Mała Rybka przedstawia swoje miejsce na ziemi (2008r.)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p
Od: 22 mar 2007, o 15:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mała Rybka przedstawia swoje miejsce na ziemi (2008r.)

Post »

Agnieszko,witaj u mnie :) . Mój ogródek skromniutki w porównaniu z innymi, ale kilka roślin jest :).
Wczoraj u mnie sporo roślin padło przez przymrozek. Dziś mróz wykończył resztę. Piwonie leżą na ziemi. Tak bardzo na nie czekałam. Kupiłam kilka odmian zeszłego roku i teraz moglam zobaczyć ich kwiaty. Na niektórych krzaczkach pokazały się pąki po 4 latach czekania i nie ma szansy na zobaczenie kwiatów . Tulipany, róże, pierwiosnki, klematisy (już kwitnące!), serduszka, orliki, lilak, katalpa, hortensje, perukowiec, kiwi, hosty,wiśnia kuku-shidare, itd. ....., wszystko załatwione przez mróz . Muszę jeszcze zobaczyć jak wygląda piwonia drzewiasta (sadzona w zeszłym roku) i kilka innych roślin.
Wiecie, w tym sezonie jeszcze nie zrobiłam żadnego zdjęcia w ogrodzie. :oops:
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam małarybka :D

Prześledziłam Twój wątek z wielkim zaciekawieniem i jestem pełna podziwu.Tyle pracy wkładasz w projektowanie ogrodu,że szok i od razu widać efekty.Dużo miejsca macie z mężem do zagospodarowania.Widzę,że lubisz róże,orliki,żurawki( mam tylko jedną),ale po obejrzeniu Twoich mam chęć na kupno kilku odmian.
Twoje dzieci są przekochane i zasypiają tak śmiesznie.Córcia mnie powaliła zdjęciem pod parasolem i tym w rękawiczkach,a synuś tez nie gorszy,zasypia na siedząco :D Do tego wklejasz przepyszne ciasta,na które mam chęć........to z rabarbarem ;:63
aha......i jeszcze mufinki zrobione w foremkach z róży.....super pomysł...będę śledziła ofertę Lidla :D

Pozdrawiam i na pewno będę zaglądać:)
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Ojej , ale masz strat , ale może roślinki odbiją ;:108
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Annes, widzę że dokładnie przeczytałaś mój wątek :) . Witaj i dziękuję, że tu zajrzałaś.
Nie mogę w to uwierzyć, ale piwonie się podniosły!! Nie wiem jakim cudem, ale żyją ;:138 . Wieczorem biegałam z największymi donicami i przykrywałam wszystkie piwonie. Mam nadzieję, że to wystarczające okrycie.
Hibiskusy zaczęły puszczać listki, dosłownie 3 mm, ale przymarzły. Czy to znaczy, że kwiatów już nie będzie?
Ogród Rybki
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Iwonko, akurat piwonie nie przemarzają, tak jak inne bylinki, niektóre ścięte,a na niektórych nie ma śladu mrozu. :roll:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Iwonka, mróz nieźle dał Wam popalić :( U mnie straty minimalne - młode listki orzecha, skrzydłorzecha, derenia białego czarne ale raz dwa pojawią się nowe więc to żadna strata.
Pofatygowałem się, by przypasować nazwę temu kosaćcowi i tak wstępnie stawiam, że jest to 'Avalon Baby Blue'.
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Ech, nie dostałam powiadomienia. Iga, o dziwo, piwonie podniosły się i w tej chwili wyglądają już całkiem normalnie. Choć jeden stres mniej i zobaczę kwiaty, o ile wcześniej mój synek ich nie stratuje :;230 . Leci przed siebie i nie wie, że depcze mamusi kwiatki. Jak zobaczy kotka za płotem to po prostu do niego biegnie :wink:
Jacku, całkiem możliwe, że to ta odmiana. Moja sąsiadka ma też miniaturki, ale w kolorze ciemny fiolet. Są zachwycające i widać je z daleka. Piękne. Jak mówi mój sąsiad "dają plamę" [znaczy się kolor].Znalazłam w końcu moje małe iryski (zapomniałam, gdzie je przesadziłam), ale kwiatów nie było.
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28

Post »

Będą jakieś zdjęcia? :wink:
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

:oops: :oops: Jeszcze żadnego w tym sezonie nie zrobiłam. Postaram się to nadrobić. Czekam niecierpliwie na kwitnienie piwonii. Jesienią sadziłam Ewelinę , białą z przebarwieniami (NN) i Neon-na każdej będzie po kilka kwiatów :). Strasznie się cieszę i codziennie oglądam czy to JUŻ :;230 . Na piwonii, którą dostałam od cioci chyba 3 lata temu będzie kilkadziesiąt kwiatów :heja -podejrzewam że to Sarah Bernhardt. U cioci nie chciała kwitnąć, a u mnie wręcz odwrotnie.
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, gdzie zdjęcia piwonii? :D
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Maju, zdjęć nie ma, bo nie było co fotografować :( . Nie wiem jak to sie stało, ale ponad 90% pąków na moich piwoniach uschło! lub zmarzło :? . Wszystko to sie stało po majowym przymrozku -8 stopni. Na krzaczku z kilkudziesięcioma pąkami zakwitł tylko 1!! Inne w ogóle nie zakwitły. Ech, szkoda gadać. Oczywiście moja kosmata po raz kolejny nie raczyła zakwitnąć, nigdy nie kwitła "skubana" :evil:
W tym sezonie praktycznie nie robiłam zdjęć, kilka zaledwie. Doczekałam się rabatki przed domem i ją obsadziłam. Oczywiście wszystkiego jest za dużo, ale że mam tam ładnie przygotowaną ziemię to sadzę :). W tym miejscu mam glinę, przywiozłam ziemię popieczarkową, wymieszałam i całkiem dobrze to wygląda :) Rośliny rosną jak szalone ;:65 Potem je rozsadzę jak juz im się za ciasno zrobi. Mam nadzieję, że uda mi się zrobić następna rabatkę.
Dziś mąż przywiózł z pracy niezbyt dobre wieści, więc nie wiem jak nam się w najbliższym czasie los ułoży.
Ogród Rybki
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Witaj na smutnych wieściach stanął Twój wątek
Tak już jest że z losem się przeważnie ;:134
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Jakoś nie mam czasu i samozaparcia żeby pisać i fotografować. Jak mam chwilkę to wpadnę tylko żeby cudze ogródki obejrzeć, pocieszyć oko i znikam :) . Niewiele też się u mnie dzieje. Może kiedyś zareanimuję ten wątek jak będą jakies konkretne zmiany :) :lol:
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jesienia i zima długie wieczory,więc może trochę nadrobisz?Jakieś zdjęcia tez pewnie się znajdą.
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

To może kuknij do nas kujawiaków :wit
A ogrodem to za mocno się nie przejmuj jeśli postały jakieś braki roślinne. Na spotkaniach można swój ogród "zaroślinnić" :;230
Lubimy się dzielić
Przecież mieszkamy niedaleko - Zapraszam ;:108
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”