Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu :wit
Ale piękne kolorowe zdjęcia i wspomnienia.
I koliberek polski ;:215
Fajnie tak popatzreć na takie kolorki.Nie to co u mnie głownie ziemia, wykopy i buro itp..
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Jadziu u Ciebie już śnieg był ;:oj u mnie jeszcze nie, ale muszę w ten weekend chyba też kopce porobić, albo się chociaż przygotować
;) mimo śniegu, jesień piękna w ogrodzie :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANIU u Ciebie wciąż się coś dzieje, a u mnie stagnacja więc wspominam udany sezon .Przed Tobą calutka zima na planowanie nowej części ogrodu i obsadzaniu stawu .Ja znów jednak zabrałam się za frywolitki po mimo ,ze ręka w stawie mnie boli, to nie mam co zrobić z rękoma, więc trzeba dziergać :;230 jednak nie idzie to jak w jeszcze w ubiegłym roku ;:222

Obrazek

Obrazek

AGNIESZKO ja niestety juz dawno zakwalifikowałam sie na ten uniwersytet wystarczy spojrzeć na PESEL :;230 W ogródku nie ma czego focić to trza przywołać wspomnienia

Obrazek

Obrazek

MARIUSZU widzisz masz cieplej u siebie .U mnie wciąż minusy a dzisiaj znów trochę poprószył śnieżek, ale parę płatków zaledwie spadło Wszystko przekwitło nie ma juz czego podziwiać zaledwie dwie chryzantemy twardzielki jeszcze koczują na posterunku .Reszta zmarzła

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadźko może z czasem ...jak będzie jeszcze zimniej kocica da się bardziej oswoić. Każdy, nawet zwierzaki ciągną do ciepełka.
Fajnie by było ale nigdy nie zastąpi Twojej Aci. ;:167
Ja też jeszcze nie mam wszystkiego okopczykowanego. Planuję w poniedziałek resztę porobić...ale co z tego wyjdzie to nie wiem.
Kochane zdrówko. ;:173
Bardzo smaczne te kotlety. ;:306
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu, co ja tu czytam? że zrobiłaś się frywolna?! :wink: . A cóż to za dzieło powstaje?
Tak, w ogrodach już szaro i buro. Ale co tam, wiosna przyjdzie tak czy siak :D . Róże przepiękne pokazałaś, a koperek w deszczu najśliczniejszy.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jadziu
Jak napisała miła Forumka - przyjdzie wiosna i ujmie nam wiosen ,doda energii ;:224
Ja staram się zrobić teraz jak najwięcej w ogrodzie, tzn. posprzątać.
Na wiosnę zawsze jest i tak mnóstwo pracy.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas właśnie podlewa ogródek i nie tylko, a jeszcze wczoraj była ślizgawica wieczorem .Zwariowana pogoda, forum także przysnęło, wszyscy zajęci przygotowaniami do Świat.Myślę ,ze wiosną może już w lutym się zmieni jak zaczną się wysiewy.

Obrazek

Obrazek

AGNIESZKO zawsze sprzątam jesienią ogródek z większości badziewia ,bo potem wiosną nie daje rady ze wszystkim .Teraz będzie jeszcze dochodziła opieka nad Amelka to wcale nic nie zrobię,bo trzeba mieć oczy naokoło głowy :)

10 października jeszcze tak cudnie wszystko kwitło .No i Aphrodite zdażyła otworzyć wszystkie pąki ;:167

Obrazek

Obrazek

KASIU ano każdego roku zasiadam do frywolnych prac, uwielbiam je, ale coraz mniej robię, ze względu na kciuki, które mi dokuczają i nadgarstki .Jak porobię fotki to wstawię na razie robię gwiazdy tyle i tylko tyle ,żeby było co nowego zawiesić na choinkę.W ubiegłym roku narobiłam tego że ho ho. Masz rację Wiosna zawita chociażby w maju ,ale zawita Fajnie byłoby gdyby sezon zaczął się już w kwietniu tak jak w tym roku, oby bez suszy

Obrazek

Obrazek

ELUSIA odgrzewane kotlety też smakują, szczególnie z szałotem jarzynowym mniam mniam :wink: Musza zaś zrobić zamiast klusek na niedziela .Kocica ma juz imię kociasty facet też przychodzą czasem pod okna domagając sie jedzenia ale tylko tyle .Agatka była jednorazowa, ale Amelki kotek Masza wciąż do nas przylatuje jak tylko otworzą drzwi .No fakt mieszkamy naprzeciw. Nie wiem może mają inne miejsce do spania, a wikt u mnie :D .Teraz padzy, niech tam przyda sie deszcz ,bo jego u mnie nigdy za wiele .No to dalej te odgrzewane kotlety

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tyyyyle ;:202 bzygowatych na jednym astrze

