Ogród Biedronki641cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Biedronki641cz.4

Post »

Alu, wspaniale się prezentuje jeżówkowa rabatka ;:138 ;:138 dużo masz pełnych a ja tych pustych ale w ślicznych kolorach. ;:108
Fantastyczna biała ostróżka, moje też zaczynają powtórne kwitnienie, ale białe chyba mnie nie kochają, bo co kupię to po zimie nie ma śladu. ;:222
Dorodne begonie i kielisznik bardzo dobrze podkarmiony, bo kwiaty ma ogromne. ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko przecież swój ogród możesz zwiedzać codziennie .Popatrzyć co kwitnie i Porobić zdjęcia. Nie ma sprawy. Sama dostałam to się podzielę.

Iwonka kiedy moja Klip Daga zakwitnie. Pożną ją wysadziłam jeszcze ma mało słońca.
A u Ciebie już kwitnie.

Moja dopiero taka
Obrazek

Obrazek

Soniu czasem tak już jest ,że coś rosnąć chce a czasami nie. Ostróżka położyła się pod ciężarem kwiatu i po deszczu. To jeszcze nie raz upieczesz ciastko orzechowe.
Poszłam dziś pozrywać czerwone pomidory. I wiesz co Ci powiem,że w środku są czerwone a w smaku pyszne. Poczęstuje Cie to się do nich musisz przekonasz. Może nie są z olbrzymów ale jadalne.
Soniu a taki mi byś się poczęstowała ?.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Koralików nie lubisz ;:108

Stasienko dziękuję. Twoje też są cudne. Lubię wszystkie jeżówki. nie ważne czy pełne czy nie. Każdy kolor jest piękny. Ostróżki i mnie coś nie lubią, bo prawie wszystkie stare mi poginęły a nowych już dawno nie siałam. Muszę do nich powrócić. Białe są ciężkie do uprawy. ;:108
Stasiu wszystko co rośnie w doniczkach jest na oku i bardziej zadbane. Częściej dokarmiane przy podlewaniu.
Dla Ciebie jeżóweczki .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz znów pada. Z jednej strony super ale z drugiej zwolni to dojrzewanie pomidorów.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Prześliczne jeżówki Alu ;:215 , wiesz, swój mogę oglądać jak mnie M na niego zawiezie, autobusem za daleko, cała wyprawa by była, chodzę z braku laku na starą działkę i tu oglądam co mogę jeszcze zabrać do siebie ;:108 Twoja klip Dagga jest już spora, już powinna puszczać pędy kwiatowe, słońca i u mnie nie maja one zbyt wiele ;:108
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Łan kolorowych jeżówek - mój ulubiony widok u Ciebie ;:333
Chciałabym ją tak skomponować, by ciągle na niej coś kwitło i najlepiej w jednakowym czasie
Alu, niestety jedno drugie wyklucza, bo jeśli kwiaty zakwitną w jednakowym czasie, to po i przed kwitnieniem nie będzie kolorowo na takiej rabacie. Natomiast jeśli ma stale coś kwitnąć, to nie będzie to w tym samym czasie ale na przestrzeni całego sezonu.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu jeżówki mogę oglądać bez końca. Morelowa śliczna. Już zaplanowałam wypad do szkółki na Warszawską, muszę coś kupić, bo nie mam co sadzić po deszczu. :;230 U mnie też popadało, może wreszcie znajdę czas na pielenie. :roll: Pomidory uwielbiam, wszystkie twoje bym zjadła. :wink: Niestety muszę zdejmować skórkę, a z koralików bym zwariowała. ;:306 Czasem zjem jednego prosto z krzaka, są wyjątkowo słodkie. Następny będzie tort orzechowy, na urodziny M za dwa tygodnie. :)
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko może a na pewno późno je wysadzałam,bo dopiero początkiem czerwca. Trochę mi chorowały ale się wzięły do życia. Liczę,że zakwitną. Wysiewałam je pierwszy raz i chciałabym je zobaczyć u siebie w ogrodzie na żywo.

Florian miłe to co piszesz. Ty kochasz dalie i liliowce a ja jeżówki. To co radzisz ? Obecnie tam rosną przetaczniki , len, kupidynek,przymiotno, zawciągowiec zwyczajny, goryczka przylaszczka. Z cebulowych kamasja , puszkinia, krokusy,szafirki,hiacynty. Rosła tam też kokorycz niebieska ,ale nie przezimowała.Z jednorocznych szałwia i wprowadziłam ostnice,które przezimowały i wydały kłosy. Taka mi się nie podobała i z stąd myślałam o kwitnieniu roślin w jednakowym czasie.
Przez zimę pomyślę.

Soniu ja już chyba te najładniejsze mam,ale szkółki i tak odwiedzę. A nóż coś wpadnie mi w oko. :;230 Byłam dziś na spacerze z M . Oczywiście nie mogłam nie spoglądać na inne ogrody. Aż zostałam skarcona. :;230 Z koralików można łatwo miąższ wyssać skórkę .Tak też dzisiaj robiłam.
Piec , bo następne zbiory będą.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostnice

Obrazek

Obrazek

Dzielżan. Muszę mu kupić towarzystwo .Może czerwony?

Obrazek

Rudbekia błyskotliwa.

