Pokażę jeszcze inne forumkowe maluszki. Miałam ich na razie nie wklejać dopóki nie zrobię wątku kaktusowo-sukulentowego, ale z tym jeszcze trochę mi zejdzie więc postanowiłam ujawnić podarunki od kochanych forumowiczek
Od Gosi Rosiowej:

Na pierwszym zdjęciu crassula ale zapomniałam jaka (mam na końcu języka ale nie mogę sobie przypomnieć

), 2 - stapelia grandiflora, na 3 - cereus tetragonus, 4 - piaranthus decorus. Zapomniałam jeszcze pstryknąć fotkę Trichocereusowi, a opuncji celowo nie pokazuje bo coś chorują - mam nadzieję że przetrwają

Reszty niestety nie udało utrzymać mi się przy życiu
Od Kasi Mirabilis:

Od początku: Rhipsalis policarpa, epiphylum, grudnik, a na pozostałych chyba orbea... Zrobiłam kilka zdjęć niestety troszkę nie wyraźnie wyszły więc wybaczcie ale nie chce mi się ich ponownie robić - z sił padam po pracy. Nie wiem czy to wszystko to orbea czy jeszcze coś innego

Jak macie jakieś pomysły to słucham
Od Zuzi PeggySue:

Wcześniej w wątku pokazywałam monsterkę od Zuzi a teraz przedstawiam Wam rodzinkę rhipsalisów: 1 - r.cereuscula, 2 - r.cassutha , 3 - ?, 4 - r.salicornoides. Zastanawiam się czy 3 i 4 to czasem nie to samo. Zuziu pomożesz?
Kochane dziewczyny dla Was jeszcze raz wielgachny buziak ;:12
Jakbym palnęła gdzieś jakąś pomyłkę w nazewnictwie to proszę o poprawienie