Mój ogród - eukomis cz.1
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gabrysieńko nie przesadzaj każdy z nas forumowiczów ma na swój sposób pięknie w ogrodzie .Swiecznica ma dość duży system kożeniowu i starą uciętą łodygę miała gróbą taką jak kciuk ręki i wypuszcza nową też taką grubą. ale ja myślę ,że trochę za droga 35zł Napisał , że rarytas to za słowo rarytas trzeba zapła jak chcesz to mieć.
- eukomis
Snoflake będą w sklepach ogrodniczych i w marketach tylko zima się przesunela i boją się rozwozic .Ja się pytałam u siebie w ogrodniczym i mieli mieć w zeszłym tygodniu ale dostawa została przesunięta ze względu na mróz.Nawet na allegro dostałam wiadomosć ,że rośliny wyślą pózniej, Napwno sobie kupisz i to nie te pospolite a te z pięknymi kwiatami.
- eukomis
Ewab mam kilka traw i bambusa może też, rośnie w pobliżu oczka wodnego .Nie wiem czy to jest bambus ja myślę, że to jest trawa bambusowa i ona nie wymarznie a jak się boisz to na zimę nasyp suchych liści pomiędzy łodygi i zwiąż w wiechę i możesz obsypac ziemią i na pewno ci nie zmarznie.Wiesz sama jakie piękne są trawy w jesiennym słońcu kiedy się przebarwiają na kolor rudy ,żółty, czerwony. Jest to piękny akcent każdego ogrodu.

-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
Liliowce mają cudowne kolorki,oby zakwitły!Ja kupiłam w zeszłym roku i pokazał tylko liście
.Jestem ciekawa tej świecznicy,jak będzie rosla,jakie osiągnie rozmiary.No i ciemierniki też rewelacyjne!

Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
Witaj Eukomis
Ogladnęłam Twoje ciemierniki, tez mam taki z bordowym wnętrzem, kupiłam wczoraj w OBI, ale za drugim podejściem 8), bo mam trochę swoich młodych sadzonek.Ale jednak się skusiłam, bo pewnie takie nie będą , drugi kupiłam pełnokwiatowy, choć podobnie jak Ty nie przepadam za pełnymi kwiatami, więc wybrałam taki z dwoma okółkami płatków, ale widać środeczek.Trochę się zdziwiłam, że był pełen regał, jak trzy dni wcześniej, myślałam, ze już nie będzie wyboru, ale może co dzień dokładają, bo nie wierzę, żeby nie miały wzięcia.Ja mam cos w rodzaju bzika na ich punkcie, gdzie widzę to bym kupiła, bo każdy jest nieco inny.Zastanawiam sie teraz czy przesadzić je do trochę większej doniczki, czy nie, bo do wsadzenia w ogrodzie jeszcze trochę wody upłynie
Co Ty zrobisz
pozdrawiam serdecznie

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Halinko, chyba dobrze to ujęłaś...eukomis pisze:Gabrysieńko nie przesadzaj każdy z nas forumowiczów ma na swój sposób pięknie w ogrodzie .Swiecznica ma dość duży system kożeniowu i starą uciętą łodygę miała gróbą taką jak kciuk ręki i wypuszcza nową też taką grubą. ale ja myślę ,że trochę za droga 35zł Napisał , że rarytas to za słowo rarytas trzeba zapła jak chcesz to mieć.
Ale przynajmniej masz, i oby Ci pięknie rosła.
Oglądałaś katalog z Florexpolu ?
Ja tam zamówiłam, ale może to być inna odmiana.
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Pewno napiszę takie same posty we wszystkich zaprzyjaźnionych ogrodach .. ale chciałam się przywitać po przerwie .. długo tu nie zagladałam - z różnych , czasami niezbyt przyjemnych powodów .. i zostawiałam sobie całą frajdę spacerowania po waszych ( i swoim) ogrodach na ferie - tymczasem pierwszy tydzień spędziłam w łózku - zagladając od czasu do czasu do zainteresowań - bo leżąc szydełkowałam w czasie kiedy spadała mi gorączka.
A tyle sobie obiecywałam, nadrobić zaległości - bo fotki jeszcze z lata mam niewstawione i mnóstwo zimowych, rozgryźć photofiltr .... a tymczasem leżanko
Dziś czuję się już trochę lepiej - za oknami za zimno na spacery - więc spaceruję u was
I bardzo mi się podoba ...
Mam jeszcze tydzień ferii - więc postaram się , po odwiedzinach u was - pokazać zimę u siebie, a piekna jest - tylko nie wiem jak udało mi się ją uchwycić
Oczko wodne przecudne - a i zakupy udane, lubię liliowce bardzo .. ja byłam w Castoramie ostatnio - ale jeszcze chyba było za wcześnie - tylko nasionka były wtedy
Pozdrawiam gorąco z bardzo zimnej Małopolski

Pewno napiszę takie same posty we wszystkich zaprzyjaźnionych ogrodach .. ale chciałam się przywitać po przerwie .. długo tu nie zagladałam - z różnych , czasami niezbyt przyjemnych powodów .. i zostawiałam sobie całą frajdę spacerowania po waszych ( i swoim) ogrodach na ferie - tymczasem pierwszy tydzień spędziłam w łózku - zagladając od czasu do czasu do zainteresowań - bo leżąc szydełkowałam w czasie kiedy spadała mi gorączka.
A tyle sobie obiecywałam, nadrobić zaległości - bo fotki jeszcze z lata mam niewstawione i mnóstwo zimowych, rozgryźć photofiltr .... a tymczasem leżanko

Dziś czuję się już trochę lepiej - za oknami za zimno na spacery - więc spaceruję u was

I bardzo mi się podoba ...
Mam jeszcze tydzień ferii - więc postaram się , po odwiedzinach u was - pokazać zimę u siebie, a piekna jest - tylko nie wiem jak udało mi się ją uchwycić

Oczko wodne przecudne - a i zakupy udane, lubię liliowce bardzo .. ja byłam w Castoramie ostatnio - ale jeszcze chyba było za wcześnie - tylko nasionka były wtedy

Pozdrawiam gorąco z bardzo zimnej Małopolski