Moje różne zakątki.... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje różne zakątki.... cz.2

Post »

Aniu, barwny ogród w jesiennej szarudze też potrafi poprawić humor, a Twój ogród kwitnie pięknie! ;:138 ;:138
Przede wszystkim śliczne i zdrowe masz mieczyki, ;:333 ale i dzierżany jeszcze kolorowe, ;:333 hortensje - prawdziwe ozdoby ;:215 , a różyczka NN naprawdę cudnej urody! ;:63
Powojnik, który zainteresował Marysię, też wpadł mi w oko. ;:303 Szkoda że nie mam już miejsca na takie cudeńka. ;:174
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

marpa-Maryniu ; Maska-Marysiu ; plocczanka=Lucynko U mnie też prawie taki był , deszcz co raz, chmurki, raz gdzieś słonko i, próbowało ziemię zobaczyć.Ale znowu chmurki wzmogły się i tyle przejrzystości było.Siąpił dalej deszcz.
O tak, ruch dzisiaj już większy wszędzie.Rozpęcznienie roku płaczące było. Moja córcia rozpoczyna rok szkolny ale w październiku, Jeszcze ma luz. :D W sumie lato jeszcze kalendarzowe mamy.To i kolorki powinny być jeszcze w ogrodach.A ja je bardzo lubię.U ciebie też jest jeszcze duużo , I Dobrze, cieplej, milej.Też nie lubię tej pustki, szarzyzny i ciemności późniejszych ;:185
Mieczyki jakoś zawsze mi rosły i kwitły.Szkoda,że te 20 cebul nieposadzonych - przepadło.Ech, ja to potrafię ;:306
Clematis Sweet Summer Love To śliczny powojnik.Tylko jak podrośnie i więcej tych kwiatów ma.I pachnie naprawdę ładnie.Ja jeszcze chcę dokupić sobie jeszcze jakieś bylinowe, dzowonkowate clemki,.Bo takich jeszcze nie mam.
W hortkach jestem zakochana na Amen :) A ta różyczka czerwona piękna, bardzo jestem ciekawa jak ona się nazywa. Może kiedyś , ktoś ja rozpozna :)

Misz- masz ogrodowy :D
Obrazek
i inne
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Fiona i jej zabawki :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Patrząc Aniu na Twoja Fionkę to tak jakbym oglądała swoja Agacię za czasów jak polowała .Ten sam sposób i pac łapką i patrzy czy się rusza i za chwilkę znów pac tak długo aż mysz nie uciekła :;230 a potem znów gonitwa i szukanie. To mysz czy nornica bo nie rozróżniam
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu O tak, dokładnie i Fiona, tak robi, bawi, się pac, pac...I aż zamęczy i zostawia prezenciki do wynoszenia..dla męża, bo ja nie ruszę tego ;:306 To nornica polna.Szkodnik i juz w ogrodach naszych. :evil:
Coś milszego na dobranoc :D
Kwitnąca canna
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dalijki
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Limka w tle
Obrazek
Hortensja Bobo od strony tarasu
Obrazek
Obrazek
Hortensja bukietowa Kyushu
Obrazek
Hortensja bukietowa Vanille Fraise
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu, ogród słoneczny i pełen jeszcze kwitnących roślin ;:108 . Na tę szarugę, zdjęcia energetyczne są konieczne ;:63 .
Wszędzie pełno hortensji, zmieniających kolory kwiatów. Lubię je właśnie takie ;:173 . Kotka niesamowita ;:215 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Fionka łowna ;:215 czy tez przynosi zdobycze, aby się pochwalić, moje koty wtedy tak specyficznie mruczą.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Fajne zdjęcia robisz, miło się ogląda.
Jak kiepskie zdjęcia, tak jak u mnie, to i ogród mało ciekawy od razu.

Hortensjowisko musiałaś nieźle podkarmić że tak szaleje ;:180
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aniu, piękne zdjęcia jak zawsze. Ta Twoja kotka, cudna ;:167
Rozdeszczyło się u mnie, zimno wręcz, wiatr porywisty.
Na Twoich fotkach też już widzę jesienne zamglenia... Choć roslinki cudne, wspaniale kwitną. Zawsze o tej porze, żałuję, ze mam tak mało hortensji, ale nic w tym kierunku nie robię ;:223
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196
Widać, że Fionka "zarabia" na swoje utrzymanie. ;:138 ;:138
Nasze , dobrze odkarmione domowe koty tak właśnie traktują wszystkie myszowate.

