Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Ewelko, piękne masz różne ;:333 Ballerine i Arteymis, zamówiłam na pewno te maleństwa będą kwitły latem.
Róży Winchester Cathedral , nie mam ale z tą różą wiąże sie mała historyjka , gdy chciałam kupić róże Westerland, sprzedawczyni na siłę chciała
mi wmówić, że Winchester i Westerland to te same róże w rezultacie zrezygnowałam z zakupów w szkółce i od tego czasu zamawiam róże przez
internet teaz wiem co kupuję i jak się okazało taniej.
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Ach jaka cudna Ballerina! Choruję na nią a u mojej sprzedawczyni póki co jej nie ma. Liczę na to, że mi ją jednak sprowadzi...
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Ewelinko, piękne róże pokazujesz i pokazuj ich jak najwięcej. To taka radość popatrzeć na piękne zdjęcia z lata, zwłaszcza w taki paskudny dzień jak dziś.
Gizelkę masz cudowną ;:167 Przypomnij ile ona na tym zdjęciu ma lat ? Z chęcią bym ją sobie kupiła, ale nie mam już miejsca na tak duże róże :( Może kiedyś, jak zrobimy ogrodzenie .... ale to raczej nie szybko.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ewelinko moje dzieci też miały ospę jedno po drugim. Mateusz pamiętam był w 1 klasie a Justynka miała 4 latka. I dobrze przejdą teraz , będziesz mieć spokój. Ja przechodziłam ospę w wieku 18 lat. Miałam akurat egzaminy w szkole.... ;:222
Róże piękne pokazujesz.... ;:167
Ciekawe jak nasze królewny w tym roku się popiszą.... Oby to było jak najszybciej.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja się jeszcze trochę opieram przed tak wczesnym zamawianiem, ale nie wiem na jak długo mi starczy siły woli ;:306 Plany masz fajne ;:333 Już widzę te kraty obrośnięte wszystkim co najpiękniejsze :D Mnie też się marzy wiele zmian w ogrodzie, niestety do większości z nich potrzebna jest męska ręka, a przy charakterze pracy mojego ema o to bardzo trudno :( No cóż, zobaczymy jak to będzie...
Ospa to nic przyjemnego, jednak z drugiej strony lepiej teraz niż w wieku dorosłym... Choć współczuję ci tej konieczności pilnowania dziewczynek, żeby nie rozdrapywały krostek, które przecież tak strasznie swędzą.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Miałam dzisiaj plany - ogrodowe ;:oj ale wiatr wygnał mnie do domu ;:222 . Wieje okrutnie ;:222 . Zdążyłam tylko związać dwa miskanty, które się porozwiązywały i na tym skończyłam . Muszę przyznać, że jest niesamowity sajgon po zimie ;:222 . Wiatr nawiał mnóstwo liści, gałązek itd , itp. Będzie sporo do sprzątania ;:131 . Cebulowe poczuły wiosnę bo wychodzą ochoczo całymi stadami ;:oj .

Wandziu ja też nie lubię kiedy ktoś chce mi wcisnąć coś na siłę albo po prostu sam nie wie co sprzedaje . Szkoda kupować "kota w worku". Ballerina i Artemis to świetne róże także polecam ;:215 . Ja w okolicy mam mało takich miejsc gdzie mogę kupić róże i wybór jest marny dlatego zamawiam wyłącznie przez internet. Jak na razie jestem zadowolona. Pozdrawiam :wit .

Moniko Ballerina bardzo fajna i kwitnie bardzo długo ;:108 . Polecam jak najbardziej ;:333 . U mnie rośnie w półcieniu i nie przeszkadza jej to wcale. Mam nadzieję, że szybko uda Ci się ją zdobyć. :wit .

Wiolu Gizelka rośnie u mnie od jesieni 2015 roku. W pierwszym roku było bez szału ale potem się rozkręciła i wypuściła mnóstwo pędów. Pędy ma bardzo giętkie więc śmiało możne je zawijać dowolnie i wtedy nie wygląda jakby była tak wielka :lol: .

Olu no właśnie staram się na to patrzeć w ten sposób czyli , że przechorują i będzie z głowy. Póki co (odpukać) Emilka znosi to bardzo łagodnie. Weronika jeszcze nie ma krostek ale prędzej czy później na pewno się pojawią. Mam nadzieję, że róże tego roku dadzą czadu . Jak by nie było są starsze o rok więc powinny mieć więcej kwiatów ;:173 . Pozdrawiam ;:196 .

Małgosiu ja tam róże zamawiam w takim właśnie okresie styczeń-luty ;:224 . Można nacieszyć oczy kolorem i fajnie tak poszperać w ofertach :;230 . Mam nadzieję, że moje i Twoje plany ogrodowe prędzej czy później urealnią się ;:196 . Fakt- ospa przyjemna nie jest ale przynajmniej będę miała z głowy ;:108 . Emilka póki co najbardziej drapie się w nocy i to jest największy problem. Weronika jeszcze krostek nie ma ale pewnie pojawią się za kilka dni bo na pewno się zaraziła od siostry. Pozdrawiam .

