Bazylowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Bazylowo

Post »

Beatko ale wzruszająca opowiastka o starszej pani i historii dwóch piwonii, które miały tak wielką wolę życia, że nawet w warunkach spartańskich doczekały się kwitnienia ;:63
Masz cudne piwonie, a może je czymś karmisz? Moje Zaglądam do moich jak tylko mam czas i na razie wychodzą łodygi, zobaczymy, czy zakwitną?
Jeśli nie, to znów poczekam sobie rok, jestem cierpliwa( albo kupię jeszcze jedną) ;:oj
Irysy na bazarku wow no trafiłaś na cuda :D Nie wiedziałaś jaki kolor będą miały?
Ja mam kilka nowych sadzonych pod koniec lata zeszłego.Jestem ich bardzo ciekawa.
One są zachwycające ;:167 Te fabaneczki jak sukieneczki :uszy

Teraz zapowiadają weekend deszczowy, ale za tydzień ma być już ciepełko ;:3

Pozdrawiam

Ania
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Aniu dziękuję za odwiedzinki ;:168

Jakoś szczególnie swoich piwonii nie dokarmiam, rozrzuciłam na jesieni trochę granulowanego obornika, do tego inne rosliny wkoło dokarmiam, więc część tych nawozów z pewnością dostępna jest i dla nich.
Irysy na bazarku na prawdę to były sadzonki pierwszej jakości, jeżeli chodzi o kolor to nie pamiętam, ale był albo opisany albo było zdjęcie, ale że aż taki piękny będzie w realu to się nie spodziewałam.
A to moje zamówienia z tej wiosny:
a. lilie drzewiaste - przesyłka profesjonalnie zapakowana, cebule świeże, dorodne i zdrowe, a do tego gratisiki :tan nie pierwszy raz i pewnie nie ostatni tam zrobiłam zakupy

na zdjęciu nie wszystkie zamówione :
Obrazek

b. irysy kłączowe - wiem, to nie jest polecany czas na sadzenie, ale skoro producent poleca to się skusiłam i niestety jestem rozczarowana - sadzonki mizerne, wyglądały na nieświeże, z tej dużej liczby widocznej na zdjęciu dosłownie kilka można zaliczyć do dobrej jakości. Posadziłam, ale więcej w tym sklepie nic nie kupię i nie polecę. Nie reklamowałam, bo nie mam do tego serca, po prostu więcej nie skorzystam z tego dostawcy.

Obrazek

c. a tu troszkę krzaczków - dwie jednakowe azalie, dwie jednakowe hortensje, agrest Niesłuchowski - 2 krzaczki, bezkolcowy - 2 krzaczki, po jednym krzaczku porzeczki czerwonej, czarnej i białej

Obrazek

wcześniej grządka liliowa poszerzona i obecnie liliowo irysowa, o ile coś z tych irysów będzie.
Obrazek

nowe nasadzenia krzewów owocowych.
Obrazek

Jak widać i w tym roku po wielkich bojach, podchodach, zabieganiach wobec mojego Pana Małża udało mi się wydrzeć kolejne fragmenty trawnika pod moje nasadzenia :tan

A to moje sasaneczki

Obrazek
Obrazek

Przesyłam wszystkim życzenia ciepełka i słoneczka. :wit
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko.napisałam taki długi post i diabli go wzięli. ;:145
Zatem teraz już krótko. Podziwiam Twoje ślicznie kwitnące sasanki, ;:215 jestem pod wrażeniem poczynionych zakupów, ;:138 szczególnie lilii, ;:303 które kocham ;:167 i też dokupiłam niemało.
Dziękuję za dobre życzenia, które odwzajemniam w całej rozciągłości. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ cudne te irysy Beatko ;:oj
Pięknie napisałaś o piwoniach starszej pani ;:180 Na pewno patrzy i jest zadowolona ;:333
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Rodusik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2009, o 10:09

Post »

Beata sasanki cudo .U mnie piwonie dopiero w pączkach nawet nie wszystkie mają pąki. Było dość zimno.Mam wysyp tulipanów.
Obrazek
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Beatko ;:196 Cudne iryski ;:167 ciekawe czy nowe zakupy też cudnie zakwitną .No widzę że Małżowi znika powoli trawnik, a to była jego chluba . Na razie mam całość mojego królestwa jednak nie wiem na jak długo .Może chciałabyś i moje piwonie przygarnąć jak tak cudnie kwitną u Ciebie ,ale przydałby się deszcz i to taki porządny
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dzień Dobry z rana:)

Beatko pokaż swoje iryski, czy dały radę te nowości?
Moje kwitną , choć nie wszystkie pokazały swoje wdzięki.
Fajne zakupy poczyniłaś, lilie jakie tłuściutkie.
Nie zawsze trafiamy na uczciwych sprzedawców.
A jak przyjęły się porzeczki i agrest? Moja jedna porzeczka uschła niestety zeszłego roku, została tylko czerwona i dbam o nią.

Pozdrawiam serdecznie ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”