Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Post »

Ewelinko, można posadzić, wierz mi ;:306 Posadziłam te z wiegaśnymi liśćmi i trochę się tłoczą
To białe to może gęsiówka?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelinko uczta czosnkowa chyba specjalnie dla mnie naszykowana. ;:215 Uwielbiam je! Ich nigdy dosyć. Tym bardziej, że kolory mają delikatne, uspakajające, w mojej ulubionej kolorystyce. Pewnie też dokupię jeszcze więcej na jesieni. ;:215
Widoczek z góry na zielony ogród i kulki czosnku po prostu zjawiskowy. Jeśli to jest widok, który widzisz codziennie rano, po przebudzeniu, to szczerze Ci zazdroszczę. Pozytywnie. ;:168
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

To nie jest gęsiówka tylko piaskowiec górski. ;:333
Śliczności pokazujesz i coraz gęściej na rabatach a czosnki imponujące. ;:138 ;:138
U mnie właśnie się rozpadało, grzmoty i błyskawice ... oby gradu nie było. ;:202
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Skarpa pięknieje z dnia na dzień. Bo sztuką jest właśnie zagospodarować trudne miejsca w ogrodzie.
Czosnki w imponującej ilości, i chyba w takiej robią wrażenie. Są niesamowite, mam też, ale te zasychające liście mnie irytują.
I margerytki już kwitną. Super, bo to znaczy, że za tydzień u mnie będą. O tyle mniej więcej mam opóźnienia w stosunku do Twoich kwitnień, co zresztą obserwuję od jakiegoś czasu.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

U mnie też margaretki lada dzień otworzą swe płateczki. Teraz mamy czas czosnków. Pięknie zdobią nasze ogrody... ;:138 Byłam niedawno na codziennym obchodzie , powiem tylko tyle, trawa i chwasty rosną w tempie ekspresowym... :evil:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, skarpa pięknieje z dnia na dzień. ;:63
Dumne czosnki widoczne z daleka są prawdziwą ozdobą ogrodu. ;:215
Moim czosnkom liście zaczęły żółknąć zanim pokazały kwiaty. :shock: Zastanawiam się, czy to normalne, czy też jakaś choroba. W każdym razie łodygi są zwieńczone ładnymi kulami kwiatowymi, ;:333 a liście niestety szpecą rabatę. ;:145
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czosnki rządzą! I skarpa też.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Pięknie! Tawuły muszę zdaje się zakupić. Ładnie wyglądają na rabatach.
Świetnie się porozrastało wszystko u Ciebie ;:oj Bardzo fajnie wglądają murki okolone matą. Ten pomysł podpatrzę chyba u siebie :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Czosnki rewelacja,uwielbiam,a suche liście po prostu obrywam i dalej się nimi cieszę ;:333
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewelinko ceglana ściana tworzy przepiękne tło dla roślin ;:333 Też bym taką chciała :D Ogród przepięknie wygląda, nie mogę się napatrzeć ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

U mnie dzisiaj pochmurno i deszczowo. Co jakiś czas na horyzoncie pojawia się burzowa chmura :roll: . Pada już od dobrej godziny ale deszcz jest spokojny , delikatny ;:333 . Wczoraj w końcu kupiliśmy auto ;:138 . Muszę przyznać, że jako 7-osobowe auto ma spory bagażnik ;:108 . Ciężko będzie mi na początku przestawić się na większe gabaryty ale dam radę ;:173 . Ileż teraz można zmieścić w nim sadzonek i różnych innych rzeczy do ogródka ;:138 a i wózek Weroniki wejdzie bez składania ;:333 . To się nazywa rodzinne auto ;:108 . Jestem zadowolona i oby nam służył ;:108 . Wczoraj po południu rozpadało się i właściwie niewiele zrobiłam w ogródku. Dzisiaj w planach miałam koszenie trawy ale pogoda niestety nie sprzyja . Zdążyłam tylko trochę poplewić i wróciłam zrobić obiad. Zauważyłam kolejne pąki na różach , szałwia w pąkach, ostróżki i naparstnica szykują się na swój pokaz. Ach niebawem będzie czerwiec i wtedy zrobi się u mnie misz- masz kolorystyczny ;:306 . No nie da się całkowicie zrezygnować z żółtego i czerwonego .

