Moja działeczka :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja działeczka :)

Post »

zbyszek50
Nie jest to moje ulubione zajęcie :) a szczególnie gruszek nie lubię bielić.... mają chropowatą korę :)
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Cześć, widzę, że działasz na działeczce, super. U mnie jakoś weny brak do jakichkolwiek pracy. Wypatruję wiosny a tu zima przyszła, bryy :uszy
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

wagabunga123
Zima teraz będzie o sobie dawać znać. Raz będzie raz odejdzie i znowu wróci. Więc na razie prace na działce zostaną wstrzymane.
U mnie dziś rano sypał śnieg, teraz jest biało ale topnieje śnieg bo jest na plusie.
Na działce w miarę porządek, w miarę bo nie popaliłem wszystkiego. Ale spokojnie do wiosny zdążę. Jeszcze muszę przyciąć drzewa i krzewy ale to w lutym zrobię, jak chwyci mrozik :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piotrek drzewka pobielone, udało Ci się wstrzelić akurat z pogodą :) bardzo ładnie wyglądają, ja u siebie mam trochę mniej więc szybciej mi to idzie, ale już widziałem, że będę musiał poprawić pod koniec stycznie lub w lutym :)
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mariusz udało się mi , to fakt. Ale obserwowałem pogodę i wiedziałem , że jak nie teraz to później mogę mieć problem.
Powiem Ci Mariusz, że dzięki ostatnim zimnym nockom roślinki zatrzymały się. Nie wariują już tak. I dobrze. Bo widok na początku stycznia był małym szokiem :)
Na razie pogoda będzie przekichana. Jutro może mocno padać śnieg/deszcz/grad a do tego silny wiatr będzie. Na weekend jest szansa , że wróci lekki mrozik nocą i nie będzie padać. Oby to pojadę i zobaczę co słychać:)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hejka wszystkim.
Dziś będąc w trasie zajechałem na działeczkę i zobaczyłem co słychać. Za dużo nie było, póki muzykę nie puściłem :) Głośników z tarasu nie ściągałem więc było przyjemniej i coś się działo chociaż przez chwilkę :)
Miejscami jeszcze leży śnieg. Ważne , że przymroziło i roślinki uśpiło. Obchód zrobiony. Wszystko wporzo. Martwię się , że ocieplenie które przyjdzie już pojutrze wybudzi roślinki ze snu i ruszą. Dziś u mnie -1st maksymalnie było. A za dwa aż +10st!!! I na pewno zimy nie będzie do końca miesiąca. Oto fotki z dziś, mało bo telefon padł :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Oj woda wysoko !!! ;:202 ;:202 ;:202
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dokładnie Zbyszku. A rok temu pogłębiał sprzęt kanał. Gdyby nie to.... Mam nadzieje , że nie wyleje. Jak jechałem S3 do domu (bo ta droga idzie bokiem mojej działki i jest zachodnią obwodnicą Gorzowa) to widziałem jak tam z małych dorzeczy i rzeczek wylała woda.... i utworzyła jedno wielkie jezioro. Sam byłem w szoku a co roku tamtędy jeżdżę. Nie zdziwię się że do tego przyczyniła się budowa drugiej nitki S3 (już skończona), że gdzieś zasypali ujście i woda się teraz rozlewa. Ten kanał był połączony jakąś rzeczką która dalej płynęła. Ale gdy budowano pierwszą nitkę zasypano ujście i zaczęła woda wylewać nam na działki. Interweniował zarząd i zrobiono przepompownie. Która reguluje poziom naszego kanału. Więc może będzie dobrze :) Ale wody gruntowe są mega wysokie.
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Oj, Piotrze, to jedna obawa jest, że wody może przybrać za dużo. Trzymam kciuki aby tak się nie stało ;:215 Musicie mieć niezły zarząd, bo widzę, że prężnie działa. Ja o swoim nic dobrego nie powiem, jedyne go potrafią do flaszkę zrobić. Eh, szkoda gadać.

