;:21 -CZKI dla ZOSI Zyta ;:54
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Jesteś dobrym organizatorem :) - gratuluję pomocników do jesiennych porządków w ogrodzie. Przy tym zawsze jest wiele pracy , nie dziwię się więc ,że w sile kilku osób dopieszczaliście jesienny ogród. Teraz jest czyściutko i ...nadal pięknie , choć to już jesień. Pozdrawiam , E.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jak zwykle ślicznie ale to też pewnie zasługa pomocników ;:77
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

IZO- dziękuję za odwiedziny, cieszę się że zdecydowałaś się na jałowiec Meyera, uważam że jest jednym z piękniejszych jałowców.

EWO- dziękuję za ponowne odwiedziny,trzymam za słowo, a co do pospolitego ruszenia, to jak jest praca , to i ludzie do pracy zawsze się znajdą, w "kupie" zawsze raźniej

ZYTO- dziękuję za odwiedziny, nie mów że Twój małżonek wziął się za prace w ogrodzie, pewnie zmobilizowali go zapowiadani goście.
Rododendrony ochraniam w ten sposób: teraz ( no, za 2-3 dni) z 3-4 listewek odpowiedniej długości robię nad krzaczkiem rodzaj namiotu, wbijając je w ziemię, tak by ten szkielet był stabilny, jak zima się już ustabilizuje ( śnieg i ujemne temperatury) na ten szkielet kładę gałązki zakrywając rododendron( szkielet jest po to by pod wpływem ciężaru śniegu na wierzchu rośliny nie połamały się gałęzie przykrywanej rośliny, a robię teraz szkielet, bo jak ziemia zamarznie to nie wbiję kołka w ziemię). Nie ma co się śpieszyć z okrywaniem roślin, niech one w temperaturze od 0 do -5, -10 zahartują się, to będzie pewność że pod okryciem wytrzymają i minus 25-30.

EWELINO- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie, przy tak dużym ogrodzie i jesienią jest dużo pracy, zwłaszcza przy grabieniu liści. Od strony wschodniej (rzeki) i zachodniej wzdłuż całej działki jest pas drzew liściastych i one mocno śmiecą jesienią, dziękuję za ciepłe słowa.

ASZKO- dziękuję za odwiedziny, bez moich pomocników nic bym w ogrodzie nie zrobił, a zwłaszcza przy pracach porządkowych, czy plewieniu.

Dzisiaj po przyjeździe na działkę stwierdziłem że przed bramą w doniczkach są, rośliny ozdobne, niby do "Mikołaja" niedaleko, lecz trochę się zdziwiłem skąd te prezenty. Wyjaśniło się gdy znalazłem załączone do roślin w kopercie pismo.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

hm.............muszę wyjść do ogrodu ,może do mnie też Mikołaj przyjdzie wcześniej ;:15
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Takiego modrzewia jeszcze nie widziałam, a św. Mikołaj Frampolski w listopadzie-znakomite!
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Dzień dobry!

Widzę, ze posiada Pan bardzo duży ogród, który na pewno zajmuje Panu bardzo dużo czasu- jednak daje Pan radę !!! Gratuluję pięknych roślin i oczka wodnego. Natomiast Tamyraszek i berberys są świetne!!!
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Tadeuszu......to pochwal się wynikiem tego konkursu....bo już szukam ikonki aby ci pogratulować Obrazek....do wtorku tak daleko :D
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Tadeuszu. U Ciebie tak zielono, że nie widać jesieni! Zdjęcia jaśminu wspaniałe! Niebywale piękny krzew!Po prostu odwiedzając Wasze Nokły, czuję się jak nobliwa holenderska krówka, która psie (oczy, oczy) tą zielenia!
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Tadeuszu twój ogród jest tak piękny i zadbany że na pewno będzie naj.....ładniejszy :D
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

ASZKO- dziękuję za wizytę, jestem przekonany że i do Ciebie "Mikołaj" trafi, ale o odpowiedniej porze.

EWO- dziękuję za odwiedziny, modrzew jest rzeczywiście wspaniały, a św, Mikołaj Frampolski jest bardzo hojny i dobrze trafił z prezentami, bo takich okazów jeszcze nie miałem.

PRZEMKU- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie, oraz za ciepłe słowa o naszej pracy w ogrodzie( pisząc do mnie ,nie patrz na zdjęcie, jestem nadal młody ,"duchem" i zwracanie się do mnie po imieniu - dobrze odbieram)

BARBARO- dziękuję za wizytę, wyniki konkursu we wtorek, sam jestem ciekaw, wiem że nie ma zbyt dużo uczestników, jak tylko się dowiem , to się pochwalę, bo jak widać , nagrody są wspaniałe.

AGNIESZKO- dziękuję za wizytę, niestety i u nas już widać koniec jesieni, obecność roślin iglastych i zimozielonych, oraz zielona trawa, to miłe dla oka o tej porze kolory, jaśmin w tym roku kwitł niezmiernie obficie i długo ( po kwitnieniu oberwałem przekwitłe kwiatostany)

IZABELLO- dziękuję za wizytę w ogrodzie , nieważne jest zajęte miejsce, ważny jest udział w konkursie , no i co muszę podkreślić, piękne nagrody w tym roku.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

tadeusz48 pisze: PRZEMKU- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie, oraz za ciepłe słowa o naszej pracy w ogrodzie( pisząc do mnie ,nie patrz na zdjęcie, jestem nadal młody ,"duchem" i zwracanie się do mnie po imieniu - dobrze odbieram)
W takim razie będę zwracał się do ciebie po imieniu ;) A to, że jesteś młody duchem to widać po efektach w ogrodzie ;:1
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Piękny ten modrzew o powyginanych pędach :shock:

kurka,że do mnie mikołaj nie chce przyjść :cry:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”