Familokowego ciag dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciag dalszy

Post »

JOASIU miło Cię znów czytać jak tam Twoja czteronożna ekipa mam nadzieję ,ze w zdrowiu .No widzisz jak to zimą człowieka wszystko urzeka i robi KLIK :;230 a potem latem robi się ciasnota przez to klikanie :;230
BASIU Lincoln nie tylko przystojny, ale także cudnie pachnie achhhh ten zapach .Poczekaj niedługo zaczniemy grabiami odgarniać śnieg ,żeby ziemia szybciej się ogrzała :;230
KRYSIU u mnie też słoneczko lecz mróz nie odpuszcza .Cecilka jest śliczna nic tylko sobie sprawić.Może wiosna fenologiczna szybciej przyjdzie niz ta kalendarzowa oby tak było
BEATKO Mister lincoln nie tylko urodziwy, ale także pachnący i to mocno .To wielkokwiatowa róża i takich miałam najwięcej jak zaczynałam przygodę z ogródkiem.Pani na targu ma te różę i jeśli byś chciała to wiosną Ci kupię ładną sadzonkę. Do plewienia trochę za zimno palce by nam odmarzły :;230
GABI Ty zapewne masz centralne pod ziemia dlatego nie masz tyle śniegu .Jednak Twój rejon jest cieplejszy niz u mnie.
IWONKO masz rację z tymi ptaszkami u mnie też weselej świergolą aż miło sie słucha ;:167 .Podobno znów ma trochę dosypać śniegu. Jak ma sypać to niech sypie aż calutki worek się opróżni ,żeby potem w kwietniu czy maju mu sie nie wysypywało z worka :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Z tego co dziś czytałam to ma sypnąć, ale i się topić, luty ma być stosunkowo ciepły, już tali lekko wiosenny :wit
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, a miał być dla mnie na ten rok już koniec z kolejnymi różami..... ;:306
Nie mam jak dotąd żadnego "różanego faceta" w ogrodzie, to wygląda na to, że od wiosny będzie ich aż dwóch ;:172
Ojejku - ale gafa, przecież mam już jednego! I mam nadzieję, że Chopin się nie obraził, że o nim na sekundkę zapomniałam :oops:
Jak dobrze, że nie tylko mi dzisiaj plewienie w głowie już się pojawiło ;:306
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Wspaniałe lilie, Jadziu! A które z nich pachną? Kupiłam jesienią dosłownie kilka cebul i dopiero niedawno dowiedziałam się, że nie wszystkie są pachnące :?
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BEATKO widzę ,że też już przebierasz łapkami i wpadłabyś w wir prac zresztą ta jak i ja .Na razie wzmacniam kręgosłup do wiosennych prac ;:108 jeśli byś chciała Lincolna to tylko rzeknij słówko bo ta pani przyjedzie z różami jak tylko się ociepli.Będziesz mieć Arthura więc to by juz byli trzej faceci :;230
IWONKO no tak ma sypnąć ale też ma się odwilżyć bo idzie ocieplenie .Tylko kiedy ono do nas dotrze .Jednak niech spokojnie luty przeminie, a potem już z górki
AGUSIU wszystkie te lilie pachną i to jak ;:167 bo to orientalne

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Aaaa, czyli orientalne są pachnące, to dobrze wiedzieć :) Ale wiosna ładna, z krokuskami i irysami cebulowymi ;:167
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Aguss85 - no mnie się "udało" nie wybrać ani jednej pachnącej ;:oj , a sporo ich w zeszłym roku zamówiłam. Też nie wiedziałam, że nie wszystkie lilie pachną. :oops: Okazuje się, że u mnie jak na razie to wszystkie .... nie pachną ;:172 Pecha miałam przy wybieraniu i niewiedzę na ten temat, bo jednak liczyłam na zapach lilii w ogrodzie...

