Moja nowa wymarzona działka cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja nowa wymarzona działka cz.10

Post »

Iwonko, patrzę na Twoje wysiewy, porównuję ze swoimi i stwierdzam,ze chyba za wcześnie zaczęłyśmy ;:306 Moje niektóre siewki powyciągaly się niesamowicie. Jak Twoje zdrówko???spokojnie , nie szalej za bardzo na działeczce. U mnie rano bylo -1C , do tej pory szron, ale liczę na słoneczko/ niepozornie przedziera się i ogrzewa mi plecki ;:306 Mam cichą nadzieję i nieodpartą chęć, popracowania dzisiaj w ogrodzie ;:108 Pozdrawiam! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie kochane dziewczyny, ja ostatnio pozbierać się nie mogę, ciągle coś i gdzieś wyjeżdżam, teraz jeżdżę na zastrzyki co dzień, więc o działce mowy nie ma nadal, och już by mogło być ciepło to i człowiek lepiej by się czuł ;:108
Bogusiu nie szaleję, nie mogę jeszcze, ale jak się ociepli to może w końcu coś zacznę robić, syna na kopanie zaproszę ;:108
Biedroneczko Alu kochana, jakieś pojedyncze roślinki kwitną, choć niewiele, moja działeczka jest zimna, później wszystko startuje, a wysiewy, rosną, popikowane, już wysiewam następne ;:108
Marysiu, Dorotko kochana moje stratyfikowane też się nie pokazują jeszcze, ale jeszcze chyba za zimno w dzień, mają czas, a ja właśnie jeszcze dziś kilka roślin wysiałam i wyniosłam, bo nasionka się zawieruszyły i dopiero je znalazłam, a potrzebują stratyfikacji, ciekawe czy taka teraźniejsza temperatura im wystarczy :?:
Witaj Iwonko, Ty do mnie w końcu dotarłaś to ja zniknęłam :oops: , juka czerwona jak na razie ma się dobrze, a ta roślina o którą pytasz ro Leycesteria Fromosa, ja ją dostałam ukorzenioną z patyczka, na zimę wymaga okrycia, ale ciekawie się prezentuje ;:215
Pelu oj już coraz ciężej czekać, ale wiem, trzeba, jeszcze straszą pod koniec marca zimą brrrrr
Miłko, mój w tym roku trochę zbiedniał, bo mu liście wycięłam, takie miał brzydkie i trochę mu się przymarzło, ale już ma ładne pączki kwiatowe ;:108
Karolka u na dziś, to już marzec, było - 5 w nocy, a do południa gęsta mgła, że czubka nosa nie widziałam nawet, potem szadź, no a na koniec dnia piękne słoneczko :wit
Lucynko, oj jak mi tęsknota doskwiera, ja tak bym poszalała na działce, ale nie mogę, ciągle jeszcze nie mogę, będzie ciepło to się wyszaleję ;:108
Reniu ta wiosna to wszystkich drażni, jak wspomniałam wyżej, znowu pod koniec marca zima straszą, i jak tu sie bawić na działeczce ;:185
A tera pokażę jakiego piesia wziął sobie mój syn ze schroniska, a kochane to psiko, a ciapowate, nie nauczony bidulek niczego, dużo pracy wymaga, ale jak mówi syn, szybko się uczy, choć ma już 6 lat ;:167 i pewnie swoje dotychczasowe życie spędzał w budzie albo gdzieś na łańcuchu
Na imię ma Max

Obrazek

Obrazek

A to nasze górki koło domu, tu przychodzę na spacer z Sonią :wit

Obrazek

Miałam pokazać jeszcze drugi fotel do kompletu, a oto i on

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i kawałek mojego ogródeczka :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Byliśmy na spacerku z dzieciaczkami i oto nasza mała bohaterka wcinała z dziadkiem rokitnik prosto z krzaczka i nawet się nie skrzywiła ;:215

Obrazek

No i tu musowo było zdjęcie pstryknąć ;:108

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko ;:168
Najważniejsze żebyś się trzymała i była dobrej nadziei ;:108
Max w trawie bardzo ładnie wyszedł ;:108
Ogródek już kolorowy powoli to i jest weselej na sercu, prawda?
Także miłego wieczoru i spędzania Twojego święta ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuje Tulapku ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko dziękuję że się przemogłaś i jesteś z nami ;:4 Widzisz jak lubimy Twoje relacje zarówno ogrodowe jak i rodzinne. Śliczny pies a jak się nauczy komend to będzie na pewno wiernym kochającym psiakiem ;:215
A wiesz że dzieci często lubią kwaśne ;:333 Te bratki to Ci kwitną ubiegłoroczne czy w tym sezonie kupiłaś?
Trzymaj się Kochana ;:4 wiesz że jak wiosna przyjdzie to spłynie wszystko do morza ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu te bratki to tak w tym roku na pociechę sobie kupiłam a że te drobne bardzo lubię, to bardzo mnie cieszą, szkoda tylko, że ostatnie dwie doniczki były, ale pewnie jeszcze się trafi, dziękuję Marysiu ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko gratuluje nowego członka rodziny, zwłaszcza ze uratowany z samotnego życia ze schroniska. ;:167
Cudownie się wiosna budzi a dziadek i piękności małe, zdjęcie cudne ;:138
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Jaki śliczny piesek, Iwonko! ;:138 Taki bielutki. Byle w błocie się nie pobawił...
Moje dzieciaki tez lubiły kwaśne owoce, a jeden wcinał ogromne ilości soli. Na szczęście minęło mu to i dzisiaj jako już bardzo dojrzały mężczyzna raczej niedosolone potrawy mu smakują. Tak to się gusta zmieniają. ;:303
Dbaj o zdrowie, kochana. Działka nie zając, nie ucieknie, a stracone zdrowie nieprędko wraca. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko Max już zdążył wykąpać się w małej rzeczce prowadzącej do jeziora, ufaflunił sie strasznie, a ile zabawy było żeby go potem wykąpać w domu, wody się boi w domu, albo kąpany nie był i nie wie co i jak, a do rzeczki sam wskoczył cudak jeden ;:306
Kasiu kochane psisko z niego, pierwsze moje z nim spotkanie, a już serce mi skradł, ale ja kocham wszystkie czworonogi ;:167
Marysiu ja tęsknię za Wami i zaglądam często ale przyznam bez bicia się, że chęci na pisanie nie było, jak sama wiesz głowa zaprzątnięta innymi nie miłymi rzeczami ale ciągle jeszcze mam nadzieje na lepsze czasy ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

To tak jak ja ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko no właśnie, bo nie widziałam jeszcze brateczków, ja też lubię te drobniutkie i czekam aż się pokażą :D
Lepsze czasy już za progiem i humorek będzie lepszy jak zaczerpniemy witaminy D3 ;:196
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Iwonko, do ogrodu jeszcze zdążysz. Fajne masz wnuki.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,wycieczka z wnuczką świetna ,a piesio rewelacyjnie wygląda,i taki szczęśliwy,jakie Ty rarytaski wysiałaś ,ta Juka jest piękna ,pozdrawiam i zdrowia życzę :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie dziewczyny kochane :wit no ja gotowa na wyjazd codzienny, ale chciałam pokazać Wam jeszcze siewki.
Martusiu, ciekawa ta juka, zobaczymy co z niej wyjdzie, na razie pnie się w górę :D
Danusiu i Ty niedługo oszalejesz, październik, to tylko 7 miesięcy ;:196
Marysiu oby, oby ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek