Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12

Post »

No dobra, niech będzie, że wymyślam ;:306 ale dawno takiej zimy u nas nie było, odzwyczaiłam się po prostu ;:306 choć pamiętam też zaspy, kiedy wracałam ze szkoły z koleżankami i one w jeden tunel weszły, a ja w drugi, i przejść do siebie nie mogłyśmy, a ja kurdupelek zawsze byłam, to nie zauważyły, że mnie nie ma ;:306 ;:306 ;:306
Jadziu tak, tu masz rację, przynajmniej robale wymrozi ;:215
Beatko no te ptaki co od nas odlatują, też powinny być chronione, na przykład para boćków, która co roku przylatywała koło naszej działki na gniazdo, już dwa lata nie przylatuje, widocznie ktoś je zestrzelił, a słyszałam jak to sobie robią polowania na boćki nasze w Libanie chyba ;:219
Marysiu ;:oj Indie, no może na wycieczkę i pozbierać trochę ciekawych roślin to bym pojechała ;:306 , no dobra wołałam o śnieg, ale na pola i ogrody miało padać a nie na drogi ;:306 Oj jak to mówią mężczyźni " kobiecie to trudno dogodzić" ;:306
Krysiu witaj w Nowym Roku ;:196 , Tobie również najpiękniejszego życzę, masz rację, takiej zimy to dawno nie było, dzieciaczki nasze w końcu szczęśliwe, mogły wyszaleć się na śniegu, na kuligu, radości było co nie miara :tan Ptaszyny to już całe rodziny teraz sprowadzają na stołówkę, zaraz mi karmy zabraknie, a byłam pewna, że mam zabezpieczenie na cały sezon dla nich ;:oj
To idę sypać jakiś piach, bo dziś w końcu muszę ruszyć w drogę autem :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko i u Ciebie sypnęło porządnie! Taki zimowy przerywnik po jesiennych szarościach dobrze nam zrobi ! Miłego dnia! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, Jamajkę odradzam zdecydowanie! ;:108 ;:108 Tam paskudny klimat ze względu na wysoką wilgotność. ;:oj
Ciesz się tą bielutką pierzynką, która chroni Twoje roślinki przed mrozem. :tan
Rozumiem, że odśnieżanie męczy, ale...sorry, taki mamy klimat. ;:224
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Iwonko , wszędzie dobrze , ale w domu najlepiej . Ten tydzień i mamy połowę stycznia a potem już zaraz luty i pierwsze prace ogrodowe np. cięcie winorośli no i sianie na parapetach , więc musisz nastrajać się do pracy bo odpoczynku nie zostało już za dużo i nie ma czasu na zagranicze wojaże . ;:306
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie dziewczyny kochane :wit
Ale u nas zawierucha, świata nie widać zupełnie tak sypie i wieje ;:202 , no i właśnie przez tą pogodę wszystko mi się poprzestawiało ze spaniem, a może i księżyc ma wpływ na to, w każdym bądź razie nie śpię całe noce, masakra jakaś ;:219
Elu nastrajaj się, nastrajaj, ja tam się nigdzie nie wybieram w taką pogodę, nasionka sobie przeglądam i się nakręcam ;:306
Lucynko, no dobra, tam nie, to gdzie? ;:306 a klimat, a niech to szlag, dziś sprawy do załatwienia wieczorne, syn wraca z pracy pomału, bo na autostradzie zawierucha, a ja jutro raniutko do przychodni po Holtera, no gdybym miała w domu siedzieć to niech tam, ale teraz akurat mam wyjazdy, zjechać, zjedziemy, ale nie podjedziemy do domu :evil:
Maryniu, no z tego co mówią to już u nas ma temperatura na plus wejść, to się chlapa zacznie ;:185 a tego nie lubię ;:185
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Cóż, mogę Ci tylko współczuć, Iwonko, ;:174 bo nawet pomóc we wciąganiu auta pod górkę nie dam rady. ;:185
Za daleko mieszkasz, miła, za daleko mieszkasz...
W każdym razie życzę Ci takiej aury, jakiej w danej chwili potrzebujesz. ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

