Mój ogród - eukomis cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Halinko widziałam ją w naturze liście śliczne bordowe a kwiaty to były tak gęste jak u pustynnika biało-różowo-bordowe i tak mi się jej zachciało ,że ją kupiłam myślę ze będzie tak bo jak nie to nie wiem co zrobię z wysłający.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysieńko nie przesadzaj każdy z nas forumowiczów ma na swój sposób pięknie w ogrodzie .Swiecznica ma dość duży system kożeniowu i starą uciętą łodygę miała gróbą taką jak kciuk ręki i wypuszcza nową też taką grubą. ale ja myślę ,że trochę za droga 35zł Napisał , że rarytas to za słowo rarytas trzeba zapła jak chcesz to mieć.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Snoflake będą w sklepach ogrodniczych i w marketach tylko zima się przesunela i boją się rozwozic .Ja się pytałam u siebie w ogrodniczym i mieli mieć w zeszłym tygodniu ale dostawa została przesunięta ze względu na mróz.Nawet na allegro dostałam wiadomosć ,że rośliny wyślą pózniej, Napwno sobie kupisz i to nie te pospolite a te z pięknymi kwiatami.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewab mam kilka traw i bambusa może też, rośnie w pobliżu oczka wodnego .Nie wiem czy to jest bambus ja myślę, że to jest trawa bambusowa i ona nie wymarznie a jak się boisz to na zimę nasyp suchych liści pomiędzy łodygi i zwiąż w wiechę i możesz obsypac ziemią i na pewno ci nie zmarznie.Wiesz sama jakie piękne są trawy w jesiennym słońcu kiedy się przebarwiają na kolor rudy ,żółty, czerwony. Jest to piękny akcent każdego ogrodu. Obrazek Obrazek
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Przepiękne liliowce :)
Też kupiłam 3 i teraz mi kiełkują w doniczkach w piwnicy :twisted: co im się tak spieszy?? Miały czekać grzecznie do wiosny :)
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguskac ja też wsadziłam wszystko do doniczek bo tak to by się zmarnowały .
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

eukomis pisze:Aguskac ja też wsadziłam wszystko do doniczek bo tak to by się zmarnowały .
No właśnie, właśnie... ale uchować do wiosny tez nie będzie łatwo... chyba, że puścić je na żywioł i niech zakwitną w kwietniu hihihihi
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Piękne zakupy zrobiłaś Halinko.
Gdybym trafiła do Twojego ogrodu dwa lata temu, to pewnie mój ogródek byłby kopią Twojego :D Tak mi sie tu podoba.
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57

Post »

Liliowce mają cudowne kolorki,oby zakwitły!Ja kupiłam w zeszłym roku i pokazał tylko liście :cry: .Jestem ciekawa tej świecznicy,jak będzie rosla,jakie osiągnie rozmiary.No i ciemierniki też rewelacyjne!
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
selli7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 gru 2008, o 17:55

Post »

Witaj Eukomis :) Ogladnęłam Twoje ciemierniki, tez mam taki z bordowym wnętrzem, kupiłam wczoraj w OBI, ale za drugim podejściem 8), bo mam trochę swoich młodych sadzonek.Ale jednak się skusiłam, bo pewnie takie nie będą , drugi kupiłam pełnokwiatowy, choć podobnie jak Ty nie przepadam za pełnymi kwiatami, więc wybrałam taki z dwoma okółkami płatków, ale widać środeczek.Trochę się zdziwiłam, że był pełen regał, jak trzy dni wcześniej, myślałam, ze już nie będzie wyboru, ale może co dzień dokładają, bo nie wierzę, żeby nie miały wzięcia.Ja mam cos w rodzaju bzika na ich punkcie, gdzie widzę to bym kupiła, bo każdy jest nieco inny.Zastanawiam sie teraz czy przesadzić je do trochę większej doniczki, czy nie, bo do wsadzenia w ogrodzie jeszcze trochę wody upłynie :? Co Ty zrobisz :roll: :?: pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

eukomis pisze:Gabrysieńko nie przesadzaj każdy z nas forumowiczów ma na swój sposób pięknie w ogrodzie .Swiecznica ma dość duży system kożeniowu i starą uciętą łodygę miała gróbą taką jak kciuk ręki i wypuszcza nową też taką grubą. ale ja myślę ,że trochę za droga 35zł Napisał , że rarytas to za słowo rarytas trzeba zapła jak chcesz to mieć.
Halinko, chyba dobrze to ujęłaś...
Ale przynajmniej masz, i oby Ci pięknie rosła.
Oglądałaś katalog z Florexpolu ?
Ja tam zamówiłam, ale może to być inna odmiana.
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Selii ja ich zostawię w tych co są aż do wsadzenia do ziemi, bo itak nie mają warunków dobrych do rośnięcia jak ich przesadzisz to myślę że przestaną kwitnąć.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysiu czy masz juz nowy katalog z roslinami ,bo ja mam tylko z nasionami
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Halinko, katalogu jeszcze nie dostałam, ale weszłam na ich stronkę.
A jak już weszłam, to i złożyłam zamówienie... :wink:
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :)
Pewno napiszę takie same posty we wszystkich zaprzyjaźnionych ogrodach .. ale chciałam się przywitać po przerwie .. długo tu nie zagladałam - z różnych , czasami niezbyt przyjemnych powodów .. i zostawiałam sobie całą frajdę spacerowania po waszych ( i swoim) ogrodach na ferie - tymczasem pierwszy tydzień spędziłam w łózku - zagladając od czasu do czasu do zainteresowań - bo leżąc szydełkowałam w czasie kiedy spadała mi gorączka.
A tyle sobie obiecywałam, nadrobić zaległości - bo fotki jeszcze z lata mam niewstawione i mnóstwo zimowych, rozgryźć photofiltr .... a tymczasem leżanko :(
Dziś czuję się już trochę lepiej - za oknami za zimno na spacery - więc spaceruję u was :) :) :)
I bardzo mi się podoba ...
Mam jeszcze tydzień ferii - więc postaram się , po odwiedzinach u was - pokazać zimę u siebie, a piekna jest - tylko nie wiem jak udało mi się ją uchwycić :oops:

Oczko wodne przecudne - a i zakupy udane, lubię liliowce bardzo .. ja byłam w Castoramie ostatnio - ale jeszcze chyba było za wcześnie - tylko nasionka były wtedy :(

Pozdrawiam gorąco z bardzo zimnej Małopolski :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”