Jakie masz plany roślinkowe na ten sezon? Zamówiłeś już coś? Ja nic nie zamówiła. Mam kilka pomysłów, nie są one jeszcze na tyle sprecyzowane, aby zamawiać roślinki.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie można narzekać na zarząd. Choć teraz się lekko zmienił ale i tak rękę na pulsie trzymają. Może dlatego, że przez lata prezesowa miała działkę i ma w mojej alejce przy kanale :D
A co do roślinek m.in. chryzantemy drobnokwiatowe od naszego kolegi z forum :) sadzonki będą w maju. Cudne są i pięknie jesienią kwitną gdy na działce już smutno jest. A ja chce by jak przez największy okres roku było u mnie kolorowo i wesoło :heja .
Kupiłem również hiacynty które (niby) są tak spreparowane, że posadzę je teraz i jeszcze tej wiosny zakwitną od marca :) zobaczymy :)
dokupiłem jeszcze 200szt krokusów m.in. fioletowych i żółtych :) Bo nie mam tych kwiatów. Niby mają również zakwitnąć tej wiosny. Zobaczymy. Jak nie to za rok zakwitną :D Chce jeszcze zaopatrzyć się w inne kwiatki wieloletnie. Zobaczymy :) Czym więcej tym lepiej a potem martwić się będę gdzie posadzić :;230
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Rany, ale poszalałeś z tymi cebulkami ;:oj przynajmniej tych nie trzeba wykopywać. Myślę, że powinny Ci zakwitnąć, jeśli tylko miały możliwość porządnego przechłodzenia.

Ja chciałabym dokupić szałwię i zrobić z nich obwódkę różanej rabaty. I jeśli tylko sił mi wystarczy na realizację rowerowego kwietnika, to kupię karmnik ościsty, też kilkanaście szt. Mocno rozmyślam nad japońskim zakątkiem, ale tu ceny roślin skłaniają mnie ku 2019 ;:224
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow. Juz oczami wyobraźni widzę te kwiaty wiosną. I od razu mam przed oczami zdjęcie tej r?żanej bramy... ohh <3

A stawik trochę straszy, ten domek trochę blisko (to Tw?j?),jakby tak więcej wody to r?żnie może być.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę Piotrek, że też się skusiłeś na ofertę Zibiego :) ja już 2 rok zamawiam, w tamtym byłem bardzo zadowolony z chryzantem i faktycznie pięknie rozświetliły ogród na jesień :) hmm no to sporo cebulek będzie do wsadzenia :) i owocnych kwitnień ;)
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

wagabunga123
Ostro zaszalałem :D Będzie co sadzić :D Staram się kupować roślinki które nie trzeba wykopywać. Nie zawsze jest czas. Inaczej gdy się ma dom, czas się znajdzie by wyjść na podwórko i to zrobić :)
Trzymam kciuki za realizację Twoich planów :) Oby sił i czasu nam starczyło :;230

Foxowa
hahaha ja również to widzę ale najpierw muszą przyjść i trzeba je wsadzić :D Ale jestem zwarty i gotowy :D
Ten kanał jest kawałek od mojej altanki. Nie powinien wylać. Tak sąsiad mówi :) a ma tam działkę 35lat :)
Chyba , że mega ulewy przyjdą lub śnieżyce..... W razie wu worki z piaskiem pójdą :)

maniolek
Dokładnie Mariusz :) Siedzieliśmy z żoną i przeglądaliśmy oferty tu na forum. I tak mi się spodobały, że zamówiłem :D Teraz czekam do maja i sadzę :D Powiedz mi Mariusz na zimę wykopujesz lub okrywasz je ???? Zakupiłem 20szt , wszystkie jakie były plus parę podwójnie :)
Mam nadzieje , że będzie to wszystko fajnie wyglądać :) Najpierw trzeba dobrze zaplanować i zrealizować. Zobaczymy również wiosną co przetrwało zimę.
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To ja chcę wtedy zdjęcie ?
Jak to mówią - Ty rób a ja popatrzę ;)

No to niech sąsiad ma rację z tym kanałem,bo teraz pogoda r?żne figle płata. Ale na szczęscie zima chyba po sobie nie zostawi duzo sniegu a co sie ma stopic to chyba wsiaknie w ziemię.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”