Jadziu - a miałam już zamkniętą sprawę z nowymi różami na ten rok ;:306 Ale jeśli uznasz, że to ładna sadzoneczka Lincolna - to poproszę. Niech pięknie pachnie i w moim ogrodzie, a co!
Oj, zapomniałam o Arturze, - no fakt to więcej ich będzie. :tan
A dzisiaj to ta słoneczna pogoda mnie tak prowokowała do jakiś poczynań ogrodowych. Dobrze, że śnieg mi to uniemożliwił ;:172
Ja wierzę, że i luty już z górki przeminie, bo krótki....
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BEATKO może jakaś pachnąca cebulka się znajdzie i u mnie do podziału ,bo Nypmh i Honymoon [żółta] mają więcej niż jedną cebulkę jest też Muscadet też więcej niż jedna cebulka a to wszystko pachnidełka .No nie szalej z plewieniem szykuj siły bo jak śniegi stopnieją będzie potrzebna siła ;:108 Teraz trzeba wzmacniać kręgosłup
AGUSIU no tak drzewiaste [orienpet] wyrastają giganty azjatyckie nie pachną lecz zakwitają szybciej niż te pachnące

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu w pierwszej chwili jak zobaczyłam Twoje fotki wprost zaniemówiłam - na szczęście oprzytomniałam przecież to wiosna była a teraz będzie następna, choć u Ciebie wszystko możliwe.
W ub.sezonie nakupiłam lilii i niestety nie powiem abym była aż tak szczęśliwa ślimaki były pierwsze choć zdążyłam je nieco podkarmić, ale część cebul gdzieś sobie poszła.
Od czwartku prawie wiosenne temperatury :heja
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A ja właśnie dostałam liliową ofertę i się zastanawiam.... ;:24
Rany.....ileż tam piękności i co wybrać......a miałam już nic nie kupować. ;:14
Ale ten zapach..... ;:170
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jadziu już taką tęsknota nas ogarnia, że faktycznie kto wie, czy nie będziemy z grabiami po śniegu ;:306
Dzisiaj zrobiłam obchód po ogrodzie i całej działce, niestety nawet jakbym dobrze wpatrywała się, to nie widać wiosny, ale z drugiej strony, to jeszcze styczeń. Chyba w tym tygodniu zrobię sobie mini szklarnie na parapecie... ;:219
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAŻYNKO wczoraj jeszcze Basia domówiła mi 3 piękne azjatki ;:124 Oj zrobi się ciasnota także liliowa :;230 Jednak jak tu się nie skusić jak co jedna to ładniejsza dama :;230
ANUSIU oj chciałaby dusza do nieba lecz jeszcze trochę musimy sie pomęczyć z bielą a raczej u nas ze ślizgawicą .Co stopnieje w południe nocą skute jest lodem.Szłam do ogródka wyrzucić śmieci na kompost to szłam bardzo ostrożnie.Parę lilii też mi skonsumowały ślimory lecz większość ich ocaliłam, bo nie lało to ich aż tak dużo nie było.Słoneczko przygrzewa lecz zimno okropnie brrrr.
BASIU mini szklarenkę juz mam na parapecie zauważyłam też ,że zaschnięty mirt zaczął wypuszczać nowe listki od spodu .,Kurcze dobrze ,ze go nie wyrzuciłam .Jednego roku odgarnialiśmy zlodowaciały śnieg, bo dusił rośliny.Teraz moje nasionka Heliotropu wygrzewają się na słonku, a wieczorem pójdą pod świetlówkę
to jego szerokość :wink: Jubile du Prince de Monaco dla Wandzi

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jego szerokość wygląda jak przystało na wypasionego księcia. :;230
Ale cudny jest, to prawda.
Własnie przeglądam nasiona papryk do wysiania, matko jedyna.... ;:14 ....skąd mi się wzięło tyle odmian i gdzie to mam wysiać a potem posadzić. ;:202
Zdrowy rozsądku przybywaj...... ;:306
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAŻYNKO trochę go po kwitnieniu utemperowałam, bo wszystkie rosliny w koło ledwo dychały przy jego rozmiarach .Wiesz ,ze u mnie każdy kawałek miejsca na wagę złota :;230
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mój nie tak rozłożysty jak twój, ale tez ma mało słonka.
Ale i tak mnie cieszą bardzo jego oryginalne kwiatki.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”