Moje oczko w głowie cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 9

Post »

Wreszcie i Ty się doczekałaś deszczu , b. się cieszę :lol: widze ,że roślinki zadowolone bo ładnie wyglądają , co za dalie ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu ale się cieszę, że wreszcie i do ciebie dotarł życionośny deszcz :heja Wreszcie mogę się cieszyć z niego bez wyrzutów sumienia :lol: Śliczne pelargonie. Rudbekie też masz cudne. Dalii też się nie da nie pochwalić ;:215
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale miłych gości - jak się cieszę ;:138 ;:138 a ja na działce do tej pory .
Witam wszystkich serdecznie ;:4
Zaczęłam nadrabiać bo do tej pory tylko podlewałam , dzisiaj trochę wsadziłam roślinek ale powiem wam że jest sucho głębiej , wsadzone musiałam obficie podlewać . Ale może jeszcze popada . Wycinałam też suche i przekwitłe roślinki .
Jutro odpowiem każdemu z osobna a dzisiaj życzę dobrej nocy i idę odpocząć bo padam .
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Tereniu, to Ty do nocy na działce pracujesz? Kiedy wreszcie odpoczniesz?
Przydałoby się jeszcze trochę deszczu, zanim dotrze kolejna fala upałów. U mnie noce coraz chłodniejsze. Dzisiaj wcześnie rano było tylko 6 stopni.
Miłego dnia.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Tereniu u nas wczoraj troszkę popadało... dla mnie mogło by tak co wieczór podlewać ;:306 Też właśnie korzystam z wilgotnej gleby i dosadzam, przesadzam, plewie i wszystko na raz, żeby zdążyć przed kolejnymi upałami, choć myślę ze dzięki zimnym nocom wilgoć nie będzie już tak uciekać ... rano jest obfita rosa ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tereniu u mnie to samo przydałoby się więcej deszczu bo niżej ziemia suchuteńka .Dzisiaj wykopałam piwonię bo wcale nie chciała rosnąć, a tam suchuteńko bo drzewo sąsiada wypija calutką wodę z gleby ,bo korzenie przeszły do mnie i podbierają pokarm i wodę moim piwoniom .Kurcze będę tam musiała kupić skrzynki ,albo posadzić sucholuby, bo piwonie absolutnie.Może przesadzę tam Perowskię tylko tam nie ma tyle słonka ;:110
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu dni są ciepłe ale ranki chłodne i mokre, bo rosa duża. U mnie po ostatnim deszczu dość głęboko ziemia namokła i kopie się nieźle, bo też sadziłam ostatnio trochę roślin. Poza tym obserwuję że nornice i krety szaleją ...chyba gromadzą zapasy na zimę ;:oj
Pozdrawiam i miłego weekendu! ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam kochani wieczorkiem i przepraszam bo miałam wczoraj odpisać ale zostałam na działce i już chyba ostatnią noc tam spędziłam :D
Dzisiaj był piękny dzień , słoneczko świeciła nie za ciepło ale za to napracowałam się że rąk nie czuję , odciski z kazdej strony , podrapane , po kłute - chyba będzie mi się dobrze pało .
Marysiu dziękuję w imieniu dalii ;:196 one dopiero teraz się zbierają bo wyglądały marnie .
Krzew kwitnący na biało żółto kwitnie pod koniec maja i on chyba nie obmarza , może kwitł jak Ciebie nie było , czasami powtarza kwitnienie .
Bardzo dziękuję za życzenia i odwzajemniam ;:168
Ewuniu dalie marne do tej pory teraz widzę że się zbierają ale nie wszystkie chyba dadzą radę .
Ja trzymam je w piwnicy w bloku .
Lucynko dopiero zaczynają dalie kwitnąć ale nie wszystkie tak pięknie wyglądają .
Teraz trochę polało i od razu widać zmianę .
Dziękuję ;:196
Jadziu najpierw Ci serdecznie podziękuję ;:196 ;:196 już wszystko wsadzone .
O dalie dbałam tak jak o wszystkie kwiatuszki - ja nic nie robiłam tylko podlewałam , podlewałam i podlewałam do znudzenia .
Mam taka nadzieję że te co zaschły to wyda wiosną - obym tylko ich nie wyrwała :)
Ewuniu żebyś widziała jak ja się cieszyłam jak padało - jak dziecko :D