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak Jadziu u mnie cały czas się coś dzieje.
I to prawda jeszcze trochę I będę myśleć jak i co posadzić na nowym areale.
Ręce trzeba zjac masz rację. I głowę też. :)
Bardzo ładna ta twoja kolekcja marcinkow . ;:215
I furczak ;:63
Szkoda że żadnych i już owadow nie ma.
Ale i ciebie zawsze jest. I kolorowo i pięknie. ;:108
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Jadźko masz rację z tym szałotem i kotletami...też uwielbiam. Na obiad to nie ale 'na potem' to jak najbardziej. :wink:
Przy takiej pogodzie to człowiek by zmaszkecił co nieco. ;:306
Leje od wczoraj no i bardzo dobrze.
Sama przyjemność przypomnieć sobie jak to latem bywało. ;:167
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Jadziu nadrabiam zaległości u Ciebie :oops: piękne wspomnienia z sezonu, teraz pozostaje tylko oglądać i czekać... Planować kolejny sezon będziemy już po świętach :wink:
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas dalej sobie pada z przerwami ,a ja dalej sobie frywolnie działam . Jednak nie idzie to jak w ubiegłym roku ale cieszę sie ,ze chociaż trochę mogę sie zrelaksować. Święta już za pasem trza będzie z Amelką napiec pierników już kupiłam jej pisaki ,więc będzie dekorować.Jak wyjdzie zobaczymy nie omieszkam sie pochwalić

Obrazek

Obrazek

Obrazek

NATALKO u mnie nie ma co planować już w tym sezonie zrobiłam wstępne plany .Nie mam tyle terenu ,żeby szaleć.Wiem jedno ,ze ogórki muszę wysiać w donice inaczej nic z nich nie będzie, bo wciąż podgryzały mi je ślimaki to samo z sałatą .

Obrazek

Obrazek

ELUSIA mnie nie przeszkadza do obiadu taki zestaw albo do tego kulciak jak mówi Amelka .Dobrze ,ze mamy fotki to możemy powspominać jak było w sezonie.Oby tylko zdrówko nam dopisało wtedy wszystko będzie dobrze .W domu też mam kwieciście zakwitł taki Amarylis oczywiście kupiony jak byłam u mamy, bo jak to ze sklepu wyjść z pustym koszykiem to nie wypada :;230

Obrazek

Obrazek

ANIU Ty musisz zająć głowę myślami co i gdzie posadzić ,a ja robótkami, bo planowania nie muszę się podejmować :) Miejsce dawno sie skończyło, a szkoda bo jeszcze tyle pragnień mam ;:174

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Udanego tygodnia i cudnej pogody życzę wszystkim ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mistrzowskie zdjęcia .Przepiękne ;:433 ;:433 ;:433
JAKUCH pisze:
Obrazek
Obrazek

No tak trzeba zająć czym czas.Ręce i głowę.
Ja mam tyle rzeczy na głowie ,że nie wiem co już robić ..A i tak zawsze coś z tylu zostaje nie zrobione :roll:
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu, amarylis wygląda, jakby wypatrywał wiosny przez okno :D . Ładny masz widok na lasek.
Bardzo ładna ta Aphrodite ;:224 i JP II zjawiskowy, czysta biel tak ładnie komponuje się z fioletowymi marcinkami.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
DzonaK

Post »

Witaj Jadziu
Piękne widoki nam zaserwowałaś , aż człowiek zatęsknił za latem , słońcem smagającym nasze twarze i wiatr ciepły , który delikatnie buja naszymi włosami ech.
Nigdy nie piekłam pierników bo przyznam szczerze że nie przepadam za ich smakiem . Ale za to piekę kruche ciasteczka które dekoruję podobnie jak pierniki . Troszkę małą zamiana a ciastka i tak są ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalej pada drobniutki deszcz i podlewa nasze włości .Dobry, mnie on nie przeszkadza ,a myślałam ,że dzisiaj wezmę aparat i zrobię parę kropelkowych fotek to jedyna okazja ;:222 Niestety jak na razie nic z tego .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

JOASIU mam zamiar dzisiaj też upiec kruche pierniczki i będziemy je dekorować z Amelką czekoladowymi pisakami .Dopiero przed świętami upiekę pierniki mam fajny przepis i one długo zachowują świeżość.To też kwestia ile nasypie sie tej przyprawy, ja nie daje jej zbyt dużo. Na razie o takiej pogodzie możemy tylko pomarzyć ;:224

Obrazek

Obrazek

KASIU to nie marcinek tylko chryzantema czerwonawa[chrysanthemum rubellum ] Jednak większość tej kępki już rozdzieliłam, bo nie dawały oddychać ani JPII ani też młodej Novalis.Zostawiłam tylko malusią kępkę, bo podoba mi sie to połączenie.Aphrodite polecam każdemu, bo to cudna i zdrowa róża i nawet ładnie pachnie chociaż nie intensywnie .Za oknem chaszcze samosiejki akacji ,klonów,jesionów i coraz więcej Rdestu sachalińskiego zaczyna sie również tam panoszyć. 5 lat temu wszystko było wykarczowane pod zabudowę, a teraz znów wszystko zarosło, ale mnie to nie przeszkadza ,bo dzięki temu mam jeszcze ogródek w całości

Obrazek

Obrazek

ANIU ;:180 czasem takie też mi sie udają,chociaż staram sie za każdym razem żeby takie były. Spokojnie wszystkiemu dasz radę tylko powolutku .Dobrze ,ze M również pomaga to jest wiele warte szacun dla niego

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia życzę wszystkim odwiedzającym, a wszystkim Barbarom ,Basiom,wszystkiego najlepszego z okazji Barbórki ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”