Jak ładnie zakwitła Ci kanna. ;:oj
Na kwiaty moich chyba się nie doczekam.
Chyba powinnam je wcześniej podpędzić w domu.
Mają ładne liście ale nie widać pąków.
Miłego dnia :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, prześliczny obrazek z Twojego ogrodu: https://www.fotosik.pl/zdjecie/c9a231ed7e375091 ;:138 ;:138 ;:138

Bardzo lubię kanny, ale mogę je podziwiać u innych, np. u Ciebie, bo przechować je jest bardzo trudno. :oops:

Pięknie Ci kwitną dalie, ;:333
A ta hortensja sprawia wrażenie misternej koroneczki. ;:215
Hortensja Bobo od strony tarasu
Obrazek

Miłego dnia. ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam 3 canny.Tylko i aż.I tak dobrze.Jedna już ubiegłego roku,Udało się przezimować.A dwie kupione na wiosnę.
W wcześniejszych latach, jakoś mi zawsze przepadały nie rosły.To dałam sobie ze 2 lata spokój z nimi.I znowu posadziłam i mam.W końcu.
Ta druga tak kwitnie :)
Obrazek

Pulpa222-Aniu Fakt od niedzieli i ja mam chłodniejsze dni, pochmurne, trochę deszczowe.Dziś słonko przedzierało, się przedzierało.ale tylko jakieś kilka chwil niebu wyrwało.I znowu chmurki je zakryły.:(
Tak teraz wszędzie jest pełno hortensji.Cudnych hortensji.Moje jeszcze nie wszystkie ładne z daleka widoczne.Ale za rok, dwa i z innych rabat będą bardziej widoczne w ogrodzie.A zamierzam jeszcze sporo zmienić i kilka dosadzić :)
A nasza kicia to taka ulubienica rodziny i pociecha ;:167

Koleuski
Obrazek

korzo_m-Dortotko; Ignis05-Krysiu ;:196 Ba, zawsze Fiona tacha swoje zdobycze na taras albo do domu i chwali się.Potem się bawi.Ale ja zawsze od razu panika.Bo zdarzało się,że jeszcze żywe zdobycze potrafiła puścić w salonie w domciu. bo zabawy na dywanie jej się zachciało.Oczywiście, jak ucieknie, to zawsze ją gdzieś i tak wyłowi.Ale ja to od razu ;:oj
Ale dzielna i pracowita kotka, i bardzo oddana naszej rodzinie.Bo do obcych już tak nie idzie.
Krysiu- jka tez przez ileś lat nie mogłam się doczekać kwitnących cann.W tym roku mam jedną z poprzedniego roku w tym koszyku i tak zimowała w piwnicy.a wiosną tylko ją wyniosłam do ogrodu i tyle.Wiadomoo , na przymrozkowate dni, zabierałam do domu.a dwie nowe kupiłam na wiosnę i doczekałam się.,w końcu!
Także i ty się doczekasz. ;:108 ;:108
Wrzosy
Obrazek
Obrazek
Obrazek

April-Joluś Bardzo ci dziękuję za te słowa pochwały mojej fotografii.Uczę się wciąż uczę :D
Hmmm,Aż sie zakrztusiłam.U ciebie jest ogród mało ciekawy ??!
Jest cudowny!!Piękny!!Bogaty!!Kolorowy i pełen pięknych roślin. ;:108 ;:108
Zachwycam się nim nieustannie.Notorycznie.!JUż dotarło??
Róze, hortki, trawy wszystko masz o niebo piękniejsze niż ja .I ta ciemna trawa która śni mi się już ;:306
U mnie też więcej pochmurno niż deszczowo.Ale choć trochę każdego dnia od niedzieli popada.Dobre i to.
Ja nie dużo dawałam nawozu.Raz na miesiąc.Jakiś uniwersalny.Ale już i tak wiem,że glebę ma na suchą , jałową.I muszę ją na zimę wesprzeć obornikiem.Jeszcze nie wiem , jak to zrobić.Ale zdecydowałam się ,że to zrobię.
Kilka starszych mam host widocznych , to te starsze.Jedynie co ta Vanilka , to ładnie rośnie a 2 lata u mnie .ale większy też krzaczek od razu miała.A jest kilka jeszcze w ogrodzie mało widocznych jeszcze.Ale to się poprawi, :D

