Namiastka ogrodu
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 sty 2014, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Namiastka ogrodu
Witam
Masz piękny ogród wszystko mi się w nim podoba, a szczególnie jeżówki. Czy ty jakość szczególnie o nie dasz, zabezpieczasz je na zimę, bo chciałabym mieć u siebie takie piękne i kilka na jesień posadziłam u siebie a teraz się martwię i nie wiem czy je zabezpieczyć na zimę, a u Ciebie takie piękne więc pewnie wiesz jak się z nimi obchodzić.
Masz piękny ogród wszystko mi się w nim podoba, a szczególnie jeżówki. Czy ty jakość szczególnie o nie dasz, zabezpieczasz je na zimę, bo chciałabym mieć u siebie takie piękne i kilka na jesień posadziłam u siebie a teraz się martwię i nie wiem czy je zabezpieczyć na zimę, a u Ciebie takie piękne więc pewnie wiesz jak się z nimi obchodzić.
- iwwa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Ewuniu, jest slicznie a będzie jeszcze śliczniej ! Bałagan, a Kto go nie ma ? Kochana, każdy z nas coś tam poprawia buduje się, czy inne dokonuje zmiany.
Chylę czoło przed Twoimi wizualizacjami
Fajna sprawa, ale tak mocno trzymać się planu, nie każdy potrafi ! Barwo
Będę śledzić poczynania. Póki co jest super, i jak dużo pracy włożonej w ogród. Gratuluję !
Ja w tym sezonie na jesieni latałam z przesadzaniem roślin. Takie rózne roszady.
Dowiedziałam się, że czasami tak trzeba, bo np. w tym miejscu źle rosną. Taki przypadek mam z dereniem. Rośnie u mnie ze 3-4 lata, ciągle słabiutko. Przesadzany był 2 razy i ciągle "taki sobie". W tym roku dostał miejscówkę za domkiem. Tak trochę miejsce z większym cieniem.
Doczytałam się gdzieś w necie, że mój dereń może być tą właśnie odmianą, co to lubi miejsca lekko zacienione. Zobaczymy ! Przesadzałam też liliowce, lilie, róże i różne krzewy
Chyba nie mogłabym trzymać się jednego planu, na pewno byłoby to dla mnie baaardzo trudne
, dlatego podziwiam Ciebie Ewuniu
Pozdrawiam cieplutko i wrzucaj dalej ciepłe foteczki, tak miło się oglada
Chylę czoło przed Twoimi wizualizacjami

Będę śledzić poczynania. Póki co jest super, i jak dużo pracy włożonej w ogród. Gratuluję !
Ja w tym sezonie na jesieni latałam z przesadzaniem roślin. Takie rózne roszady.
Dowiedziałam się, że czasami tak trzeba, bo np. w tym miejscu źle rosną. Taki przypadek mam z dereniem. Rośnie u mnie ze 3-4 lata, ciągle słabiutko. Przesadzany był 2 razy i ciągle "taki sobie". W tym roku dostał miejscówkę za domkiem. Tak trochę miejsce z większym cieniem.
Doczytałam się gdzieś w necie, że mój dereń może być tą właśnie odmianą, co to lubi miejsca lekko zacienione. Zobaczymy ! Przesadzałam też liliowce, lilie, róże i różne krzewy

Chyba nie mogłabym trzymać się jednego planu, na pewno byłoby to dla mnie baaardzo trudne

Pozdrawiam cieplutko i wrzucaj dalej ciepłe foteczki, tak miło się oglada
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
MoniaK, witaj u mnie
. Ja początkowo też kupowałam wszystkie roślinki. Z czasem kiedy ma się ich już sporo łatwiej jest zapanować nad chciejstwem. Na szczęście jeżeli coś w kompozycji rabatowej coś nie pasuje to można roślinki przesadzić.
ewelkacha88, faktycznie z roku na rok działka będzie zamieniała się w ogród. W tym roku zaskoczyły mnie drzewa posadzone rok wcześniej. Były takie malutkie a w tym roku dużo podrosły.
Iwonka1, w konsekwencji to ma być dom z ogrodem. Potrwa to jeszcze parę lat bo budujemy etapami i ten bałaganik szybko nie zniknie
ogrodekamh, witaj u mnie
. Dobrze, że posadziłaś jeżówki bo to wartościowe roślinki. Ja moich nie okrywam na zimę i wszystkie dobrze zimują. Jeżówki nie mogą rosnąć w miejscach gdzie stoi woda, lubią wilgoć, ale podłoże musi być przepuszczalne. One nie wymarzają tylko gniją. Lubią żyzne podłoże i słoneczko.
iwwa, Asiu, planu to ja się trzymam tylko w przypadku podziału terenu. Roślinki zmieniają miejsce z różnych powodów. Jedne nie pasują do kompozycji, inne maja złe warunki itp. Mnie podobają się ogrody podzielone na pokoje, z tajemniczymi przejściami, takie które nie pokazują swojej zawartości. Spacerując po nich odkrywamy nowe miejsca. Moja działka jest mała to pokoiki będą tyci, tyci.
To wrzucę ciepłe foteczki - teraz czerwiec

