Mam 3 canny.Tylko i aż.I tak dobrze.Jedna już ubiegłego roku,Udało się przezimować.A dwie kupione na wiosnę.
W wcześniejszych latach, jakoś mi zawsze przepadały nie rosły.To dałam sobie ze 2 lata spokój z nimi.I znowu posadziłam i mam.W końcu.
Ta druga tak kwitnie
Pulpa222-Aniu Fakt od niedzieli i ja mam chłodniejsze dni, pochmurne, trochę deszczowe.Dziś słonko przedzierało, się przedzierało.ale tylko jakieś kilka chwil niebu wyrwało.I znowu chmurki je zakryły.

Tak teraz wszędzie jest pełno hortensji.Cudnych hortensji.Moje jeszcze nie wszystkie ładne z daleka widoczne.Ale za rok, dwa i z innych rabat będą bardziej widoczne w ogrodzie.A zamierzam jeszcze sporo zmienić i kilka dosadzić

A nasza kicia to taka ulubienica rodziny i pociecha
Koleuski
korzo_m-Dortotko; Ignis05-Krysiu 
Ba, zawsze Fiona tacha swoje zdobycze na taras albo do domu i chwali się.Potem się bawi.Ale ja zawsze od razu panika.Bo zdarzało się,że jeszcze żywe zdobycze potrafiła puścić w salonie w domciu. bo zabawy na dywanie jej się zachciało.Oczywiście, jak ucieknie, to zawsze ją gdzieś i tak wyłowi.Ale ja to od razu
Ale dzielna i pracowita kotka, i bardzo oddana naszej rodzinie.Bo do obcych już tak nie idzie.
Krysiu- jka tez przez ileś lat nie mogłam się doczekać kwitnących cann.W tym roku mam jedną z poprzedniego roku w tym koszyku i tak zimowała w piwnicy.a wiosną tylko ją wyniosłam do ogrodu i tyle.Wiadomoo , na przymrozkowate dni, zabierałam do domu.a dwie nowe kupiłam na wiosnę i doczekałam się.,w końcu!
Także i ty się doczekasz.
Wrzosy
April-Joluś Bardzo ci dziękuję za te słowa pochwały mojej fotografii.Uczę się wciąż uczę

Hmmm,Aż sie zakrztusiłam.U ciebie jest ogród mało ciekawy ??!
Jest cudowny!!Piękny!!Bogaty!!Kolorowy i pełen pięknych roślin.
Zachwycam się nim nieustannie.Notorycznie.!JUż dotarło??
Róze, hortki, trawy wszystko masz o niebo piękniejsze niż ja .I ta ciemna trawa która śni mi się już
U mnie też więcej pochmurno niż deszczowo.Ale choć trochę każdego dnia od niedzieli popada.Dobre i to.
Ja nie dużo dawałam nawozu.Raz na miesiąc.Jakiś uniwersalny.Ale już i tak wiem,że glebę ma na suchą , jałową.I muszę ją na zimę wesprzeć obornikiem.Jeszcze nie wiem , jak to zrobić.Ale zdecydowałam się ,że to zrobię.
Kilka starszych mam host widocznych , to te starsze.Jedynie co ta Vanilka , to ładnie rośnie a 2 lata u mnie .ale większy też krzaczek od razu miała.A jest kilka jeszcze w ogrodzie mało widocznych jeszcze.Ale to się poprawi,
Jabłuszka

Malinki
kropelka-Mariolu Dziękuję , dziękuję bardzo za miłe słowa i imieniu Fiony za komplementy
U mnie każdego dnia trochę popada, trochę pochmurno.I dużo chłodniej.Ale kiepsko nie jest.A weekend ma być znowu ładny.To fajnie,Po całym tygodniu pracy, więcej odpoczynku.
Jesień się wkrada, wkrada.Czy tego chcemy czy nie cycem ( tak jak ja ).
W hortensjach zakochałam się ok, 4 lat temu i tak co roku jakieś dokupuję.W tym roku też.A na przyszły też zaplanowałam 3 odmiany.Już kupiłabym,Ale muszę rośliny przesadzić i w to miejsce dać hortki.I muszę czekać.
pomidorki wciąż dojrzewają
plocczanka-Lucynko Dziękuję ci,

Miło mi ,że komuś innemu nie tylko mi podoba się widok z tarasu...Bo taki wybrałaś.
Mi tez w poprzednich latach z cannami nie wychodziło.Może to w końcu się zmieni.
Dalie tez lubię i nie przeszkadza mi ich wykopywanie .Na wiosnę jeszcze ich dokupię .
Hortensja Bobo jest cuuudna.Polecam w 100 %.
Dynie

Nasturcja

Ach, i te cebulki już posadziłam

A dzisiaj już nowe kupiłam