Jabłuszka
Obrazek
Malinki
Obrazek

kropelka-Mariolu Dziękuję , dziękuję bardzo za miłe słowa i imieniu Fiony za komplementy ;:196
U mnie każdego dnia trochę popada, trochę pochmurno.I dużo chłodniej.Ale kiepsko nie jest.A weekend ma być znowu ładny.To fajnie,Po całym tygodniu pracy, więcej odpoczynku. ;:333
Jesień się wkrada, wkrada.Czy tego chcemy czy nie cycem ( tak jak ja ).
W hortensjach zakochałam się ok, 4 lat temu i tak co roku jakieś dokupuję.W tym roku też.A na przyszły też zaplanowałam 3 odmiany.Już kupiłabym,Ale muszę rośliny przesadzić i w to miejsce dać hortki.I muszę czekać.

pomidorki wciąż dojrzewają
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

plocczanka-Lucynko Dziękuję ci, ;:196 Miło mi ,że komuś innemu nie tylko mi podoba się widok z tarasu...Bo taki wybrałaś. :D
Mi tez w poprzednich latach z cannami nie wychodziło.Może to w końcu się zmieni. :wink:
Dalie tez lubię i nie przeszkadza mi ich wykopywanie .Na wiosnę jeszcze ich dokupię .
Hortensja Bobo jest cuuudna.Polecam w 100 %.

Dynie
Obrazek
Obrazek
Nasturcja
Obrazek
Obrazek
Ach, i te cebulki już posadziłam :)
A dzisiaj już nowe kupiłam ;:7
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Ojej, tyle pięknych zdjęć! Masz piękny widok z tarasu. Bardzo podoba mi się, że jest pierwszy, drugi i trzeci plan a nie pusta przestrzeń ograniczona żywopłotem, którą ogarnia się jednym spojrzeniem. U mnie przez długi czas tak było i wbrew pozorom właśnie to jednak stworzenie dodatkowych rabat dodało przestrzeni. Kotek jest piękny i pożyteczny. Nie mogę się napatrzeć na jego futro, takie ma ładne kolory i do tego te niebieskie oczęta. Cudo! Przyglądam się też Twoim jabłuszkom, jakie one ładne. Te kolorowe paski. I malina ciekawa - cała zielona z jednym czerwonym "pikselem" :lol: .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ale dobrze trafiłam w gości do Ciebie, akurat na zbiory! ;:167 No pięknie wszystko wygląda, aż by się chciało to jabłuszko skubnąć z drzewa :D
Masz śliczną cannę :D Bardzo mi się podobają i zapragnęłam mieć też u siebie. Wiosną posadziłam i u mnie na cztery kłącza z trzech odmian zakwitła tylko jedna...i nie zgadza się z tym, co zamawiałam :;230 I teraz nie wie, czy w ogóle zawiąże nasionka, skoro jest tylko jedna sierotka ;:173 No szkoda, bo te muszę wyrzucić, chyba są zawirusowane.
A jak to zrobiłaś, że Twoje koleuski nie zakwitły? Moje ładnie rosły i się krzaczyły, ale w połowie sierpnia wszystkie jak na komendę zakwitły takimi małymi niebieskimi kwiatkami. Za dużo ich było ( a ja miałam za dużo zajęć) by chodzić między nimi i im te kwiaty ścinać i postanowiłam je polubić takie kwitnące, ale już teraz niestety nie wyglądają tak pięknie, jak Twoje :wink:
Dołączam do Ochówachów nad Twoją śliczną Bobo! Cudna!
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

;:cm
Dotarło ;:180
Żeby go jeszcze tak fotografią wyeksponować :;230 :;230 Ciągle zbieram na aparat i ciągle są ważniejsze wydatki....

Ależ masz bogate zbiory ;:oj Muszę wysłać mojego M do ciebie na naukę uprawy ;:306 Bo on zapalony kucharz i chętnie coś tam sadzi do tego swojego gotowania, ciągle podlewa ale zbiory mizerne... no może poza pomidorami.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

No Aniu, zaskoczyłaś mnie! Bo że masz piękne róże, hortensje, jeżówki, clematisy i inne ślicznotki to wiem od dawna. Ale jakoś tak zdziwiłam się, że u Ciebie jak na warzywnym targu ;:oj

A tak na poważnie świetne plony. Ja ostatnio podjadam zupę z dyni i bardzo sobie ja chwalę.
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”