Oby jeszcze popadało bo głębiej sucho - wsadzając roślinki muszę wodę donieść .
Alu jestem cała w skowronkach nie muszę już tańczyć z wężem .
Kwiatki tez zadowolone bo widać po nich , oby jeszcze popadało .
Też z całego serca pozdrawiam ;:167 ;:196
Karolinko tak doczekałam się deszczu i jesteśmy i ja i kwiaty bardzo zadowolone :D
Dziękuję pięknie ;:196
Małgosiu dzięki ;:168
Jak jeszcze popada to na pewno jeszcze pozwolą pocieszyć oko bo widać że ładnie się zbierają i zawiązują pączki .
Witaj Lucynko!! Dopiero teraz zaczynam pracować bo do tej pory nic ale to nic oprócz podlewania nie robiłam bo się nie dało .
Deszczu u mnie jeszcze sporo potrzeba , tam gdzie ziemia była popękana dalej są takie rowy głębokie i nawet jak podleje to woda wleci jak do studni .
Może już nie będzie upałów i te chłodniejsze noce dadzą odetchnąć roślinką .
Bardzo dziękuję i wzajemnie ;:196
Ewuniu ja też czekam jeszcze na deszczyk ;:108 niech pada codziennie na pewno nie będzie za dużo .
Ja dzisiaj tak robiłam cały dzień a teraz już nie mam siły się ruszyć nawet . Może nie będzie upałów .
Jadziu a jak wygląda Twoja koperkowa piwonia bo moja poszła spać - czy to normalne ?? czy uschła ??
Ja z drzewami tak mam - sąsiedzi mają duże drzewa i one spijają wodę moim kwiatkom i nie wiem co ja mam z tym zrobić ??
Marysiu u mnie jeszcze sucho i jeszcze nie wiem skąd wyrastają śliwki - całe kępki ;:223 targałam to dzisiaj cały dzień , gdzieś chyba w ziemi są korzenie i odbijają . Krety i nornice u mnie szaleją tam gdzie podlewam i gdzie mam coś wy ściółkowane - tam im się łatwiej kopie .
Dziękuję za życzenia ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zaczynają kwitnąć chryzantemy
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Tereniu mimo suszy u Ciebie jest jeszcze kolorowo, choć widzę już chryzantemy, no cóż idzie jesień :( , życzę Ci żeby roślinki ożyły, deszczyk popadał, no było tak jak Tobie potrzeba :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tereniu gdybyś miała za dużo tego cudnego rudzielca to mogłabym się uśmiechnąć o kawałek ;:196 .Niestety gdy drzewa są na działkach to trzeba się liczyć z podkradaniem wody mniejszym roślinom., Sąsiad nasadził same drzewka w swoim ogródku, a u mnie tylko róże i krzewy owocowe z daleka od jego płotu .Jeszcze gdyby to były drzewa owocowe to co innego, ale to wielka forsycja,śliwa dziecięca 5m wys.ładnie wygląda jak kwitnie, liście ma bordowe nie powiem ładna, lecz to nie na takie małe ogrody, leszczyna bez orzechów 3m wys. i wierzba Hakuro wcale nie przycinana rośnie jak chce.Same wodopije zaraz za płotem .I jak mają rozwijać sie i kwitnąć moje róże ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani ale miałam przygodę na działce :D wczoraj o godzinie 10 mąż dzwoni z działki że mamy gościa i nie wie co z mim zrobić bo on na noc do pracy idzie ,ja pytam co to za gość a on na to - jeżyk przyszedł do wiaty i co on ma z nim zrobić ??
Powiedziałam żeby dał mu mięska i wody bo widziałam ja Lidzia karmiła swoje jeże i musiał go zamknąć .
Zajechałam dzisiaj a on sobie w najlepsze śpi pod półką , potem przeniósł się pod kredens i dalej spał . Zaczęło się ciemnieć a on dalej śpi i ani go rusz , przyniosłam mu ślimaczka i czekamy , czekamy a on tylko się przesunął troszkę i dalej śpi , o ósmej zjadł ślimaka i sobie poszedł . Ciekawe czy jeszcze wróci ?? nie wiedziałam czy mogę go brać na ręce i wynieść a także co mu dać do jedzenia :)
Ale się cieszę bo pomaga mi zbierać ślimaki ;:333
Dzisiaj u mnie znowu popadało z czego się bardzo cieszę i moje roślinki też ;:138 ;:138 Po południu się wypogodziło i był piękny dzień .
Dostałam też niespodziankę od Lucynki ;:138 ;:138 za którą bardzo dziękuję ;:cm ;:cm

