Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Zuziu ciekawa jestem tego floksa, te jego listki jakoś nie floksowe mi się wydają :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj. Nie no wiosna u Ciebie już jest piękna ;:138 . Cudowne zdjęcia i te kolory ;:3 . Widać, że słoneczko miałaś ostatnio bo rośliny od razu szybciej ruszyły. Oby więcej tego słoneczka było. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Obejrzałam sobie właśnie Twój ogród.
Podoba mi się porównanie tego, jak było na początku i jak jest teraz.
Będę zaglądać :)
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna wiosenka już u Ciebie ;:138 Zonkile już kwitną ? ;:138 Masz rację z różami. Czekałam na forsycję a róże tak puściły listki ,że żal ciąć. Już przycięłam , ale też uważam ,że za pózno :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Zuza coraz więcej koloru w ogrodzie. ;:215 Ciemierniki i hiacynty kwitną, ale narcyz tak szybko. ;:oj Też rozgarniałam kopczyki i wyłamałam kilka pędów różom, ;:223 nie wiem czy takie blade przyrosty trzeba jakoś chronić. :?:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zuziu, ciekawa jestem pogody u Ciebie.
Ja do południa miałam słoneczko i zmuszona byłam oglądać je przez okna. ;:7
Po południu działeczka i ... deszczyk. ;:224 Na szczęście drobniutki i dość ciepły, więc rozgarnęłam różom kopczyki, wsadziłam kilka lilii i bratki, które dotąd mieszkały na balkonie. Jednak najwięcej przyjemności sprawił mi spacerek wśród wiosennych kwitnień. ;:215
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Miłka, w wazonie też fajne ;:108 Lubię kwiaty w wazonie, ale wolę je kupić niż z ogrodu ciąć ;:131 Może jak w tym sezonie będę miała burzę dalii to coś do wazonu się ciachnie ;:173
Aniu-Annes 77, ten wyrywny narcyz to z tych malutkich, one szybciej kwitną. Na te zwykłe też wciąż czekam ;:108 Róż połamałam sporo, pomimo że wydawało mi się że uważam bardzo na nie ;:218 Ale chyba teraz będę kopczykowała tylko korą bo ją łatwiej mi się odgarniało, jak rozgarniałam ziemię połamałam najwięcej ;:222
Tulap, jeśli to stokrotka to wiatropylna, bo ja takowych nie mam, a nawet na polach takich nie widzę. Ale wygląda fajnie ;:333
Lucynko, e tam, byłam w Twoim ogródku i wcale wiosny tam w powijakach nie widzę. Pięknie i kolorowo było ;:108 Podziwiam zaparcie na grzebanie w ziemi w deszczu ;:oj U mnie pogoda wietrzna i deszczowa, ale zapowiadają weekend słoneczny, więc znów ogródku - witaj ;:215
Kasiu, raczej obstawiam stokrotkę. Jedna jedyna bidula taka, a marzy mi się łączka stokrotek jak u naszej Karolci... ;:224
Bea, floks fajnie się pozbierał i mam nadzieję że kolor będzie taki jak na kapersie. W zeszłym roku miałam pomyłkę zamiast białego-różowy :twisted:
Elu, oj czekamy na te kwiaty czekamy, a jak ktoś ma nowe nasadzenia to w ogóle chyba podwójnie niecierpliwie czeka ;:65
Dorota, a nakrzyczałaś na nie? Może za dobra dla nich jesteś? ;:306
Aniu-zara, obrazki włoskie sadziłam na jesień pierwszy raz, więc wiele Tobie o nich nie powiem. U mnie gleba przepuszczalna, bardziej piaskowa więc każde nasadzenie pakuję w mieszankę ziemi ogrodniczej mieszanej z obornikiem i czasami wiórami rogowymi. A Ty swoje kiedy wsadzałaś?
Małgosia, chciałoby się rzec NO NARESZCIE :tan
Iwonko, a czemu myślisz że niefloksowe? W zeszłym roku posadziłam różowego i listki miał takie same w tym stadium wzrostu ;:218
Ewelinko, słonko miałam przez dwa dni, a roślinki poszły jak burza. Teraz kilka dni już deszcz z przejaśnieniami, ale weekend zapowiadają słoneczny ;:3 Wtedy znów ruszę do ogrodu :heja
Madzia, na takich zdjęciach przed i po najlepiej widać jak ogród się zmienia. Czasami nie mogę uwierzyć że coś już tak bardzo urosło w tak krótkim czasie, a zdjęcia nie kłamią ;:333
Karolcia, ja też cięłam róże z listkami, do tego połamałam pędy odsłaniając z kopców, normalnie masakra jakaś Obrazek
Soniu, ja te bladzioszki zostawiłam, niech łykają słońca. Jakby większy mróz zapowiadali to bym się martwiła, na razie w pogodzie nie widzę. Do tego czasu może zmężnieją.
------------------------

