Namiastka ogrodu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ogrodekamh
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 8 sty 2014, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Namiastka ogrodu

Post »

Witam
Masz piękny ogród wszystko mi się w nim podoba, a szczególnie jeżówki. Czy ty jakość szczególnie o nie dasz, zabezpieczasz je na zimę, bo chciałabym mieć u siebie takie piękne i kilka na jesień posadziłam u siebie a teraz się martwię i nie wiem czy je zabezpieczyć na zimę, a u Ciebie takie piękne więc pewnie wiesz jak się z nimi obchodzić.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Ewuniu, jest slicznie a będzie jeszcze śliczniej ! Bałagan, a Kto go nie ma ? Kochana, każdy z nas coś tam poprawia buduje się, czy inne dokonuje zmiany.
Chylę czoło przed Twoimi wizualizacjami ;:180 ;:180 ;:180 Fajna sprawa, ale tak mocno trzymać się planu, nie każdy potrafi ! Barwo ;:215
Będę śledzić poczynania. Póki co jest super, i jak dużo pracy włożonej w ogród. Gratuluję !

Ja w tym sezonie na jesieni latałam z przesadzaniem roślin. Takie rózne roszady.
Dowiedziałam się, że czasami tak trzeba, bo np. w tym miejscu źle rosną. Taki przypadek mam z dereniem. Rośnie u mnie ze 3-4 lata, ciągle słabiutko. Przesadzany był 2 razy i ciągle "taki sobie". W tym roku dostał miejscówkę za domkiem. Tak trochę miejsce z większym cieniem.
Doczytałam się gdzieś w necie, że mój dereń może być tą właśnie odmianą, co to lubi miejsca lekko zacienione. Zobaczymy ! Przesadzałam też liliowce, lilie, róże i różne krzewy ;:65
Chyba nie mogłabym trzymać się jednego planu, na pewno byłoby to dla mnie baaardzo trudne ;:306 , dlatego podziwiam Ciebie Ewuniu ;:224 ;:333

Pozdrawiam cieplutko i wrzucaj dalej ciepłe foteczki, tak miło się oglada
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

MoniaK, witaj u mnie ;:196 . Ja początkowo też kupowałam wszystkie roślinki. Z czasem kiedy ma się ich już sporo łatwiej jest zapanować nad chciejstwem. Na szczęście jeżeli coś w kompozycji rabatowej coś nie pasuje to można roślinki przesadzić.

ewelkacha88, faktycznie z roku na rok działka będzie zamieniała się w ogród. W tym roku zaskoczyły mnie drzewa posadzone rok wcześniej. Były takie malutkie a w tym roku dużo podrosły.

Iwonka1, w konsekwencji to ma być dom z ogrodem. Potrwa to jeszcze parę lat bo budujemy etapami i ten bałaganik szybko nie zniknie :(

ogrodekamh, witaj u mnie ;:196 . Dobrze, że posadziłaś jeżówki bo to wartościowe roślinki. Ja moich nie okrywam na zimę i wszystkie dobrze zimują. Jeżówki nie mogą rosnąć w miejscach gdzie stoi woda, lubią wilgoć, ale podłoże musi być przepuszczalne. One nie wymarzają tylko gniją. Lubią żyzne podłoże i słoneczko.

iwwa, Asiu, planu to ja się trzymam tylko w przypadku podziału terenu. Roślinki zmieniają miejsce z różnych powodów. Jedne nie pasują do kompozycji, inne maja złe warunki itp. Mnie podobają się ogrody podzielone na pokoje, z tajemniczymi przejściami, takie które nie pokazują swojej zawartości. Spacerując po nich odkrywamy nowe miejsca. Moja działka jest mała to pokoiki będą tyci, tyci.

