jarha-Halinko Dalie to chyba wszystkie dla mnie są piękne

Ale te kaktusowe i strzępiaste lubię najbardziej.
W tym roku Odętka później mi zakwitła i kwitnie mi wąłsnie teraz.
Kosmosy już w mniejszości.Ale pięknie kwitną i wielkie mi porosły. I zaraz po przekwitnięciu po kolei sukcesywnie je usuwam.
Oglągałysmy, oglądaliśmy..i 3 trawy kupiłam. jedna molinie 1 miskant i palczatkę.Dziewczyny kupiły więcej traw. Ja skromnie, bo fundusze małe. A jeszcze w tym roku chcę kilka drzewek owocowych kupić.Bo usunęliśmy kilka starszych.
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie
Martuniua64 , jolifleur-Ewuś Chciałam się podzielić w wami pięknym miejscem jakim jest szkółka Daglezja w Rykach.
może ktoś będzie blisko to będzie mógł odwiedzić to miejsce.
Akurat miałyśmy marną pogodę.Zimno, lekko mżyło.Ale co ta, wązne,że nie lało i dało się chodzić i oglądać.
Oj, chciałaby, aby coś można było przenieść z tych widoczków nad mój staw.
Ale tam mam inna torfową ziemię. i jak jest mokro to woda stoi .To raczej nie da rady z wieloma roślinami. Trudno.
Kłosowiec był naprawdę zjawiskowy.Zachorowałam na niego. Niestety nie znam odmiany. Nie wszystkie odmiany miały znaczniki.
Dali troszkę mam.I jakieś jednoroczne uzupełniacze też.
chyba wszyscy czekamy na poprawę pogody , na ciepłe słoneczne dni.
Ewuniu, bardzo chętnie zobaczę twoje obrazy.
Bobka-Bogusiu Oj tak, oja tak .cudne trawy,wielka kolekcja.A najważniejsze,że możesz zobaczyć je jakie będe jak będą już większe, duze, paralotnie. Jest w czym wybierać. Takie wspólne spotkania zawsze są bardzo energetyczne, przemiłe., wyjątkowe Ja z nich nigdy nie zrezygnuję.
O tak ta niebieska szałwia jest wyjątkowa, kwitnie cały czas i jest coraz piękniejsza.I tak do przymrozków.
W sobotę jestem

w Chełmie. Czasami i tutaj muszę pobyć. Ale w innym terminie kawa jak najbardziej.
O antybiotyki, coś chorujesz ?
Pozdrawiam cieplutko

Hortensja Dębolistna już w jesiennych przebarwieniach