Pozdrawiam i spokojnego dnia życzę .
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witaj Ewelinko :wit

U mnie też dziś wieje niemiłosiernie i już sobie wyobrażam jak suche badyle latają po mojej działce.Będzie sprzątania co niemiara na wiosnę ;:108 Nie wiem,kiedy się tam zjawię,ciekawość mnie zżera ;:224
Róże ze 2 też bym zamówiła,ale na razie faworytów brak,poczekam może jakieś nowości zapodają w szkółkach?

Pozdrawiam :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, to Ty już do ogrodu z zamiarem wiosennych porządków?! :shock:
Kochana, jeszcze zimowe klimaty wrócą, jeszcze poczekaj, nie bądź taka wyrywna, bo innym wstyd się zrobi. ;:oj W tym mnie. ;:306
A tak całkiem poważnie, to też bym chętnie zaczęła wiosenne prace na działce, ;:108 ale przecież wiem, że to środek zimy i na tę chwilę muszę się zadowolić tym, co na parapetach mi wschodzi. ;:204

Twoje różyczki kwitły ogromną ilością kwiecia i nawet z daleka nie były mało widoczne. ;:138 ;:138

Pogodę mamy podobną. ;:108 U mnie też wiatr szaleje, pędzi chmury z prędkością pendolino, dając to deszcz, to słońce, to ciemne chmurzyska. ;:145 I tak w kratkę. No i temperatura o połowę niższa niż wczoraj. ;:222

Na przekór temu co za oknem pozdrawiam cieplutko. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Aniu żebyś wiedziała, że na pewno wszystko fruwa ;:306 . Ja widzę jak moje trawy ( mimo związania ) rozwalone są po działce ;:oj . Właśnie to chciałam dzisiaj ogarnąć, tak z grubsza ale przy tym wietrze to nie ma sensu ;:185 . Nie masz faworytów różanych ;:oj ?? W takim razie faktycznie mus czekać na jakieś nowości . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Lucynko chciałam tylko tak z grubsza ogarnąć to co rozwiał wiatr - czyli długie źdźbła traw , które leżą przed domem i trochę liści. Poza tym ni stąd ni zowąd zawieruszyły się jakieś piłki i klocki dziewczyn :shock: . Pasuje to ogarnąć bo wstyd jak ktoś przyjdzie :oops: . Przycięłabym też trochę suchych badyli ;:173 . Jestem już spragniona ruchu i zrobiłabym cokolwiek, choćby odrobinę . O prawdziwych wiosennych porządkach jeszcze nie myślę. Wiem, że zima nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa. Dziękuję i również pozdrawiam cieplutko ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Kochana, masz się czym chwalić bo królewny świetnie się spisują a ten sezon będzie jeszcze lepszy. ;:215 ;:215
Ewelinko, przykro czytać że znowu choroba w domu, byle tylko do wyjazdu dziewczynki zdążyły wyzdrowieć. ;:167 ;:4
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Twoje niektóre różane panienki już całkiem mocno wyrośnięte i tym możesz robić nie tylko portrety. Co niektóre ledwo Ci się mieszczą w kadrze ;:63 Moje oko wyłapało w mnogości roślin, cudne ostróżki ;:oj Takie mi się marzą, dumni wartownicy kolorowych rabat.
Lepiej, że dziewczynki przechodzą ospę teraz, dzieci lepiej ją znoszą i mają lżejsze objawy. Dobrze że chociaż występy zdążyły się odbyć, bo inaczej żal byłby wielki. Moje chłopaki też chorowały w wieku przedszkolnym, chociaż nie jeden po drugim, bo dzieli ich 12 lat, więc raczej nie było to możliwe ;:306 Za jednym zamachem będziesz miała ospę z głowy. Może skończy się tylko na kilku krostkach? Zdrówka dla dziewczynek, i dla Was również ;:196
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Piękne róże ;:oj powiedz mi jak ty na ten ogród znajdujesz czas? ;:138 podziwiam Cię za nakład pracy serio, ja to niestety nie mogę tyle czasu znaleźć echh
A powiedz mi proszę masz może róże parkowe u siebie?? pachnące??
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Powiedz mi co to za róża tak pięknie Ci zakwitła na pierwszym zdjęciu w ostatnim poście?
Bardzo mi się podoba!
A tam w tle takie niebieski to co za roślinka? Też mi się podoba ;)

Te zdjęcia ogólne ogrodu bardzo ładne! Widać jak Ci wszystko pięknie rośnie :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ta lilia niesamowicie szybko się mnoży ;:oj .

Obrazek

Ewelinko pamiętasz odmianę? :D
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Ewelino..mnogość róż ;:180 , co jedna to ładniejsza i jeszcze będą nowości. ;:333 . Latem będzie niczym w raju. ;:128 . Ja wypatrzyłam podwójną jeżówkę, od dawna u ciebie rośnie :?: . Moja taka sama u mnie nie pobyła długo, rok, dwa i odeszła ;:170 , chyba że jeszcze się po niej coś wykluje. ;:173 . Pozdrawiam i życzę ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”