Witam kochani wieczorkiem i przepraszam bo miałam wczoraj odpisać ale zostałam na działce i już chyba ostatnią noc tam spędziłam
Dzisiaj był piękny dzień , słoneczko świeciła nie za ciepło ale za to napracowałam się że rąk nie czuję , odciski z kazdej strony , podrapane , po kłute - chyba będzie mi się dobrze pało .
Marysiu dziękuję w imieniu dalii

one dopiero teraz się zbierają bo wyglądały marnie .
Krzew kwitnący na biało żółto kwitnie pod koniec maja i on chyba nie obmarza , może kwitł jak Ciebie nie było , czasami powtarza kwitnienie .
Bardzo dziękuję za życzenia i odwzajemniam
Ewuniu dalie marne do tej pory teraz widzę że się zbierają ale nie wszystkie chyba dadzą radę .
Ja trzymam je w piwnicy w bloku .
Lucynko dopiero zaczynają dalie kwitnąć ale nie wszystkie tak pięknie wyglądają .
Teraz trochę polało i od razu widać zmianę .
Dziękuję
Jadziu najpierw Ci serdecznie podziękuję

już wszystko wsadzone .
O dalie dbałam tak jak o wszystkie kwiatuszki - ja nic nie robiłam tylko podlewałam , podlewałam i podlewałam do znudzenia .
Mam taka nadzieję że te co zaschły to wyda wiosną - obym tylko ich nie wyrwała
Ewuniu żebyś widziała jak ja się cieszyłam jak padało - jak dziecko
Oby jeszcze popadało bo głębiej sucho - wsadzając roślinki muszę wodę donieść .
Alu jestem cała w skowronkach nie muszę już tańczyć z wężem .
Kwiatki tez zadowolone bo widać po nich , oby jeszcze popadało .
Też z całego serca pozdrawiam
Karolinko tak doczekałam się deszczu i jesteśmy i ja i kwiaty bardzo zadowolone
Dziękuję pięknie
Małgosiu dzięki
Jak jeszcze popada to na pewno jeszcze pozwolą pocieszyć oko bo widać że ładnie się zbierają i zawiązują pączki .
Witaj Lucynko!! Dopiero teraz zaczynam pracować bo do tej pory nic ale to nic oprócz podlewania nie robiłam bo się nie dało .
Deszczu u mnie jeszcze sporo potrzeba , tam gdzie ziemia była popękana dalej są takie rowy głębokie i nawet jak podleje to woda wleci jak do studni .
Może już nie będzie upałów i te chłodniejsze noce dadzą odetchnąć roślinką .
Bardzo dziękuję i wzajemnie
Ewuniu ja też czekam jeszcze na deszczyk

niech pada codziennie na pewno nie będzie za dużo .
Ja dzisiaj tak robiłam cały dzień a teraz już nie mam siły się ruszyć nawet . Może nie będzie upałów .
Jadziu a jak wygląda Twoja koperkowa piwonia bo moja poszła spać - czy to normalne ?? czy uschła ??
Ja z drzewami tak mam - sąsiedzi mają duże drzewa i one spijają wodę moim kwiatkom i nie wiem co ja mam z tym zrobić ??
Marysiu u mnie jeszcze sucho i jeszcze nie wiem skąd wyrastają śliwki - całe kępki

targałam to dzisiaj cały dzień , gdzieś chyba w ziemi są korzenie i odbijają . Krety i nornice u mnie szaleją tam gdzie podlewam i gdzie mam coś wy ściółkowane - tam im się łatwiej kopie .
Dziękuję za życzenia
zaczynają kwitnąć chryzantemy