Basiu no skoro tak uważasz to wierzę Ci na słowo ;:108 . Z drugiej strony w takim skupisku fajnie wyglądają :lol: .

Obrazek

Aniu ja też uwielbiam czosnki i na pewno dokupię jesienią ;:333 . Mają w sobie coś fantastycznego i ta delikatna kolorystyka ;:108 . Taki właśnie widoczek na czosnki mam jak wyjrzę z okna sypialni ;:173 . Rano jak tylko podniosę rolety widzę je w całej okazałości . Pozdrawiam :wit .

Ta lilia to jakiś dziwoląg. Ma bardzo dziwne listeczki ktoś wie dlaczego ??

Obrazek

Stasiu pięknie dziękuję za rozpoznanie tej bylinki ;:196 . Jest urocza ;:138 . U mnie wczoraj też grzmiało i straszyło ale tylko trochę popadało. Dzisiaj leje od południa ale może później wyjrzy słońce bo coś jakby się przejaśnia. Pozdrawiam :wit .

Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Małgosiu-PEPSI skarpa coraz bardziej mi się podoba. Zarasta bardzo szybko ;:108 . Zasychające liście czosnków mnie też trochę wkurzają ale jakoś można to przeżyć . W takim razie skoro u Ciebie wszystko o tydzień później to będziesz i o tydzień dłużej podziwiała :wink: .

Obrazek

Olu masz rację trawa i chwasty rosną bardzo szybko. Ja niedawno kosiłam a już trzeba łapać za kosiarkę ;:oj . Co prawda lubię to zajęcie więc nie denerwuje mnie to. Z chwastami już gorzej bo to plewienie bywa czasochłonne. Nastał czas czosnków a jeszcze nie wszystkie pokazały swoje cudne główki . Pozdrawiam ;:196 .

Obrazek

Lucynko z tymi czosnkami tak jest , więc nie martw się ;:196 . Liście u nich zaczynają zasychać już przed kwitnieniem albo w jego momencie. No nie jest to zbyt ładne ale ja im to wybaczam bo uwielbiam te główki . Stoją na baczność ponad innymi roślinkami i w dużej grupie bardzo mi się podobają. Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .

Obrazek

Asiu bardzo dziękuję ;:196 .

Obrazek

Izo tawuły japońskie są też mało wymagające. Świetnie wyglądają jako obwódki ;:108 . Wiosną trzeba je krótko przystrzyc i potem wyglądają bardzo ładnie, polecam . Pomysł możesz śmiało podpatrzeć tylko pamiętaj, że to nie jest trwały materiał i za jakiś czas trzeba będzie kombinować coś innego.

Obrazek

Aniu ja wybaczam czosnkom te suche liściory . W zagęszczonej rabacie nawet tego nie widać a jak czosnki przekwitną to utnę do połowy .

Obrazek

Małgosiu - clem ja dopiero w zeszłym roku przekonałam się do ceglanej ściany bo przecież kiedyś myślałam o rozburzeniu stodoły ;:306 . Bardzo dziękuję za dobre słowa ;:196 .

Obrazek

Pozdrawiam i udanego dnia życzę :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, moją działkę też dzisiaj podlewa cieplutki majowy deszczyk. :tan
Dziękuję za uspokojenie mnie w sprawie czosnkowych liści. ;:180 Nie będę na nie patrzeć, swoją uwagę będę kierować wyłącznie na kwieciste kule. ;:108
Mam cztery lilie z takimi samymi listkami jak ta, którą pokazałaś. ;:108 One od razu z pąkami z ziemi wyłażą, dlatego dwóm z moich zmarzły pąki i już nie zakwitną. ;:222 To zdaje się jakaś odmiana, nie mutant. ;:218
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Fajnie, że kupiliście taki wygodny samochód, my też mamy taki 7-osobowy, chociaż po mieście wolę jeździć mniejszym. A lilia super wygląda. Czosnki też uwielbiam i upchałam w swoim małym ogródeczku ponad 20 sztuk. Ostróżki się biorą za kwitnienie? U mnie jeszcze nie. Nie powyrywałam nadmiaru siewek, bo mi było szkoda, więc teraz będę miała busz, oby mi nie zagłuszyły innych roślinek.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ewelinko super,że zakup auta udany ;:333
Fotka z pąkami różanymi,ale ich masz ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”