Iwonko już chryzantemy zaczynają kwitnąć i nawet susza im bardzo nie zaszkodziła :D
Życzenia się spełniły , deszczyk popadał - dziękuję pięknie ;:196
Jadziu ;:196 nie ma sprawy - rudzielca podeślę ;:108 a może jeszcze którąś ??
U mnie sąsiad ma olchy i to pięć , ogromnych , dwie rosną przy samej granicy a reszta dwa try metry od granicy .
Z drugiej strony rosną orzechy włoskie i stare śliwy i co ja mam z tym zrobić ?? ani to ładne ani pożyteczne .
Miłej niedzieli wszystkim odwiedzającym ten watek życzę .

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Tereniu, najmocniej Cię przepraszam za niedopilnowanie podpisów dla roślinek. ;:196 ;:196 ;:196 M pomagał mi pakować, bo wysyłałam jednocześnie kilka przesyłek i nie zwrócił uwagi na brak opisów. ;:145
Jeśli dobrze pamiętam, to była tam dziewanna ogrodowa i jakiś dzwonek... albo skupiony biały, albo kropkowany różowy, albo 'Pink Octopus". Bij, zabij, ;:134 nie pamiętam. Natomiast chętnie podeślę Ci jeszcze inne roślinki, tylko daj znać, jakie byś sobie życzyła.
Pozdrawiam cieplutko i zdrówka życzę. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko nie masz za co przepraszać ;:196 dzięki - teraz będę wiedzieć gdzie posadzić , na razie wsadziłam w doniczki żeby się nie zniszczyły ;:108
Dzwonek to nie skupiony bo mam i jest inny ale super - cieszę się bardzo ;:138
Podziękuj mężowi za pomoc , dobrze ze chce Ci pomagać ;:4
Bardzo dziękuję za życzenia i pozdrawiania ;:168

Obrazek

Obrazek miałam dwie żółte jezówki i tylko jedna się utrzymała i zakwitła jednym kwiatkiem :)

Obrazek
rudbekia błyskotliwa jest niezawodna

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Fajnego miałaś gościa ;:oj a jeszcze fajniej by było gdyby wrócił - kto wie, jeśli raz się pojawił, szansa że pojawi się znowu jest większa ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Tereniu ;:196
Gość bardzo wartościowy bo zjada ślimaki nawet te paskudy bez skorup.
Niedawno ogladałam program TV w nim pan radził ,że jak chcemy przyciągnąć jeże to trzeba mu zrobić małą budke i wystawić karmę dla kotów .Nie wolno mu dawać do picia mleka ,a do jedzenia chleba .
Kwiaty ślicznie Ci kwitną dużo mi zmarzło w maju .
Zdrówka ;:196 ;:196 ;:196 ;:196
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”