To wrzucę ciepłe foteczki - teraz czerwiec

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewo podziwiam twoją konsekwencję w doborze nasadzeń ;:138 ja najpierw zrobiłam misz-masz, a teraz staram się to uporządkować. Masakra, gdybym zaczynala od zera chyba wszystko zrobiłabym inaczej ;:108 no może oprócz mojej studni i altanki. :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Ewo cudne zdjęcia ;:138 . Irysy z pierwszej fotki mają wspaniały kolorek ;:167. Piwonie masz też bardzo ładne ach cały czerwiec uroczy i kolorowy ;:108. Pozdrawiam :wit.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lady-r, u mnie na początku też tak było, wszystko, wszędzie, byle dużo i kolorowo. Teraz tworząc nowy ogród staram się panować na chciejstwem, ale nie zawsze mi się to udaje. Myślę, że każdy z nas przechodzi przez różne etapy i po pewnym czasie podoba nam się coś innego. Zobaczymy jak będzie ze mną ;:306

ewelkacha88, mnie też bardzo podoba się kolorek tego irysa.

Ciąg dalszy czerwca, miesiąca przede wszystkim róż ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Ewuniu za tak cudny czerwiec ;:168
Twoje Iryski, powalają ! a jaki śliczny różowy kolor, już na niego zachorowałam :D te drugie też urocze ! szkoda tylko, że te kwiaty tak krótko kwitną ...
Double Perfume - piękna, liczę, że i u mnie będzie taka ładna :wink:
Piwonie pachną przez monitor :)) cudne !
Wszystkie roslinki, które pokazałaś urokliwe , czerwiec kipiał zapachem i kolorem ;:oj
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iwwa pisze:Dziękuję Ewuniu za tak cudny czerwiec ;:168
Twoje Iryski, powalają ! a jaki śliczny różowy kolor, już na niego zachorowałam :D te drugie też urocze ! szkoda tylko, że te kwiaty tak krótko kwitną ...
Double Perfume - piękna, liczę, że i u mnie będzie taka ładna :wink:
Piwonie pachną przez monitor :)) cudne !
Wszystkie roslinki, które pokazałaś urokliwe , czerwiec kipiał zapachem i kolorem ;:oj
Asiu, masz rację, czerwiec to bardzo kolorowy i pachnący miesiąc. Jeszcze tylko pół roku i już ;:7

Ciąg dalszy czerwca :-)

Młodziutka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, cudne róże ;:167
Uwielbiam je oglądać, tak nastrajają człowieka pozytywnie ;:3 ;:167
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudne te różowe irysy ;:167 Ewa a co to za powojnik ten czerwony? Zjadłoby się taką truskaweczkę.... Widzę, ze przyłapałaś złodzieja na gorącym uczynku ;:306
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Śliczne irysy, róże także ale na mnie największe wrażenie z szybszym biciem serca robi..Eden Rose. ;:333
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Widzę, że Zuzia tak samo zachwyciła się Eden Rose jak ja. Cudowna ;:63 Kiedy moja taka będzie? Ale i Charles de Nervaux chwycił mnie za ;:167 Chętnie zaprosiłabym go do siebie. Czerwcowe zdjęcia pełne kwiatów i słońca, strasznie tęsknię za letnimi miesiącami. Czemu te piękne kolorowe i ciepłe miesiące mijają jak mgnienie, a zima ciągnie się jak rzeka bez końca?
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Ja mam w tym roku dobrze :wink: nawet nie zauważę kiedy minie zima. ;:306 Grunt to dużo pracy zawodowej jak u mnie i zero czasu na nudę, a wieczorem ledwo docieram do ;:41
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iwwa, Asiu, ja na punkcie róż troszkę zbzikowałam ;:306

Dalej czerwiec

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Ewo :wit

Piękne róże i nie tylko ;:167 W tym roku kupiłam Eden Rose, bo tak mi się spodobała, już nie mogę się doczekać aż zakwitnie ;:63 A tak, to chociaż u Ciebie mogłam sobie pooglądać i oczy nacieszyć :)

Pozdrawiam :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”