Obrazek

I moje chryzantemy kopki. Mają już pączki. W doniczkach lepiej rosną ,niż te same posadzone w ogrodzie.

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Gratuluję,Alu ;:138
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu gratuluję wygranej. ;:196 Chryzantemy wyhodowałaś śliczne, ;:138 Moje trzy nie przeżyły zimy.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Jeżówki mogę oglądać na okrągło i u siebie i w innych ogrodach :tan mają w sobie coś takiego, że przyciągają wzrok
Gratuluję ;:196
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Alu i ja gratuluję ;:196 .Pochwal się nagrodą.

Jeżówki masz piękne ;:167 .Ja też dokupiłam 2 ostatnio.Ale jeszcze pewnie dokupię,jeśli wypatrzę jakieś solidne sadzonki.
Goryczki też mi się bardzo podobają,ale nie mam ani jednej.Czytam,że kapryśne,więc pewnie nie kupię.Lubię takie rośliny,które posadzę i sobie radzą,bez zbędnego chodzenia z mojej strony ;:224 :oops: .
A kielisznik jest na mojej liście chciejstw.Może kiedyś, ''niechcący'' na niego trafię.
U mnie dziś deszczyk podlewa.Wcześniej przechodziły burze,ale wody z nich prawie nie było ;:174

Pomidorki masz apetyczne.Ja tez już zerwałam chyba ze 4 szt.Na niektórych odmianach jest dużo owoców,na innych dosłownie po 1.Widocznie nie wszystkie równie dobrze wiążą.Alu,jak się nazywa ten pierwszy pomidor?
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu, gratuluję wygranej ;:138 ;:138 ;:138

Wspaniałe pomidory, u mnie w tym roku słabo obrodziły. Krzaczory miały wielkie, ale owoców malutko. Prowadziłam na jeden pęd, wilki wycinałam, ale i tak licho. Za to ogóry, cukinie, buraczki-multum!
Roślinki piękne!!!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Alu gratuluję!!!! ;:138
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.
Dziś ciężki był dzień w pracy . Nie mam sił ani nowych fotek dla Was. Wróciłam do domu o 20.

Dorciu dziękuję . Za głos też. ;:196

Soniu Tobie również dziękuję. ;:196 Te chryzantemy są nie zimujące w ogrodzie,ale kupiłam sadzonki od naszego forumowicza i hoduję. Może będzie co zanieść na groby, bo ich przybywa coraz więcej.

Ewuniu dziękuję. Widziałam Twój głos. Ślicznie dziękuję. ;:196 Twoje jeżówki też piękne.

Jolu Tobie też dziękuję,że oddałaś na mnie głos. Pewnie ,że pochwalę się nagrodą,ale najpierw muszę ją wybrać. Już dostałam informacje na pw. Zaraz będę wybierać.
Jolu odnośnie nazwy pomidorów to Ci odpiszę na pw. ;:108 Teraz już ciemno a nie chciałabym Cię źle poinformować. ;:108 Jak na gruntowe to nie są złe. ;:108 Grunt,że ani raz nie pryskane. Gron nawet jest ,ale nie wiem czy wszystkie dojrzeją i nie złapie ich choróbsko. Na razie mam ich na swoje potrzeby.

Mariolu dziękuje. Nigdy mi nie przyszło na myśl,że będę konkurować z Tobą. ;:108
Już takie sytuacje miałam parę lat wcześniej. To stawia nas w trochę nie komfortowej sytuacji. ;:108 Odwiedzamy się w wątkach nie krótki czas. ;:108 Twój ogród mi się zawsze podobał.
Ty masz oczko wodne. ;:108 Ja o nim marzyłam,ale w obawie o komary zrezygnowałam. Dopiero od 2 lat ich nie mam w ogrodzie a wcześniej to był koszmar. Nie można było wyjść wieczorem do ogrodu i posiedzieć na tarasie. Teraz pryskają. Mieszkam nad rzeką więc nie było ich mało.

Mariolu mi co roku sarny zjadają natkę z buraczków. W sumie to dla nich już je sieje. Jak zjedzą natkę to i korzeń nie wielki urośnie. Zeby sobie choć fotkę dały zrobić. ;:108

Ewciu dziękuję za gratulację i głos.

Jutro wybieram się na grzyby, bo ponoć w moich stronach się pokazały.

Idę odpoczywać. Jutro zaglądnę do Was,bo mam wolny dzień.
Dobranoc.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu, na pewne rzeczy wpływu nie mamy. Nie przejmuj się Kochana, jeszcze raz gratuluję :D

Co do oczka, ja z nim żadnych problemów nie mam. Nie zauważyłam też zwiększonej aktywności komarów, ani ich większej ilości. U mnie problemem są raczej smrody od kiszonek dla krów, które sąsiad z upodobaniem rozstawia po obu stronach mojego ogrodu. Jak jest upalnie to wytrzymać się nie da, bo smród gorszy jak z szamba :( I bardzo dużo much, te naprawdę doprowadzają mnie do szału...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

I ja się dołączam do gratulacji ;:333 Ale masz masę jeżówek ;:oj Ja dopiero w tamtym roku "odkryłam" te urocze kwiatki, więc jeszcze nie mam ich zbyt dużo :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”