U mnie pogoda w kratkę. Do ogrodu nie wychodzę bo jak wracam po pracy to zazwyczaj mam deszcz. Ale to nic, na weekend ma być słonecznie to nadrobię. Oglądałam moją magnolię ma już duże pąki, więc tym razem będą kwiaty. Sama jestem jej ciekawa, bo przez tyle lat jak nie kwitła zapomniałam w ogóle jaka miała być ;:131 Się okaże
Jako że zdjęć nowych nie mam zostawiam Wam moje buźki z koszyka Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Twarzyczki bratków są urocze! Ja jeszcze nie kupiłam ani jednego. Oj, trzeba to nadrobić, bo już najwyższy czas pomyśleć o donicach. Śliczne kolory wybrałaś.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Hahaha, jeszcze nie krzyczałam na swoje iryski. A skoro ma to pomóc to idę krzyczeć. ;:306
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zuz aż się boję, jak tak piszecie, że łamiecie pędy róż przy odgarnianiu. Znając moje zdolności, to moje będa totalnymi golasami. :roll:
Skoro mówisz, że to pomaga, to ja jadę na działkę nakrzyczeć na swoje bergenie. Już dwa sezony minęły a one nie kwitły. Jak i w tym nie zakwitną, to pójdą "out". Obrazek

Brateczek z środkowego zdjęcia jest przeuroczy. Taki ubrudzony niebieskością. Obrazek
Papiery adopcyjne czekają! ;:196 ;:196 ;:196 ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Lubię bratki, Zuziu, a szczególnie właśnie niebieskie i pomarańczowe. ;:138
Swoje nowo zakupione już wysadziłam na działce i teraz nie mogę sobie na nie popatrzeć.... ;:174
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Zuzka ale fotogeniczne modeleczki, normalne Top Model wśród bratków ;:333
Ja obrazki włoskie zakupiłam tu na FO i czekam na przyjazd dostawy ;:173
Stąd też moje pytanie co do miejsca "zakwaterowania" aby dobrze dobrać im lokalizacje i warunki.
Na Magnolię czekam i ja ale mam dość późną Susan i pączki dopiero budzą się do życia ;:224
Pogoda jak to pogoda - słonko przeplatane wiosennym deszczem ale widzę po ogrodowych mieszkańcach,że im w to mi graj ;:306

;:100
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Zuza, pewnie że podsyp liściastej ziemi różom ;:108 Z tego co się orientuję docelowo ma wyjść taki "tłuściutki" próchniczy puch ;:218
Róże też porozgarniałam dwa dni temu i przycięłam już przy okazji.. mimo, że forsycja nadal w pąkach. Niestety miałam tak jak ty - wyrośnięte pędy, które były tak kruche, że część wyłamałam mimo całej delikatności jaką wkładałam w rozgarnianie kopców. Teraz żałuję że tak długo czekałam z rozgarnianiem :roll:
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Widzę że bratki są i u Ciebie .Kurczaki pieczone ,nie będę gorsza . Rano gnam na terg po kwiateczki coby były i u mnie . :heja
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Najlepiej jak stokrotka przekwitnie to nasiona sypać po trawniku, będzie murowana łąka. ;:138
Przecudne bratki, moje już zaczynają kwiatuszki po zimie pokazywać. ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”