śnieg, ale na pola i ogrody miało padać a nie na drogi ;:306
O , tak.....Taka zima byłaby dla mnie doskonała :heja Jak mnie wkurza lód na chodnikach, a później breja, po której ledwo można chodzić ;:223 Kocham ciepełko i już mi do niego tęskno. Chociaż taka śnieżna, słoneczna zima jaka jest teraz, też mi się podoba ;:108 U mnie sypało przed mrozami, teraz już tylko słoneczko i ujemne temperatury.
Musicie zamontować wyciąg do wciągania samochodu ;:108
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Iwonko , śliczną masz zime, u mnie tak nie ma --niestety :?
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolka chętnie bym się z Tobą podzieliła, bo teraz to już mamy jak w górach ;:oj
Iwonko najgorzej, że już coś o deszczu ze śniegiem gadają, to teraz znowu chlapa się zacznie i pływać będziemy, a ja nie umiem ;:202
Lucynko, to muszę przetrwać, a za to siedzę sobie w nasionkach, dziś dostałam kilka fajnych, muszę poczytać co kiedy wysiać ;:215
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witaj Iwonko. :D Szczęściara z ciebie, tyle śniegu u ciebie a u mnie było raptem dwa dni i to skromnie. ;:224 . Mróz nie odpuszcza. :wink: Ty sobie w nasionkach grzebiesz ja natomiast buszuję po szkółkach, kupić nie kupić pooglądać można. ;:306 . Jednak coś kupię, co by to była za wiosna bez nowości. ;:oj . Jak na razie większość szkółek jeszcze nie rozpoczęła sprzedaży. Pozdrawiam. ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko u nas stabilna pogoda, a u Ciebie zawieruchy i śnieżyce, ale do nas podobno też maja dotrzeć.
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Iwonko u Ciebie zawierucha a u mnie dalej mróz wczorajszej nocy znowu - 20 , ciekawe co dzisiaj będzie .
Ja też nie mogę sypiać i nie wiem co ma na to wpływ .
Nasionka i ja kilka razy przeglądam i zastanawiam się co wysiać :D
Iwonko zdrówka i pogody jakiej sobie bzyczysz ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Iwonko moja zima trochę lżejsza .Od wczoraj rana na plusie .Śnieg całkiem nie stopniał nawet trochę dosypało .
Dobrej nocki ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochane dziewczyny :wit
No i znowu nam dziś dosypało, niby odwilż, ale cały dzień śnieg sypał, ja przez te dwa dni koszmar na drodze miałam, bo musiałam z rana do przychodni jeździć, holtera nosiłam ;:108
Alu no właśnie i u nas niby na plusie, ale śniegu dosypało sporo znowu ;:108
Tereniu no widzisz, obiecali ocieplenie, a tym czasem znowu zapowiadają mrozy na przyszły tydzień, no to może i dobrze, że ten śnieg jest, ja nazbierałam śniegu i do namiotu zaniosłam do doniczek z wysiewami jesiennymi ;:108
Jadziu pewnie i do Was doszły takie zawichury, bo przechodziły przez całą Polskę ;:108
Zuziu no tak, ja wysieję a Ty już gotową roślinkę mieć będziesz, wiesz ja chętnie kupuję rośliny wieloletnie, ale te które mogę wysiać to wysiewam, nie raz ceny tych roślin zabójcze są, więc taniej sianie wychodzi ;:215
Wiem, że macie to samo, ale u mnie na spacerku z Sonią dziś rano było tak

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A bardzo już tęsknię za takimi widokami ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Iwonko nie wiem dlaczego ,ale w tym roku jakoś nie ciągnie mnie ,aż tak do wiosny .Może dlatego ,ze dopiero zaczęła się prawdziwa zima za ,którą tęskniłam ,albo co .Sama nie wiem :)
Ale widoczki Twojej wiosennej działeczki wywołują zadowolenie na mojej twarzy :D
Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”