ewelkacha88, faktycznie z roku na rok działka będzie zamieniała się w ogród. W tym roku zaskoczyły mnie drzewa posadzone rok wcześniej. Były takie malutkie a w tym roku dużo podrosły.
Iwonka1, w konsekwencji to ma być dom z ogrodem. Potrwa to jeszcze parę lat bo budujemy etapami i ten bałaganik szybko nie zniknie

ogrodekamh, witaj u mnie

iwwa, Asiu, planu to ja się trzymam tylko w przypadku podziału terenu. Roślinki zmieniają miejsce z różnych powodów. Jedne nie pasują do kompozycji, inne maja złe warunki itp. Mnie podobają się ogrody podzielone na pokoje, z tajemniczymi przejściami, takie które nie pokazują swojej zawartości. Spacerując po nich odkrywamy nowe miejsca. Moja działka jest mała to pokoiki będą tyci, tyci.
To wrzucę ciepłe foteczki - teraz czerwiec

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewo podziwiam twoją konsekwencję w doborze nasadzeń
ja najpierw zrobiłam misz-masz, a teraz staram się to uporządkować. Masakra, gdybym zaczynala od zera chyba wszystko zrobiłabym inaczej
no może oprócz mojej studni i altanki. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Ewo cudne zdjęcia
. Irysy z pierwszej fotki mają wspaniały kolorek
. Piwonie masz też bardzo ładne ach cały czerwiec uroczy i kolorowy
. Pozdrawiam
.

Lady-r, u mnie na początku też tak było, wszystko, wszędzie, byle dużo i kolorowo. Teraz tworząc nowy ogród staram się panować na chciejstwem, ale nie zawsze mi się to udaje. Myślę, że każdy z nas przechodzi przez różne etapy i po pewnym czasie podoba nam się coś innego. Zobaczymy jak będzie ze mną
ewelkacha88, mnie też bardzo podoba się kolorek tego irysa.
Ciąg dalszy czerwca, miesiąca przede wszystkim róż

ewelkacha88, mnie też bardzo podoba się kolorek tego irysa.
Ciąg dalszy czerwca, miesiąca przede wszystkim róż

- iwwa
Dziękuję Ewuniu za tak cudny czerwiec
Twoje Iryski, powalają ! a jaki śliczny różowy kolor, już na niego zachorowałam
te drugie też urocze ! szkoda tylko, że te kwiaty tak krótko kwitną ...
Double Perfume - piękna, liczę, że i u mnie będzie taka ładna
Piwonie pachną przez monitor
) cudne !
Wszystkie roslinki, które pokazałaś urokliwe , czerwiec kipiał zapachem i kolorem

Twoje Iryski, powalają ! a jaki śliczny różowy kolor, już na niego zachorowałam

Double Perfume - piękna, liczę, że i u mnie będzie taka ładna

Piwonie pachną przez monitor

Wszystkie roslinki, które pokazałaś urokliwe , czerwiec kipiał zapachem i kolorem

Asiu, masz rację, czerwiec to bardzo kolorowy i pachnący miesiąc. Jeszcze tylko pół roku i jużiwwa pisze:Dziękuję Ewuniu za tak cudny czerwiec![]()
Twoje Iryski, powalają ! a jaki śliczny różowy kolor, już na niego zachorowałamte drugie też urocze ! szkoda tylko, że te kwiaty tak krótko kwitną ...
Double Perfume - piękna, liczę, że i u mnie będzie taka ładna![]()
Piwonie pachną przez monitor) cudne !

Ciąg dalszy czerwca

Młodziutka

- iwwa
Ewo, cudne róże
Uwielbiam je oglądać, tak nastrajają człowieka pozytywnie

Uwielbiam je oglądać, tak nastrajają człowieka pozytywnie

Cudne te różowe irysy
Ewa a co to za powojnik ten czerwony? Zjadłoby się taką truskaweczkę.... Widzę, ze przyłapałaś złodzieja na gorącym uczynku 

- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Śliczne irysy, róże także ale na mnie największe wrażenie z szybszym biciem serca robi..Eden Rose. 

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Widzę, że Zuzia tak samo zachwyciła się Eden Rose jak ja. Cudowna
Kiedy moja taka będzie? Ale i Charles de Nervaux chwycił mnie za
Chętnie zaprosiłabym go do siebie. Czerwcowe zdjęcia pełne kwiatów i słońca, strasznie tęsknię za letnimi miesiącami. Czemu te piękne kolorowe i ciepłe miesiące mijają jak mgnienie, a zima ciągnie się jak rzeka bez końca?

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Ja mam w tym roku dobrze
nawet nie zauważę kiedy minie zima.
Grunt to dużo pracy zawodowej jak u mnie i zero czasu na nudę, a wieczorem ledwo docieram do 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
Cześć Ewo 
Piękne róże i nie tylko
W tym roku kupiłam Eden Rose, bo tak mi się spodobała, już nie mogę się doczekać aż zakwitnie
A tak, to chociaż u Ciebie mogłam sobie pooglądać i oczy nacieszyć 
Pozdrawiam

Piękne róże i nie tylko

Pozdrawiam