Pierwsze koty za płoty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty

Post »

Ta dróżka jest bajkowa wprost, coś cudnego. Już się zachwycałam, jak robiliście, ale teraz ściemniała, nabrała szlachetności, pięknie.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Iwonko już teraz bym kliknęła na Emmę cudna jest ;:167 Na wiosnę mam już typ,czemu ja jej nie zamówiłam? ;:224
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko, ślicznota Lady Emma ;:167 Ten kolor, układ płatków.
Nie dziwię się, że podbiła Twoje serduszko. ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też uważam ,że ścieżka nabrała charakteru, jest niesamowita ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

O widzisz, Iwonko - dobrze, że nie siałam w tym roku tych buraczków bo na pewno by poszły do gruntu. A teraz ostatnio zobaczyłam je w donicach. Czyli już wiem co i jak. To super ;:196
Róże masz śliczne. ;:167
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Ach świetna ta Emma... Chociaż na zdjęciach szkółek wydaje się nieco ardziej pomarańczowa, a u Ciebie żółtawa, a nawet gdzieniegdzie wpadająca w róż :shock: Ale to podobno zależy od wieku róży i sposobu nawożenia.

L. of Shalott też mnie mimo wszystko kusi, chociaż entuzjazm mi odrobinę opadł :wink: Ale te jej kulkowate kwiaty mnie nęcą :roll:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Iwonko, dziękuję ;:196 Mam nadzieję, że te zabiegi jej pomogą. Nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło, ale też i nigdy jeszcze nie miałam takiej karpy. Co prawda moje doświadczenie z daliami jest praktycznie żadne, to i pewnie dlatego jestem tak zdziwiona ;:224
Moniko, dróżka spełnia nasze oczekiwania ;:108 Obawiałam się, że ona będzie tylko śliczna, ale nie do końca funkcjonalna. Ktoś przestrzegał, że po deszczu będzie śliska-ale nie jest :heja I na dodatek nauczyłam się po niej chodzić boso. A ja bardzo lubię na działce zrzucić buty i dreptać sobie po trawie i nie tylko, bosą stópką ;:215

Obrazek

Aniu, do wiosny masz jeszcze baaaardzo dużo czasu. Masz jeszcze czas, żeby podjąć właściwą decyzję :;230 Wyobraź sobie jak cudnie jej będzie wśród innych Twoich ślicznotek ;:oj
Basiu, ta Lady podobała mi się od początku. To było trafienie w 10 :heja Do grona róż, co do których moje oczekiwania spełniły się w 100%, należy jeszcze Marc Chagalle, Jalitah, Anahe i Jazz. I jeszcze Fighting Temeraire-to róża, którą uwielbiam mimo, że jeszcze odrobinkę jej brakuje do doskonałości. Wierzę jednak, że ona dopiero pokaże na co ją stać ;:108

Obrazek

Obrazek

Karolinko, ścieżka bardzo pasuje do mojej działeczki :heja
Bea, jeżeli masz miejsce, to też możesz posadzić je do gruntu. Kupiłam takie z różnokolorowymi łodygami i naprawdę wyglądały pięknie. Ale chyba podpasowała im ziemia, bo urosły stanowczo zbyt duże ;:108

Obrazek

Aniu, kolor Emmy jest najbliższy pomarańczowemu ;:108 Domieszka innych jest bardzo delikatna. Większość dziewczyn z forum, które mają Lady of Shalot, jest nią zachwycona. To tylko ja tak marudzę i oczekuję doskonałości. A może ona jest doskonała, tylko ja jeszcze tego nie widzę? Odkąd wzniosła się trochę na wyżyny i nie muszę się kłaść na ziemi, żeby się jej przyjrzeć, to troszeczkę zyskała w moich oczach. Pokuszę Cie troszkę

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, wywołujesz tęsknotę za latem. ;:108
Pięknym, słonecznym, różanym latem! ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Iwonko - i jeszcze bardzo Ci chciałam podziękować, ;:196 że pomyślałaś o cząsteczce Cassandry dla mnie. Ależ mi miło ;:168
A z nornicami to od dawna walkę toczę. Ślimaki jak na razie sobie co nieco odpuściły, oby na zawsze. To teraz główny wróg to te wstręciuchy nornice - ja już im te bajki wciskam któryś rok z kolei - głuche czy co..... :pogon
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nie chcę krakać, ale te marketowe chryzantemy nie za bardzo nadają się do gruntu, bo są szklarniowe. Czyli niezahartowane. Najlepiej kupić takie od naszych forumek, te sa sprawdzone. Przynajmniej ja tak robie.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O mamuńciu jakie kolorki cudne Iwonko, wspomnień czas rozpoczynamy :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko dębolistna ma duży kwiatostan te które ja widziałam miały o wiele mniejszy.ten kwiatostan ledwie widoczny.Lady ładna, lecz mogę tylko na razie podziwiać ją u innych.Fighting tez śliczna z wielkimi rzęsami :wink: Cóż miejsce mi sie skończyło lecz kto wie,,,,,,,.U mnie Casandra zrobiła się zbyt wielkim krzewem, a na takie ekscesy nie mogę sobie pozwolić w małym ogródku :wink: Węgiel drzewny dobry na wszelakie rany roślin
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witaj Iwonko. Jestem u Ciebie na 33 stronie wątku. Obśliniłam się na widok drożdżówki. Potem drugi raz na widok pięknie przyrumienionej Jalitah, którą wiosną zamierzam zaprosić do siebie. I jakby już wrażeń było mało to na dole strony były jeszcze Twoje cudne hortensje. Niestety czas szykować się do pracy.
Jestem po d wrażeniem Twojej pasji do ogródkowania i prac które poczyniliście. ;:180 Już na pierwszej stronie rzuciło mi się w oczy, ze Twoj Em nie lubi działki. I miałam okazję zobaczyć jak Jego nastawienie do działki zmienia się z strony na stronę. Chyba teraz ją lubi, co? Na pewno po wykonaniu tak pięknej dębowej ścieżki i wykopaniu tylu różanych dołów poczuł więź z tym kawałkiem ziemi. Widać to i można łatwo wyczytać między wierszami. Wszak nie na darmo już na pierwszej tronie nazwał się głównym bohaterem tego wątku. ;:333
Naprawdę spacerowanie przez te 33 strony było prawdziwą przyjemnością i przy następnej wolnej chwili przespaceruję resztę. ;:333 Piękne rośliny i Twoje poczucie humoru zapraszają. ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko u Ciebie już lato, kolorowo! Śliczny penstemom ;:167 Dziękuję! No to okryję jutro mój posadzony pustynnik jak piszesz i mam nadzieję że odwdzięczy się kwitnieniem :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jaką masz dorodną Lady Emmę. ;:oj Gdyby to moja tak chciała rosnąć. Uwielbiam jej kolor i kształt kwiatu, ale chociaż mam tę różę już chyba cztery lata, zawsze miała tylko trzy lub cztery kwiaty i to wszystko. Mus w końcu przesadzić w inne miejsce. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”